U lock - jaki i za ile?
-
- Kontakt:
U lock - jaki i za ile?
Witam,
staram się nie zostawiać roweru bez opieki, ale czasem na tripie trzeba wejść po picie czy zjeść coś. Zastanawiam się nad Ulockiem, bo to chyba jedyne rozsądne zamykanie. Najtańszy kosztuje koło 60 zł, najdroższy 300 zł. Pytanie mam takie, bo słyszałem, że kiedyś dało się te Ulocki otworzyć długopisem. Celować w Kryptonite czy coś jeszcze?
staram się nie zostawiać roweru bez opieki, ale czasem na tripie trzeba wejść po picie czy zjeść coś. Zastanawiam się nad Ulockiem, bo to chyba jedyne rozsądne zamykanie. Najtańszy kosztuje koło 60 zł, najdroższy 300 zł. Pytanie mam takie, bo słyszałem, że kiedyś dało się te Ulocki otworzyć długopisem. Celować w Kryptonite czy coś jeszcze?
-
- Kontakt:
Re:
Łańcuch jest łatwiej przeciąć jak ktoś ma grube cęgi i zaprze się nimi o ziemie. Ulocka musisz piłować i podważać więc zawsze zajmie dłużej. A koło fajnie zapiać ale najwazniejszy jest sam rower. Do koła zawsze linke mozna dokupic.tomko pisze:Też zastanawiam się nad U-Lockiem jednak przyszło mi do głowy czy nie lepszy będzie łańcuch? Łatwiej jest przewlec przez koło i ramę, łatwiej do torby wsadzić ale znowu cięższy. Jakieś za i przeciw z waszej strony?
-
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=r7xAqdE4hEY
Test zabezpieczeń, jest tam drogi łańcuch, który również się poddał. U locki wypadają najlepiej.
Test zabezpieczeń, jest tam drogi łańcuch, który również się poddał. U locki wypadają najlepiej.
-
- moderator
- Kontakt:
Kryptonite Evolution 4 w wersji Long. Dobry najczęściej wybierany ulock.
Jak nie to żółty newyork ale to podwójny koszt
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Re:
Mam takiego ale należy pamiętać, że Longi sa w opór nieporęczne i ciezkie. Dopasowałbym do ramy ulocka zwykłego od ziomka bo jak starczy to wolałbym takiego. Chociaz ja codziennie do pracy na rowerze jezdze wiec pewnie bardziej przeszkadza jak mam torbe z ulockiem, laptopem, ipadem, żarciem do pracy i cholera wie czym jezszcze.MLYNoBIKER pisze:Kryptonite Evolution 4 w wersji Long. Dobry najczęściej wybierany ulock.