Co to może być?

Bomba Kapitan
Kontakt:

Post autor: Bomba Kapitan »

Ale mi mostek nie pękł :]
Bomba Kapitan
Kontakt:

Więc jeszcze raz powtarzam pytanie czym można sprawdzić na zasadzie bąbelków mam na myśli przy pęknięciu będą się robiły bąbelki czy coś w tym stylu, jak można tym to sprawdzić? Zapomniałem dopisać ze jest to dragstar leader fox 2005rok
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

pietrek, peka mu rama nie mostek

co do tematu:

pęka ci rama przy spawie, chocbys sie zesral, to musisz to spawac lub wymienic
Bomba Kapitan
Kontakt:

Przy 50kg chyba nic się nie stanie? (nie powinno się powiększać)
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Nikt Ci tego przecież nie zagwarantuje, loteria...
=Pietr3k=
Kontakt:

Post autor: =Pietr3k= »

Żadna inna część oprócz tego na kierownicy nie nazywa się mostek :D
Strzelam więc, że to poprzeczne wzmocnienie na tylnym trójkącie od strony tarczówki... niezależnie co to jest, zastosuj metodę z WD-40. W każdej rurce ramy powinny być małe otworki gdzie psikniesz odrobinę lub wprowadzisz go cienkim wężykiem. Przyczep do podejrzanego miejsca jakąś cienką bibułkę.

Jeśli nie tak, to zwykła woda nawet przesiąknie przy spękaniu na wylot - ale po dłuższym czasie. U mnie w miejscu pęknięcia nałożyłem, a nawet zalepiłem żywicą epoksydową Epoxy Metal miejsce domniemanego pęknięcia i zmatowiłem pilnikiem (na zmatowionej powierzchni lepiej widać. Wlałem wodę w podejrzaną rurkę i na drugi dzień dopiero zmatowiona powierzchnia przyciemniła się od przeciekającej wody.
Pokombinuj jakoś.

PS: każde pęknięcie się powiększa w postępie geometrycznym. Nawet wtedy, gdy przyłożone obciążenie/siła nie są większe niż wcześniej. Poczytaj o zjawisku karbu w necie.
neejm
Kontakt:

Re:

Post autor: neejm »

=Pietr3k= pisze:Żadna inna część oprócz tego na kierownicy nie nazywa się mostek :D
Strzelam więc, że to poprzeczne wzmocnienie na tylnym trójkącie od strony tarczówki...
Bomba Kapitan pisze:Własnie nie chce ścierać papierem bo to jest pod mostkiem, nie pod głowką! Tylko pod mostkiem na tej wysokości

Z mojego punktu widzenia autor mial na mysli laczenie gornej rury z glowka ramy, gdzie metode z wd mozna zastosowac wyjmujac widelki.
Bomba Kapitan
Kontakt:

A od czego ona wgl mogła pęknąć?
neejm
Kontakt:

Post autor: neejm »

Od jazdy w stylu ,,sack of potatoes" ??
Bomba Kapitan
Kontakt:

Staram się jezdzić nie jak worek ziemniaków :D
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

jak zetrzesz papierem ściernym to zatrzesz rysę i gówno będzie widać. jak już to kup jakiś środek do rozpuszczania lakieru i tym potraktuj, ale jest to nie opłacalne, bo ten specyfik będzie kosztować tyle co sprawny mostek.
enigma
Kontakt:

Post autor: enigma »

Ludzie, czytajcie! Chodzi o ramę na główce pod mostkiem.
Najlepsze wyjście to jak pisali Ci wyżej zalanie tego. Dragstar to mocna rama, więc sama z siebie nie mogła tak pęknąć. Latałeś coś wielkiego, miałeś niedoloty? 50 kg to nie jest dużo i powinna jeszcze wytrzymać, ale jak długo tego nie wie nikt.
Bomba Kapitan
Kontakt:

Panowie wygląda to wszystko tak, wzialem nóż i delikatnie starłem lakier i raz mi sie wydaje ze widze a tysiąc razy ze nie, potem lekko poprawilem papierem ściernym i to samo ze widze albo nie widze. Sprawa druga ja normalnie dolatuje u mnie jest taka miejscówka typu dirty :D Raz zdażyło mi sie ze walnąłem dzioba ale dolecialem do lądowania przednim:). Koldga chcial wyprobować moją nową maszynke więc dalem mu skoczyc, chopa ogolnie nie jest duza i ze 2 razy wleciał na stolik, potem przednim juz dolatywał do lądowania. Więc mysle ze chyba nie od tego? Jak wy sądzicie?
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Sami wróżbici, daj lepsze zdjęcie ale przed pstrykaniem przestaw aparat z automatu :D
wasall
Kontakt:

Post autor: wasall »

Jak dla mnie pęknięcie, a Ty poprostu nie możesz się z tym pogodzić i kombinujesz... :roll:
Bomba Kapitan
Kontakt:

Sprawa wygląda tak dziś dojrzałem ze spaw jest leciuteńko wyżej a nie na równi z ramą jak reszta, czuć to delikatnie palcem. Na to wychodzi ze trzasnął lakier koło spawu. Wyjąłem amor bo mam dużą lupe i nie miałem dokładnego dojścia i na żywo jak i na lupie 5 razy wydaje mi się ze nie ma a kilka razy ze jest.... Lekko zamalowałem lakierem do paznokci czarnym i widać tą kreskę a jak dam 2 warstwę to już nic nie pokazuje. Na wasze oko może dalej być to pęknięcie?
enigma
Kontakt:

Post autor: enigma »

Moja szklana kula mówi, że to nie jest pęknięcie. Może niech wypowiedzą się jeszcze inni magowie. Umie ktoś wróżyć z fusów?
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Zedrzyj ten lakier, zrób lepsze zdjęcia itd. Chyba nie oczekujesz jakiejkolwiek sensownej odpowiedzi w sytuacji gdy na zdjęciu nie widać nic, lakieru zedrzeć nie chcesz i codziennie pytasz jedynie czy to może czy nie może być pęknięcie.

Naprawdę chyba tylko jasnowidz Ci pomoże.
ODPOWIEDZ