Opinia Miejscówki DH w PL

miechooo
Kontakt:

Post autor: miechooo »

To i ja dorzucę swoje 3 grosze. Dzisiaj wraz z kolegą odwiedziliśmy po raz kolejny Kluszkowce. Duży plus za to, że nigdy nie ma tu problemów z wyciągiem, oraz za cenę- 45zł za cały dzień.. Jeździł dla 3 osób, natomiast trasy od zawodów chyba w ogóle nie były poprawiane/sprzątane. Na a-line pełno luźnych kamieni, wybicia już mocno wyeksploatowane (czasami chciało by się wyżej polecieć), to samo tyczy się górnej części trasy DH, bo odcinek w lesie bez zarzutów. Na trasie slope- zarośnięte lądowanie dużego dropa i jak wyżej, czyli luźne kamienie po raz trzeci. Trasa dual kompletnie zarośnięta, a pumptrack w połowie rozwalony(choć na te 2 rzeczy można przymknąć oko, bo nie jest to najważniejsze). Reasumując nie jest najgorzej, ale ktoś kto się tym zajmuje powinien spędzić parę dni z łopatą.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Żar wreszcie się "ruszył" , DH fajniejsza niż w Wiśle , powstający A-line wygląda imponująco .
Leaber
Kontakt:

Re:

Post autor: Leaber »

ravfr pisze:Żar wreszcie się "ruszył" , DH fajniejsza niż w Wiśle , powstający A-line wygląda imponująco .
Naprawili trasy po PP czy jest taka sama rozwałka jak po zawodach?
Tydzień temu chodziłem sobie po trasie w Kasinie i rozmawiałem z osobami jeżdżącymi po niej stwierdzam że o ile start w tym roku był ładny to teraz szału nie ma a nawet wszystko wraca do smutnej normy. Trasy rozwalone nikt nic nie robi albo przynajmniej tego nie widać a obsługa ma dziwne akcje pod tytułem " nie wolno wieszać roweru za siodełko i jeździmy pojedynczo ". Gdy ktoś zapytał dlaczego został zrugany że nie umie jeździć wyciągiem. Mam nadzieję że się ludzie z Kasiny ogarną!
ravfr
Kontakt:

Eeeeeeeee , akurat , naprawią :evil: ...... Ale o dziwo , jest ok.
Co do Kasiny, z chama nie zrobisz pana, żadne dziwne akcje, przystopowali na chwilę , teraz ponownie wyłazi szydło z wora.
Spaced
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: Spaced »

miechooo pisze:To i ja dorzucę swoje 3 grosze. Dzisiaj wraz z kolegą odwiedziliśmy po raz kolejny Kluszkowce. Duży plus za to, że nigdy nie ma tu problemów z wyciągiem, oraz za cenę- 45zł za cały dzień.. Jeździł dla 3 osób, natomiast trasy od zawodów chyba w ogóle nie były poprawiane/sprzątane. Na a-line pełno luźnych kamieni, wybicia już mocno wyeksploatowane (czasami chciało by się wyżej polecieć), to samo tyczy się górnej części trasy DH, bo odcinek w lesie bez zarzutów. Na trasie slope- zarośnięte lądowanie dużego dropa i jak wyżej, czyli luźne kamienie po raz trzeci. Trasa dual kompletnie zarośnięta, a pumptrack w połowie rozwalony(choć na te 2 rzeczy można przymknąć oko, bo nie jest to najważniejsze). Reasumując nie jest najgorzej, ale ktoś kto się tym zajmuje powinien spędzić parę dni z łopatą.
Bo nikt się tym nie zajmuje. Duza część spotów w PL po prostu powstaje i tak zostaje.
Ajz
Kontakt:

Re:

Post autor: Ajz »

ravfr pisze:Żar wreszcie się "ruszył" , DH fajniejsza niż w Wiśle , powstający A-line wygląda imponująco .
podzielisz się z nami jakimiś szczegółami dot. tego imponującego alinea'a?
ravfr
Kontakt:

