Dożywotnia gwarancja a zapisy w karcie.
Re:
Skoro demo rozwaliłeś to przerzuć się na jakąś ciężką pancerną krowe typu Banshee Scream albo Ellsworth Dare, może tego nie połamiesz. Ew. zrezygnuj w ogóle z roweru bo Tobie dogodzić się nie da.Bogumil pisze:Nie ja po prostu nie lubię jeździć na badziewiu tak jak wy.
I wole mieć pewność że mi się rama nie poskłada w najmniej oczekiwanym momencie.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Wielka filozofia odpalić solidworksa i wyciągnąć kilka rurek po ścieżce.
Zaprojektować to se mogę i statek kosmiczny i co mi po tym?
Zejdźcie na ziemie i zdajcie sobie sprawę z tego że w garażu nie zrobicie super ramy do DH.
Demo pękło bo raczej było wadliwe.
To że rama jest ciężka to nie oznacza że jest lepsza.
Po za tym nie oderwało mi główki znienacka.
I te wasze samoróbki raczej nie przeżyły by 1/2 tego co wadliwe demo.
Zaprojektować to se mogę i statek kosmiczny i co mi po tym?
Zejdźcie na ziemie i zdajcie sobie sprawę z tego że w garażu nie zrobicie super ramy do DH.
Demo pękło bo raczej było wadliwe.
To że rama jest ciężka to nie oznacza że jest lepsza.
Po za tym nie oderwało mi główki znienacka.
I te wasze samoróbki raczej nie przeżyły by 1/2 tego co wadliwe demo.
http://www.pinkbike.com/u/bogumil1202247/
co my tu mamy !
przepraszam, ja w porownaniu do tego co ty latasz za******m po plaskim
co my tu mamy !
przepraszam, ja w porownaniu do tego co ty latasz za******m po plaskim

Człowieku jesteś oderwany od rzeczywistości
Nikt tu nie chce projektować super ramy do DH, za pomocą której podbije rynek światowy
To jest temat o robieniu ramy dla siebie, ewentualnie paru egzemplarzy jak ktoś by chciał dla siebie
Nie jesteś w stanie widzę pojąć tego, że niektórym ludziom większą frajdę sprawia zrobić coś samemu niż kupić gotowe w sklepie
W dodatku jest to sposób żeby zweryfikować swoją wiedzę zdobytą podczas studiów
Ale ja wiem czemu jesteś taki anty
Nie posiadasz wiedzy, którą mógłbyś weryfikować
I powtórzę się, nie znasz się, to się nie wypowiadaj bo się tylko kompromitujesz.
Człowieku, przyrównujesz zaprojektowanie ramy do kilku wyciągnięć po ścieżce...
Ty nawet nie wiesz co to jest krzywa charakterystyki zawieszenia
Nikt tu nie chce projektować super ramy do DH, za pomocą której podbije rynek światowy
To jest temat o robieniu ramy dla siebie, ewentualnie paru egzemplarzy jak ktoś by chciał dla siebie
Nie jesteś w stanie widzę pojąć tego, że niektórym ludziom większą frajdę sprawia zrobić coś samemu niż kupić gotowe w sklepie
W dodatku jest to sposób żeby zweryfikować swoją wiedzę zdobytą podczas studiów
Ale ja wiem czemu jesteś taki anty
Nie posiadasz wiedzy, którą mógłbyś weryfikować
I powtórzę się, nie znasz się, to się nie wypowiadaj bo się tylko kompromitujesz.
Człowieku, przyrównujesz zaprojektowanie ramy do kilku wyciągnięć po ścieżce...
Ty nawet nie wiesz co to jest krzywa charakterystyki zawieszenia
-
- Kontakt:
Re:
To, że nie chcesz tak o sobie myśleć, nie znaczy że nie jest to prawdaBogumil pisze:????
Może nie latam jak pros ale wydaje mi się że workiem kartofli też nie jestem.
A to że nie mieszkam w górach nie znaczy że rower niema co robić.

