Trasy w Szczyrku

Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

W szczyrkowisku będą trasy jak w prawdziwym Bike Parku, ale jak w Rużomberoku założą klimę w lesie, żeby w lato nie było za ciepło a jesienią za zimno a kelnerki jak w Vegas będą częstowały darmowymi drinkami na koszt ośrodka.
Czyli już niebawem, za kolejne przespane 40 lat!
hetm4n
Kontakt:

Post autor: hetm4n »

co wy gadacie ? przecierz nowa kolej ma byc dodatkowo specjalnie przystosowana dla przewozu rowerow. skad wy bierzecie informacje, że maja nas gdzies i niszcza trasy zebysmy niemieli gdzie jeździc?
reemo
Kontakt:

Post autor: reemo »

kolejka chyba wczoraj ruszyła, ciekawe czy rzeczywiście będą nas wpuszczać na swoje nowe, błyszczące krzesełka.
Golum
Kontakt:

Post autor: Golum »

W okresie świątecznym wybieram się na Skrzyczne na deskę to z własnej ciekawości podpytam 'operatorów' jak się sprawa ma co do sezonu letniego i rowerzystów. Skoro jest nowa kolej, której ciekaw jestem jak tego kiedy spadnie prawdziwy śnieg, to powinna moim zdaniem być przystosowana zarówno dla miłośników sportów zimowych jak i letnich. Takie są teraz europejskie standardy, a skoro Szczyrk chce się szczycić nową koleją to nie wyobrażam sobie innej możliwości i zaniedbania tematu rowerzystów.
Jak tylko wybadam temat to dam znać, pozdro.
hetm4n
Kontakt:

Golum i co się dowiedziałeś??
Golum
Kontakt:

Post autor: Golum »

Nie byłem. Zima nas nie rozpieszcza i nie miałem póki co okazji się tam wybrać. ; \
Adamus531
Kontakt:

Post autor: Adamus531 »

Trochę się cicho zrobiło na temat Szczyrku i Skrzycznego. Więc jest nowy wyciąg wszystko git, działa pomimo wielu awarii w zimie, ale nie ma szans na wejście na niego z rowerem, powodem są samo zamykające się klapy przez co nie ma jak roweru trzymać. Kiedyś słyszałem że mają być boczne uchwyty na siodełko, póki co ich nie ma :)
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

dzieki za info! a wiec szczyt skrzycznego stal sie przywilejem dla podjezdzajacych ;)
Luis
Kontakt:

Post autor: Luis »

Boczne haki pojawiły się na nowym wyciągu, ale jest ich mało i czasem trzeba sobie poczekać na odpowiednie krzesełko. Procedura jest taka, że trzeba sobie samemu powiesić rower za koło, nie da się jechać we dwóch z rowerami, trzeba przytrzymywać swój rower, żeby się nie obijał o krzesełko i na koniec samodzielnie go ściągnąć z haka (krzesełka są wypinane, czyli zwalniają).

Inna sprawa, że zlikwidowali karnety 7 przejazdów za 30 zł. Teraz za każdy przejazd dół - 7 zł, góra - 8 zł.
hetm4n
Kontakt:

Witam! Byłem w weekend w szczyrku, ogólnie jest ok :) Czy ktoś może zaznaczyć mi na dołączonej mapie jak przebiega trasa " agrafka" oraz inne trasy zjazdowe gdzie nie spotkamy dużo pieszych i zasypanych szlaków toną kamieni ? Pozdrawiam'

Link do pliku z mapą jpg https://drive.google.com/file/d/0B8ClKU ... sp=sharing
Bogumil
Kontakt:

Post autor: Bogumil »

Mam filmik z GO PRO ze szczyrku jak by ktoś chciał zobaczyć mniej więcej jak biegnie trasa.
StinkySanta
Kontakt:

Post autor: StinkySanta »

Bogumil -> to wrzuć linki do filmików :)
In Trance We Trust
Bogumil
Kontakt:

Post autor: Bogumil »

Ok: http://www.pinkbike.com/video/262159/
Ale teraz chyba tylu drzew tam nie ma.
StinkySanta
Kontakt:

Post autor: StinkySanta »

No Bogumil ile lat ma ten filmik? :P
To były najlepsze czasy dla Szczyrku wtedy moim zdaniem.
Jak byłem raz rok temu to już orali w połowie (chyba coś pod nowe nartostrady robili), drzew nie było, trasę od połowy w dól wcięło i kicha...
Teraz pozostaje tam FR gdzieś po lasach. Albo fajnie z samego szczytu szlakiem i tyle.
In Trance We Trust
ODPOWIEDZ