Na dziś jest przejezdny, chociaż to cały czas plac budowy , dół jest nieutwardzony, w kilku miejscach "dziury" . Zaczyna się ok 30 m w prawo od Pucharówki , łączy się z nią na samym końcu, duże profile , miejscami stromo .
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

ja przeszedlem a-line na żarze pieszo w czwartek. trasa w 50% jeszcze nie byla skonczona. Chłopaki pracowały nawet w święto i za to duży plus dla nich. Trasa bedzie mega spoko, sa bandy, stoliki i duze hopy. Zobaczymy tylko jak ziemia bo żar to same kamienie a taki a-line ma byc gladki i przyjemny.

trasa pucharowa tez przeszedlem pieszo i od zawodow nic nie bylo ruszane, ale sama trasa jak na żar to duzy plus w stosunku do tego co bylo dawniej. Jest momentami stromo, szeroko i technicznie. Choc dalej stare kawalki to singletrack.
Ajz
Kontakt:

czekamy na pierwsze foty, dysponuje ktos?
ravfr
Kontakt:

Zerknij na profil Arka Perina na FB.
Ajz
Kontakt:

no rzeczywiscie ciekawie to wyglada, orientuje sie ktos kiedy bedzie przejezdne?
adiko
Kontakt:

Post autor: adiko »

Na Żar nie ma po co wpadać ??
Teraz już jest http://vimeo.com/72994619 ;)
miki_ck
Kontakt:

Re:

Post autor: miki_ck »

adiko pisze:Na Żar nie ma po co wpadać ??
Teraz już jest http://vimeo.com/72994619 ;)
Zapowiada się bardzo fajnie. Widać, że jeszcze wiele miejsc trzeba dopieścić (bandy i wybicia przede wszystkim), ale jak na taką świeżo wykopaną trasę nie wygląda to źle :)
Ajz
Kontakt:

ciekawe czy rondo bedzie
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

No to będziemy mieli jesienny wysyp a-lajnów.
Ta na Żarze wygląda bardzo przyjemnie ale to co szykują chłopaki na Dzikowcu może okazać się najlepszym krajowym a-lajnem.
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

moze tak... wiele pisania nie czytałem bo pewnie połowa to żale itd.. możne niech w PL urośnie moda która od jakiegoś czasu praktykuje uczę sam resztę "nowych" zjawiam sie pod stokiem proszę obsługę o grabie i przypilnowanie sprzętu na godzinę ! TAK godzinę TYLE zajmuje posprzątanie trasy z gruzu luźnego piasku przez 3-4 osoby przez godzinę ! zeby tak każdy sie zajoł tym raz dziennie ( mniemając zze przez tydzien nas jest koło tysiąca ) to trasa była by w takim stanie..... [pzdr.
rowerek PB Spider Suspensions boss!
groochas
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: groochas »

kubuspunxdh - jak przychodzisz do restauracji to tez prosisz kelnera zeby przypilnował Twoich rzezy przez godzine i idziesz ugotować sobie obiad na kuchni i płacisz za niego normalną cene ?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Znam osoby które skosiły sporą kasę za budowę linii a później ich utrzymanie, a Ty Kuba chcesz to robić za free? ;>

Takie coś rozumiem na prywatnych niekomercyjnych miejscówkach :)

Chociaż ostatnio w Kasinie parę razy sie zatrzymałem i usunąłem luźne kamienie ale to trwało max 2min a nie godzinę ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

Niestety u nas to nie Ameryka i nikt nikomu nie zapłaci za utrzymanie trasy tak samo jak status każdej legalnej może się bardzo szybko zmienić na nielegalny bo akurat krzyżuje się z trasą rzadko spotykanej mrówki pojawiającej się właśnie tam raz na 3 lata.
ODPOWIEDZ