Demo nie pękło z mojej winy i myślę że powinni mi uznać gwarancje.
Wczoraj sklep dopiero odesłał ją do dystrybutora więc będę czekał kolejne 2 tygodnie
Spaced jakim prawem ty wjeżdżasz na kogoś umiejętności jak sam posiadasz 10x mniejsze.
Popatrzyłem na twoje filmiki z GO PRO i zauważyłem ze omijasz wszystkie hopy które każdy leciał by bez zastanowienia a później śmiesz mówić komuś że lata jak wór kartofli.
Nawet jak jakieś dziecko lata jak wór kartofli to jest 10x lepsze bo ty nie latasz wcale.
Wiesz dlaczego tobie żadna rama nie pękła ani dlaczego nigdy nie pęknie?
Bo jeździsz w XC rowerem do DH.
Wczoraj sklep dopiero odesłał ją do dystrybutora więc będę czekał kolejne 2 tygodnie

Spaced jakim prawem ty wjeżdżasz na kogoś umiejętności jak sam posiadasz 10x mniejsze.
Popatrzyłem na twoje filmiki z GO PRO i zauważyłem ze omijasz wszystkie hopy które każdy leciał by bez zastanowienia a później śmiesz mówić komuś że lata jak wór kartofli.
Nawet jak jakieś dziecko lata jak wór kartofli to jest 10x lepsze bo ty nie latasz wcale.
Bogumił, niestety w poprzednich wypowiedziach jest sporo racji. Rama mogła mieć jakieś wady, ale finezji w Twojej jeździe a raczej lądowaniach jest tyle, co w podstarzałych panienkach na trasie Stargard-Szczecin, które mijasz co weekend jeżdżąc na trasy w Puszczy, które często przekopujesz pod swoje "widzimisię" (co jest wielkim kur... kopać nie swoje trasy...). Nie ujmując Twoim umiejętnościom i psychice, która zrobiła spory postęp (wystarczy obejrzeć filmiki na Pinkbike), ale walisz tym rowerem o glebę, jak rolnik z PRLu, który chodzi po blokach z lat 70' ze swoim jutowym workiem pełnym ziemniaków...
Re:
Gdzie wszystkie poza 2 filmami krecone z rozwalonym kolanem i dłonią gdzie na wybiciu sadzało mnie na siodłoBogumil pisze:Demo nie pękło z mojej winy i myślę że powinni mi uznać gwarancje.
Wczoraj sklep dopiero odesłał ją do dystrybutora więc będę czekał kolejne 2 tygodnie![]()

Palm masz racje, nie na wszystkim wykonuje finezyjne lądowanie ale nie dlatego że tak mi się podoba ale dlatego że w niektórych miejscach się nie da.
Jeżeli chodzi o jakieś gładziutkie hopy z fajnymi lądowiskami to spokojnie można polecieć lekko na przód i bezgłośnie się wkleić na dodatek wkleić sporego whipa.
Ale gdy lądowisko jest korzeniste a lot w dół 4x większy to sam wiesz co się może stać gdy wyląduje na wzdłużnie położonym korzeniu przednim kołem.
Zwłaszcza gdy uderzenie jest 10x większe niż na przeciętnej hopie z wycackanym lądowaniem.
Po za tym przy sporym dropie uderzenia o ziemie najlepsza technika nie zamaskuje i nic na to nie poradzę.
Pęknięcie w górnej części jest pęknięciem zmęczeniowym ale raczej wynikającym z wadliwej spoiny.
Bo dużo bardziej skłonna do pękania jest rozciągana dolna część główki.
I gdyby rama nie była wadliwa i miała by pęknąć od katowania to według mnie pękła by właśnie tam, a nie u góry.
Jeżeli chodzi o jakieś gładziutkie hopy z fajnymi lądowiskami to spokojnie można polecieć lekko na przód i bezgłośnie się wkleić na dodatek wkleić sporego whipa.
Ale gdy lądowisko jest korzeniste a lot w dół 4x większy to sam wiesz co się może stać gdy wyląduje na wzdłużnie położonym korzeniu przednim kołem.
Zwłaszcza gdy uderzenie jest 10x większe niż na przeciętnej hopie z wycackanym lądowaniem.
Po za tym przy sporym dropie uderzenia o ziemie najlepsza technika nie zamaskuje i nic na to nie poradzę.
Pęknięcie w górnej części jest pęknięciem zmęczeniowym ale raczej wynikającym z wadliwej spoiny.
Bo dużo bardziej skłonna do pękania jest rozciągana dolna część główki.
I gdyby rama nie była wadliwa i miała by pęknąć od katowania to według mnie pękła by właśnie tam, a nie u góry.