Stres przed skakaniem.

4cross
Kontakt:

Stres przed skakaniem.

Post autor: 4cross »

Witam wszystkich.
Jutro zbliża się,mój najbardziej stresójący dzień (może adrenalina).Poniweaż skacze przelotówke (dość dużą).Macie jakiś pomysł aby sie tego, pozbyc ?
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

1.Orografia
2.ile m ma ta przelotówka?
3.włacz sb jakiś film na yt na temat rowerów, pooglądaj i staraj się o tym nie myśleć ;)
19daxx95
Kontakt:

Post autor: 19daxx95 »

Pojeździj wcześniej po tych hopkach, po których już jeździłeś dużo razy ;)
biadaczq
Kontakt:

Re: Stres przed skakaniem.

Post autor: biadaczq »

Hmmm... musisz dobrze ocenić umiejętności czy podołasz jak uznasz, że tak to przed startem uderz sobie kolanami o ramę, rękoma klaśnij, ogólnie rozluźnij się i poleć :) Jeżeli podejmiesz decyzję na starcie i wystartujesz to nie zmieniaj jej przed samym wybiciem bo może to się źle skończyć :?
i pamiętaj im dłużej się będziesz wachał, tym bardziej będziesz się bał :wink:

pozdro :)
BMX National Champion
rafal.zwdh
Kontakt:

Stres przed skakaniem.

Post autor: rafal.zwdh »

Tylko nie oglądaj tych ze słowem "crash" w tytule :p
Ja tam smarze weed żeby się nie stresować :mrgreen:

Zrub sobie wizualizacje - wyobraź sobie najpierw co będziesz robił, a potem to zrób

http://www.youtube.com/watch?v=MRuFdgNSCVs

poczatek filmu i 1:16
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Jak już dziś sikasz w portki to jej nie skacz dla swojego bezpieczeństwa. Oceń dobrze swoje umiejętności i jak będziesz na siłach to sobie skoczysz. Czasem lepiej poczekać i sezon żeby czysto zaliczyć jakąś hopę niż skakać na siłę.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

Moim zdaniem trochę takie planowanie jest bez sensu. Widać, że się stresujesz na ten moment (mało powiedziane), pamiętaj, że na skok zawsze masz czas i nie dodawaj sobie dodatkowego negatywnego bodźca w stylu: to już jutro i nigdy indziej, muszę polecieć, zostawię sobie dzień na rozkminę itp. Ja kiedyś jak coś większego w moim mniemaniu latałem, to nigdy nie planowałem- zawsze to było na przypale, zupełnie ot tak przypadkowo- wpadał kumpel, pożyczał zbroje i się za nim jechało, zanim człowiek pomyśli. Stres jest dobry, ale do pewnego momentu. Jak masz się trząść, dostawać gęstej śliny i zimnego potu, to moim zdaniem to bez sensu.

Tylko trzeba podkreślić, że ilu riderów, tyle podejścia do sprawy i nikt tu nie będzie miał racji, bo to tylko punkt widzenia.

Oczywiście życzę tobie bezpiecznego i spokojnego lotu. I zdjęcia w temacie tutaj, jak tobie się uda.

ps. StresÓjący rzuca się w oczy jak pryszcz na nosie rozmówcy :lol:

Pozdrawiam
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

Jak masz spoko kumpli a się boisz że nie dolecisz to zróbcie jakiś stolik. W tedy zobaczysz czy dolecisz i nie bedziesz sie bal o niedolota :)
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Możesz podesłać zdjęcie przelotówki, tak z ciekawości?

Ja wychodzę z założenia, że jeśli czuję że nie dam rady to odpuszczam. Polecam takie myślenie.
maxcyg
Kontakt:

Post autor: maxcyg »

Ja 2 dni temu też miałem podobny problem, chciałem przelecieć gapa, tylko problem był z uzyskaniem odpowiedniej prędkości, trzeba było z duża prędkością wejść w dwie bandy i dobrze dopedałować jeszcze aby go przelecieć. Zrobiłem sporo prób najazdu na niego z 10-15 i dopiero odważyłem się na skok, a znajomym od razu powiedziałem, że nie wiem czy skoczę czy nie, bo muszę być pewien tego co robię.
W końcu się udało i przeleciałem bezpiecznie
kamil4772

Post autor: kamil4772 »

The Special One zapytany przed jednym z meczów Ligi Mistrzów o stres odpowiedział - "Presja? Jaka presja? Presję może odczuwać matka, która nie ma za co wykarmić dzieci
Freddy
Kontakt:

Re: Stres przed skakaniem.

Post autor: Freddy »

Stary, po kiego chu*a zakładasz taki głupi temat? To są indywidualne sprawy, nie boisz się to skacz, boisz się nie skacz - proste jak budowa cepa ! Ludzie ogarnijcie się, bo wstyd ! :evil:
don corneo
Kontakt:

Post autor: don corneo »

Daj sobie spokój bo jak masz takie ciśnienie teraz, to na 100% nie skoczysz i tak chyba, że jesteś pozbawiony instynktu samozachowawczego. Tak jak ktoś pisał wcześniej, najlepiej gdy to jest spontaniczne. Jeździsz, podejmujesz decyzję przez tą chwile będąc całkowicie pewny jej słuszności i skaczesz. Gdy będziesz się bał i się nie rozluźnisz to wiadomo co się w locie może wydarzyć.
yaaz
Kontakt:

Post autor: yaaz »

ja przed każdą nową, sporą przelotówką mówię sobie: a **** tam, lece :D najważniejsze to się nie wahać i mieć prędkość
ari4
Kontakt:

Post autor: ari4 »

Tak jak pisał stomatolog nie planuj. Co masz kalendarzyk i se zapisujesz co kiedy skoczysz?
Najlepiej na spontanie. Nawet nie musisz z rana wiedzieć, że skoczysz. Ja z kumplami pojechałem na miejscówkę. Żeby polatać na chilloucie. Zauważyłem, że mam dobry dzień. Poczułem się na siłach i na spontanie skoczyłem hopę, która wtedy była dla mnie hardcorem.
Tak jest najlepiej.
Co najwyżej możesz planować, że w tym sezonie to skoczysz. Ale nie koniecznie dzisiaj, bo np. jest niedziela.
Dziwne masz podejście.
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

ja tez sie z miesiac zastanawiałem i spontanicznie przyszedłem popatrzyłem kumpel troche namówił i bang

http://www.youtube.com/watch?v=WUwcbRAYo84
stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

Fajna chopka no i idealna wklejka w lądowanie :lol: ile metrów?
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

od konca wybicia 10.5 do początku lądowania a mozna leciec spokojnie jakieś 12 m
ODPOWIEDZ