Yard pisze:Możliwe, że sprzęt będę zza wielkiej wody więc na razie nie śpieszy mi się z zakupem, ale dzięki i możliwe, że się na nie pokuszę.
Miał ktoś styczność z Formula RX, bo chętnie bym usłyszał opinie na jej temat
Mam komplet RX'ów model 2013. Przy mojej wadze (70 kg) heble są bardzo mocne i mają twarde klamki o stosunkowo małym skoku. Jak narazie jestem z nich mega zadowolony
engima nie zgodzę się z Tobą. Jak dla mnie co kto lubi, akurat mi bardziej pasuje jak klamka łapie prawie od razu niż przy gripie. Tym bardziej, że w RX (a przynajmniej takie mam wrażenie) regulując odległość klamki zmienia się także jej czułość. Tak więc ja nie widzę problemu, Ty lubisz takie klamki inni takie
Nie musi łapać przy samym gripie, a odległość klamki od kierownicy a skok klamki to 2 różne rzeczy. Wg mnie lepiej jest modulować siłę do zablokowania koła na skoku klamki 2 3 cm niż 1.
Nie ma co dalej prowadzić ot bo każdy ma swoje upodobania. A co do odległości a skoku klamki, po prostu mam takie odczucie niekoniecznie musi być to prawda.
Jezeli chcesz malo awaryjne i latwe w ustawieniu celuj w shimano slx badz xt wyzesze modele z tych serii maja technologie Servo Wave cytuje: ,,dzięki któremu klocki nie ocierają o tarcze hamulcowe. Dzieje się tak ponieważ klocki w fazie „spoczynku” znajdują się daleko od tarczy, a w momencie rozpoczęcie hamowania przybliżają się szybko do tarczy." posiadam serie xt na polmetalikach. nic dodac nic ujac. Regulacje posiadaja dwie" zasiegu i skoku.