Olej mineralny Shimano z allegro
Olej mineralny Shimano z allegro
Siemano.
Chce zamówic olej mineralny z allegro, które są rozlewane po 100ml, ale chce miec pewnosc ze jest to oryginal gdyz dwoch kumpli ktorzy zamowili w ten sposob zostali wykiwani.Oleje te roznily sie zapachem, czy tez kolorem od oryginalnie zapakowanego shimano za 40zl/100ml.
I tutaj moje pytanie: kto zamawial taki olej i ma zaufanego sprzedawce na allegro od którego olej faktycznie był taki sam?
Pozdrawiam
Chce zamówic olej mineralny z allegro, które są rozlewane po 100ml, ale chce miec pewnosc ze jest to oryginal gdyz dwoch kumpli ktorzy zamowili w ten sposob zostali wykiwani.Oleje te roznily sie zapachem, czy tez kolorem od oryginalnie zapakowanego shimano za 40zl/100ml.
I tutaj moje pytanie: kto zamawial taki olej i ma zaufanego sprzedawce na allegro od którego olej faktycznie był taki sam?
Pozdrawiam
Re: Olej mineralny Shimano z allegro
Próbowałem już chyba wszystkich płynów jakie mi weszły w rękę w Polsce, więc pytaj o co chcesz.
Shimano się opłaca jak chcesz mieć właściwie neutralny płyn, nie wyróżnia się w żadną stronę.
Shimano się opłaca jak chcesz mieć właściwie neutralny płyn, nie wyróżnia się w żadną stronę.
-
- Kontakt:
GgG co do LHMu to bym uważał..... raczej gorzej niż lepiej, a oszczędność żadna. Długo tego używałem w LXach i Saintach starszej generacji i dupy nie urywało.
Jeszcze żeby faktycznie to było 10x tańsze ...
Jeśli chodzi o olej shimano to kup sobie 1litra za 100 zł i sprzedaj komuś 500ml za 50 zł
Ja tak zrobiłem.
I po sprawie.
Znajomy testował różne oleje, shimano wypadł najlepiej. Finishline jest rzadki, a shimano lubią się pocić, na finishlinie pociły się bardziej, dużo bardziej.
Jeszcze żeby faktycznie to było 10x tańsze ...
Jeśli chodzi o olej shimano to kup sobie 1litra za 100 zł i sprzedaj komuś 500ml za 50 zł

Ja tak zrobiłem.

Znajomy testował różne oleje, shimano wypadł najlepiej. Finishline jest rzadki, a shimano lubią się pocić, na finishlinie pociły się bardziej, dużo bardziej.
Mam Louise zalane LHM i nie widzę problemów. Swoją drogą nie wierzę że te oleje typowo do hamulców rowerowych to coś specjalnie innego. Kolor i konsystencja taka sama, przeznaczenie, punkt wrzenia itp... praktycznie też. A czy tańsze?
Oczywiście że tak i to sporo.
Jeśli ktoś ma jeden komplet hamulców i potrzebuje oleju tylko do odpowietrzenia to takie eksperymenty nie mają sensu, buteleczka 100ml oryginalnego oleju jest prawie na wieki.
Sprawa wygląda inaczej w przypadku jakiegoś grubszego remontu lub posiadania kilku kompletów.
Oczywiście że tak i to sporo.
Jeśli ktoś ma jeden komplet hamulców i potrzebuje oleju tylko do odpowietrzenia to takie eksperymenty nie mają sensu, buteleczka 100ml oryginalnego oleju jest prawie na wieki.
Sprawa wygląda inaczej w przypadku jakiegoś grubszego remontu lub posiadania kilku kompletów.
-
- moderator
- Kontakt:
Jeździłem na oleju LHM, magura royal blood, finishline i shimano.
LHM - zbyt lepki, klamka gumowata
Finishline - hebel super żwawo działa, jest twardy i mocny ale mała lepkość szybko powoduje że hebelki zaczynają sie pocić
Magura Royal Blood - bardzo zbliżony płyn do oryginału, ale droższy
Shimano - najlepszy kompromis i można kupić litr za ok 70 zł
LHM - zbyt lepki, klamka gumowata
Finishline - hebel super żwawo działa, jest twardy i mocny ale mała lepkość szybko powoduje że hebelki zaczynają sie pocić
Magura Royal Blood - bardzo zbliżony płyn do oryginału, ale droższy
Shimano - najlepszy kompromis i można kupić litr za ok 70 zł
Bardzo fajna twarda klamka się robi, i leciutko zaczyna działać. Olej do tego jest bardzo przyjazny dla uszczelek, nie puchną i przestają przycinać, także do starych i leciutko kapiących hamulców nie polecam. W tej chwili jeżdżę na tym oleju i nie zamierzam się przesiadać.prej pisze:EZrider stosowales finish linea? Jesli tak jak ma sie w porownaniu do shimano?
Wspominacie LHM - na Citoreonowskim przycinała mi się klamka, puchną uszczelki delitaknie od tego.
Magura - nic specjalnego a drogi, porównałbym do Shimano.
A2Z - troszeczkę bardziej lepki od Finisha, ale nadal płynniej działa od Shimano, nie wiem jak z gotowaniem.
Weldtite i Motorex są nijakie, Motorex jest dodatkowo dziwnie niestabilny, albo źle wtedy zalałem hampel.
Tyle mogę powiedzieć.
Re: Olej mineralny Shimano z allegro
Zdecydowanie do nowych i szczelnych hampli nie wahałbym się w ogóle.
-
- Kontakt: