Buty 5.10 Impact 2

seba42
Kontakt:

Buty 5.10 Impact 2

Post autor: seba42 »

Witam! Potrzebuję szybkiej opinii o butach Five Ten Impact 2. Jak z wytrzymałością tych butów?
marudny
Kontakt:

Post autor: marudny »

Moje dwa kapcie, zarówno prawy jak i lewy, wytrzymały dzielnie 2 sezony. Trzeci też wytrzymają spokojnie - może i czwarty? Model High.

Po tym czasie mam lekko nadgryzione podeszwy i minimalnie rozklejone czubki. W trzecim, albo już w czwartym sezonie trzeba je będzie podkleić u szewca.
Nie szukam lepszych - świetnie chronią stopy przed latającymi głazami.

Zaznaczam, że używam je tylko w górach i ewentualnie na wypady do lasu na grzyby...
Do codziennego "kręcenia" używam Freeriderów (szyte) i te również trzymają się bardzo dobrze.
Downhillowiec1234
Kontakt:

Post autor: Downhillowiec1234 »

Ja mam impakty i uważam ze sa to najlepsze buty jakie miałem do tej pory, swietnie trzymają szczególnie na platformach i sa praktycznie nie do zniszczenia, sa wytrzymałe
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Ja mam impacty low pacific blue. Słyszałem wiele opinii, że nowe to już nie ta jakość i w ogóle. Ale jestem mega zadowolony z zakupu. Moim zdaniem jeden z najlepszych jakie dokonałem poza rowerem samym w sobie.
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

kluczowe pytanie, jak jest z gruboscia podeszwy w impactach? w butach na rower preferuje miec ja w miare cienka, zeby podeszwa byla elastyczna i bylo dobrze czuc platforme, nie ma przypadkiem efektu sztywnej stopy w impactach?
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Moje impacty są bardzo sztywne ale zarazem miękkie. Nie wiem jak to zrobili ale to najbardziej pancerne buty jakie miałem nie licząc glanów. Nie czuję nieprzyjemności jak stanę płasko na jakiś kamyk czy coś a zarazem wyczuwam każdą nierówność terenu i idealnie czuję pedały.
siwek1
Kontakt:

Post autor: siwek1 »

Szukając butów trafiłem na buty rockstara np takie http://allegro.pl/buty-etnies-rockstar- ... 34247.html
używa ktoś z was takich?
marudny
Kontakt:

Re:

Post autor: marudny »

Ajz pisze:kluczowe pytanie, jak jest z gruboscia podeszwy w impactach? w butach na rower preferuje miec ja w miare cienka, zeby podeszwa byla elastyczna i bylo dobrze czuc platforme, nie ma przypadkiem efektu sztywnej stopy w impactach?
Jak dla mnie nie ma nic gorszego niż miękki kapeć. Jeździłem w
Vansach i tym podobnych i miałem wrażenie, że masa energii idzie psu w d*pe. Do tego trzymanie w porównaniu do 5.10 mizerne.

Podeszwy w impactach nie są jakoś wyjątkowo grube, ale są odpowiednio sztywne i przez to podparcie rozkłada się na całą stopę. Freeridery też są sztywne, przez co jedne i drugie nie są tak wygodne do zwykłego chodzenia jak typowe "skejtowe"

Jak lubisz na miękko to 5.10 odpuść.
ODPOWIEDZ