Cykanie w pedałach HT

eMDe
Kontakt:

Cykanie w pedałach HT

Post autor: eMDe »

Posiadam pedały HT Air MN06TS i mam z nimi taki problem, ze mimo wymiany łożysk na nowe, wyczyszczeniu wszystkiego i nasmarowaniu - wydają z siebie wkurzające cykanie. Co to może być? Wymieniłem nawet łożyska w suporcie ale dalej cyka.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

a może połączenie pedał korba? Może tam rozkręć i nasmaruj?
eMDe
Kontakt:

Sprawdze ale to chyba cos w srodku pedała. Tam w srodku jest tulejka slizgowa, moze to ona. Ogolnie dziwna konstrukcja pedała.
marudny
Kontakt:

Post autor: marudny »

Tulejka może cykać. Przerobiłem już kilka kompletów pedałków HT i jedne z nich (AN02SS) miały za duży luz pomiędzy tuleją a korpusem.
Nic nie dała wymiana tulejki, po prostu pasowanie jakoś tak w fabryce wyszło....
Niebieski klej do gwintów załatwił sprawę, a z późniejszą wymianą też nie było problemu.

Taki przypadek mi się trafił tylko w jednym komplecie. Pozostałe cykały i cykają na połączeniu pedał korba jak napisał MUSZEL.
Jak by tego nie posmarować to się w końcu rozcyka... :evil:

Zakraplam to miejsce nie wykręcają pedała tym samym co łańcuch i jest spokój. :wink:
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Sprecyzuj to cykanie, to postaramy się pomóc

To takie bardziej w stylu: cyk - cyyk - cyyyk - cyyyyk
czy raczej jednostajne: cyk -cyk - cyk- cyk
być może to typowy cykacz: ccccyyyykkkk - ccccyyyykkkk - ccccyyyykkkk
lub cykacz w stylu alfabet morsa: cyk - cyyyyyk - cyk - cyk - cyyyyyk - cyk - cyyyyyk

Ten ostatni jest najgorszy - cykanie ma na celu nawoływać inne pedały HT do buntu przeciw właścicielowi roweru. Mam nadzieje, że pomogłem.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
eMDe
Kontakt:

Muszel dzieki :) posmarowalem i cisza po paru stozkowych zjazdach. Wydawalo mi sie to w tym miejscu niemozliwe.
ODPOWIEDZ