Serwis boxxera 2012 r2c2
Serwis boxxera 2012 r2c2
Witam
sprawa wyglada tak;
chcialbym sam sobie przeserwisować boxxa głównie mi zalezy żeby olej wymienić. olej i tą taką paste juz mam oryginlną rock shoxa tylko nie wiem jak sie za to zabrać. są może jakieś poradniki czy filmiki które fajnie wszystko tłumacvzą krok po kroku ?
sprawa wyglada tak;
chcialbym sam sobie przeserwisować boxxa głównie mi zalezy żeby olej wymienić. olej i tą taką paste juz mam oryginlną rock shoxa tylko nie wiem jak sie za to zabrać. są może jakieś poradniki czy filmiki które fajnie wszystko tłumacvzą krok po kroku ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A to zależy gdzie się wyśle np tam http://dhshop.pl/46-serwis-amortyzatorow wyjdzie taniej niż nowy tłumik po nieumiejętnym serwisie,
Sam zakup 2 rodzajów oleju wyniesie cię 100 zł.
Sam zakup 2 rodzajów oleju wyniesie cię 100 zł.
No ale to jest inwestycja...nukianuki0 pisze:Sam zakup 2 rodzajów oleju wyniesie cię 100 zł.

Wymiana oleju w tłumiku (5wt) nie jest aż tak istotna i raz na rok to świat... Litr to cztery wymiany - nawet jak się trochę rozleje...

Nie namawiam do samodzielnego serwisu jeżeli ktoś ma dwie lewe ręce albo po prostu nie ma na to czasu...
W tym konkretnym przypadku bym nie demonizował... Przejrzyj manuala potem przywdziej rękawice i gogle ochronne - koniecznie! i do dzieła...

Co do serwisów - o jakości usług nie będę się wypowiadał bo z tym jest różnie. Z wysyłaniem g0wno zdaża się... Radzę dobrze ubezpieczać - a to już znowu nie wychodzi tak tanio. Sam raz wysłałem sprzęta - teraz używa go ktoś inny...

http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/wlVSA ... _rev_c.pdf
Powinno pomóc. Wiem ze to 2011, ale wątpię żeby coś się zmieniło.
Powinno pomóc. Wiem ze to 2011, ale wątpię żeby coś się zmieniło.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE