Ohlins USD! Proto
Z tego co zdążyłem już wyczaić 
Puszkę mamy prosto z moto... ale z 85/150 obniżona do 180mm lub 170 (stosunek koła do lag dolnych).
Pokrycie dolnych chrom
Nie od dziś wiadomo, że chrom to genialna powłoka jeśli chodzi o współpracę ze ślizgami, ale problemem jest jego niemożliwość stosowania na alu...
W sumie zawsze mozna nałożyć DLC czy inny wynalazek. Ohlins ma już parę powłok opanowanych.
Szkoda, że nie ma fotki korków od razu by bylo wiadome czy mamy do czynienia z tłumikiem pod cisnieniem PS czy na sprężynie. Chociaż na ciśnienie bym nie liczył za mała waga rowerzysta+rower.
Własciwie oni mają już wszystko gotowe jeśli chodzi o tłumiki kwestia adaptacji do odpowiedniej puszki jak to ma miejsce w avalanche ;]

Puszkę mamy prosto z moto... ale z 85/150 obniżona do 180mm lub 170 (stosunek koła do lag dolnych).
Pokrycie dolnych chrom

W sumie zawsze mozna nałożyć DLC czy inny wynalazek. Ohlins ma już parę powłok opanowanych.
Szkoda, że nie ma fotki korków od razu by bylo wiadome czy mamy do czynienia z tłumikiem pod cisnieniem PS czy na sprężynie. Chociaż na ciśnienie bym nie liczył za mała waga rowerzysta+rower.

Własciwie oni mają już wszystko gotowe jeśli chodzi o tłumiki kwestia adaptacji do odpowiedniej puszki jak to ma miejsce w avalanche ;]
Tłumiki do moto 85/150 kosztują jedynie 4388zł 
Ale to za dwie sztuki więc cena za jeden mogła by być całkiem znośna w sumie bardzo podobna do avalanche
Ale i tak by mnie zdziwiła tak niska cena jak za ich produkt. Ich polityka jest prosta ma być tak drogo i na pełnym wypasie, żeby nieliczni sobie mogli na to pozwolić

Ale to za dwie sztuki więc cena za jeden mogła by być całkiem znośna w sumie bardzo podobna do avalanche

Ale i tak by mnie zdziwiła tak niska cena jak za ich produkt. Ich polityka jest prosta ma być tak drogo i na pełnym wypasie, żeby nieliczni sobie mogli na to pozwolić

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Ohlins USD! Proto
Nic tylko odkładać kasiorkę
Fajny wybór: nowy topowy amor albo cały rower taki jak mój
Panowie 5-7 lat i używki będą w realnej cenie dla przeciętnego Polaka 

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

-
- Kontakt:
Re:
EDDIE pisze:muras - prawda. Co lepsze jak byłem teraz na Eurobike, to mnie Pan z DVO rozbawił ceną - 2900 Euro
Podał cene za pół kontenera prosto od skośnookich

Re: Ohlins USD! Proto
hehe, dokładnie :Pnopainnogame pisze:Panowie 5-7 lat i używki będą w realnej cenie dla przeciętnego Polaka
-
- Kontakt:
Re:
Skąd Ty żeś tą cenę wziąłEDDIE pisze:muras - prawda. Co lepsze jak byłem teraz na Eurobike, to mnie Pan z DVO rozbawił ceną - 2900 Euro

Ohlins fakt- ma wielką wiedzę na temat MX i sportów motorowych ale w DH dopiero są na początku drogi, DVO ma człowieka który zaprojektował Shivera oraz wiele lat wspierał Marzocchi od strony inżynieryjnej - praktycznie od 1989 roku budował ich markę( do momentu kiedy przestał się zgadzać z ich polityką jakości ). Więc nie przeceniał bym Ohlinsa i nie umniejszał bym DVOmuras pisze:emerald to wielka niewiadoma tluczona w chinach w fabryce suntoura. ohlins to marka ktora od lat jest synonimem najwyzszej klasy w swiecie motocykli tak wiec ile by nie kosztowal to i tak to bedzie inna polka niz dvo

Re: Re:
2008 ktoś pamięta co to było dokładniej?:wrapped79 pisze: Ohlins fakt- ma wielką wiedzę na temat MX i sportów motorowych ale w DH dopiero są na początku drogi,

Ohlins ma o tyle łatwo, że cała technologia już istnieje kwestia jej wsadzenia do lekkiej puszki

No ja tyle usłyszałem, choć może miał na myśli 2099EUR - wtedy ok.wrapped79 pisze:
Skąd Ty żeś tą cenę wziął??? Byłem na tych samych targach - rozmawiałem z Brysonem i jakoś z jego ust wyszła cena 2100 Euro - cena dokładnie taka sama jak za BOS-a
. Chyba nie byłeś na ich stoisku
![]()
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
To był tylko prototyp USD który tak na prawdę nie biegał seryjnie ani nie był w oficjalnej produkcji - poza tym to CaneCreek i współpraca Ohlinsa, a nie ich autorski pomysł. Tak na prawdę ze względu na wagę i zbyt duży flex wycofali się z produkcji tego cuda.off_road pisze:
2008 ktoś pamięta co to było dokładniej?:
Ohlins ma o tyle łatwo, że cała technologia już istnieje kwestia jej wsadzenia do lekkiej puszki
I żeby nie było - nie twierdzę że Ohlins nie ma szans w DH bo ma i to nawet spooooore

No i najważniejsze - znając Ohlinsa - cena na pewno nie będzie 2100 jak Idylle RaRe czy Emerald itp. - sądzę że na 2500 Może się nie skończyć. oni zawsze się cenili

Pozdrawiam