Nowy w DH/ FR.

AdaBas
Kontakt:

Nowy w DH/ FR.

Post autor: AdaBas »

Cześć, nazywam się Adam i mam 15 lat.
Właśnie zacząłem przygodę z tym sportem i teraz pytania do Was:
1. Jakie ćwiczenia wykonywać, żeby wzmocnić najważniejsze partie ciała
2. Obecnie posiadam Meride Stormbringer Kick, z przodu amorek Duro (wiem, do wymiany :) ) z tyłu DNM Burner (?), czy to dobry rower na początek, jest to mój 1. FULL, jeździ mi się dobrze, ale chcę też się od Was czegoś dowiedzieć, oczywiście jeśli coś o tym wiecie
3. Jestem z Zabrza, jak ktoś jest z okolic to nie obraziłbym się jakby mnie troszkę nauczył techniki i wgl.
Z góry dzięki,
Pozdrawiam, AdaBas
AdaBas
Kontakt:

za ad. 1 i 3 dziękuję, a co do 2:
Chodzi mi głównie o to czy jest sens zaczynać w ogóle na tym rowerze i jakby ktoś coś o tej ramie i amorkach wiedział, to niech śmiało pisze.
Pozdrawiam, AdaBas
gooral
Kontakt:

Post autor: gooral »

Jeśli chodzi o pkt1. to jeszcze znalazłem coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=tf7qfX85QGk

AdaBas
Kontakt:

dziękuję, ale czekam aż wypowie się więcej osob:))
Pozdrawiam, AdaBas
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Co do pkt 2. to najlepiej żebyś sprzedał ten rower i kupił jakiegoś sztywniaka na fajnych częściach. Merida jest firmą która nie robi dobrych rowerów do dh, nie wiem jak inni forumowicze uważają, ale ja i moi znajomi jesteśmy takiego zdania że oni robią fajne rowery, ale na szosę albo zwykłe górskie. Takie jest moje zdanie.
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Patrzę,patrzę i widzę w tej ramce montowali Super T oraz Boxxery :) Ciekawe jakie to ma geo z duro?
:*
AdaBas
Kontakt:

Jest to mój pierwszy rower tego typu, nie wiem jak na innych, ale na tym jeździ mi się genialnie. Szczerze mówiąc, jak na razie to nawet Duro się spisuje, ale do póki nie wymienię tego amorka z przodu to nie da mi to spokoju. Moim skromnym zdaniem jest jednak, że na początek jest to rower w sam raz, a oczywiste jest, że czym większe umiejętności, tym rower lepszy bardziej potrzebny :)

Pozdrawiam, AdaBas
Wlodzmin
Kontakt:

Post autor: Wlodzmin »

O i widać, że chłop ma głowę na karku i bardzo dobrze rozumuje:)
Naucz się na nim porządnie jeździć a nawet jak go połamiesz (w co wątpię) to nie będzie aż tak szkoda jak super wypasionego sprzętu.
Pozdro:)
ODPOWIEDZ