Nowy pomysł

M-M-M-N
Kontakt:

Nowy pomysł

Post autor: M-M-M-N »

Witam ponownie,
forum się lekko zmieniło od ostatniego czasu ,a ja tak jak obiecałem mam inny pomysł = trochę racji jest ,a wypowiedzi Panów "Lestat'a" oraz "Kubala'i" dały trochę do myślenia ale nadal mam pewne pytania ,a głupio tak z każdą "pierdołą" lecieć na forum więc......

Może by tak stworzyć coś na zasadzie (podobnie jak w restauracji) :

"Szef serwisu poleca"

I byłby to czy to dział ,czy to informacja albo jako wątek do którego osoby mocno zaawansowane = serwisteam mógłby np. raz na miesiąc wrzucać co poleca się ale nie jako osobne części tylko cały rower razem z przedstawieniem kosztów całości ? :wink:

I od razu wyprzedzając kontry innych - częstotliwość można zmienić raz na kwartał albo nawet pół roku :wink:

Nie ma potrzeby rozpisywania się o ramach w nieskończoność bo dział taki istnieje o amortyzatorach również więc trochę roboty odchodzi - można samemu stwierdzić co dobre ale tu byłby zestawienie w cały rower ,a nie pojedyncza część :wink:

Byłoby to ułatwienie do którego można by się odnieść ,a zapytać dopiero o konkretny model znaleziony w ogłoszeniu :wink:

No i to oczywiście kolejna luźna propozycja dla moderatorów aby ograniczyć "tornada klasy G" przed którymi ostrzega nas ich łowca i pogromca w jednym = "Lestat" :mrgreen:
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Lestat i Kubala dały Ci coś do... MYŚLENIA? :D No nie żartuj :D

Takie coś po prostu nie ma najmniejszego sensu. Obecny system działa najlepiej - nie znasz się - wrzucasz to co Ci się podoba, zostajesz zjechany, trochę porad ect. - wyciągasz wnioski.

Masz problem, rzeczowo go przedstawiasz - dostajesz rzeczowe odpowiedzi - jesteś uratowany.

Po co komu komplikować życie? Skąd pewność, że rzeczony "specjalista" pozjadał wszystkie rozumy i zna odpowiedź na wszystko? Każdy z nas ma swój umysł i swoje potrzeby/podejście do tematu. Spaced posiada bogatą wiedzę na temat rowerów, ale w życiu bym sobie nie poskładał czegoś wg. jego uwag. Tak samo starsza gwardia, która uważa, że "cięższe jest lepsze".

Moim zdaniem jedynym sensownym rozwiązaniem jest edukowanie i piętnowanie osób które nie chcą samodzielnie pomyśleć nad rozwiązaniem swojego problemu. Taki idzie na łatwiznę, bo przecież "w internetach zrobią to za mnie", i tak właśnie się dzieje, bo jeden/dwóch pouczy, a trzydziestu będzie się licytować w poradach...
M-M-M-N
Kontakt:

Ano nie żartuję :D
owszem o ile mogę tak powiedzieć "wujek Lestat" swoim ciętym słowem zjechał mój poprzedni pomysł ale w gruncie rzeczy miał rację :wink:
Moim zdaniem jedynym sensownym rozwiązaniem jest edukowanie i piętnowanie osób które nie chcą samodzielnie pomyśleć nad rozwiązaniem swojego problemu. Taki idzie na łatwiznę, bo przecież "w internetach zrobią to za mnie", i tak właśnie się dzieje, bo jeden/dwóch pouczy, a trzydziestu będzie się licytować w poradach...
No w sumie racja ale - zapytam Cię wprost - czy nie warto by zrobić jakiegoś odnośnika "marek" ?
Choć przeglądając zakładkę rowery, można samemu znaleźć marki i co jest często...... :|
Spaced posiada bogatą wiedzę na temat rowerów, ale w życiu bym sobie nie poskładał czegoś wg. jego uwag.
A to już jest ciekawe = dlaczego ? :D
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Bo jest z Warszawy, a chopy ze Ślunska nie lubią goroli. ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Uwierz mi, to nie zda egzaminu, rynek jest tak duży, tak często się coś zmienia, że ktoś w ramach hobbystycznych czy wolontariatu nie nadąży, z początku wystrzeli jak rakieta, ale z czasem to będzie umierać śmiercią naturalną. Takie jest życie i tego nie zmienisz.

Haha, RACJA! :D

Ja to Speceda lubię, gość ma wiedzę jak mało kto, ale nie zawsze się z nim zgadzam co do sprzętu, a przede wszystkim jego konfiguracji, do tego ustawienie rzeczywiste roweru w ogóle mi nie podchodziło na czasy 4 lata temu - choć wszystko mogło się zmienić, długo mnie nie było w światku rowerowym :P
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

No i co ? Szef serwisu na dziś poleca wywalić do pieca piasty shimano bo panasonic, tak panowie panasonic puścił bardziej dopracowany model ?

Tak jak teraz jest najprosciej i lepiej nie bedzie. Dlaczego ? jakoś np mi jako serwisantowi nie widzi się siedzieć w pracy 8-10 h i po robocie jeszcze przykładowo 2h żeby siedzieć na forum i rospisywać co warto, jak budować, i pisać tematy które zostaną scrollowane w dół zaraz po wejsciu na forum? Aż takim oszołomem to nie jestem bo części w rowerówce jest w pyte, co pół roku są jakies zmiany, poprawki, zamiast tego wolę poświęcić kilka minut na innym forum i np jak dziś rozpisać jak przerobić za 20 zł dowolny gaźnik żeby nawet zwykły gówniany chiński silnik pracował tak jak silnik hondy czy suzuki na wtrysku, bo w tym temacie nowosci nie pojawiają się tak często jak w przypadku roweru. Szkoda czasu na to. Będzie tak jak pisze SegatiV, zdechnie to śmiercią naturalną. Poza tym ludziom nie dogodzisz, prosty przykład: polecasz siodełko A, podczas gdy jednemu będzie sie dobrze jeździć, a drugi będzie narzekać ze kuje w zad, i zamontuje siodełko B. I jaki z tego wniosek? Że takie tematy i artykuły będzie można psu o kant jajec potłuc.

I tak, będą gównoburze wówczas straszne.
Back in black
M-M-M-N
Kontakt:

No tak - więc proszę o uwagę
nie chodziło mi o to ,że ma to być coś w stylu = "rób jak szef serwisu alboś pęknięty pedał z przeceny".....
Wtedy jeżeli się z tym nie zgodzisz dorzucisz komentarz i po sprawie 8)

Miałem na myśli coś z zasady = masz chwilkę czasu, nie musisz nic robić i akurat możesz polecić przykładowy rowerek albo pokombinować gdzie nie za drogi a dobry na początek i nie tylko - i wtedy (taki np. mister X po pierwszym dniu czytania forum albo mister Y który szuka innej części albo jej alternatywy) może sobie spojrzeć i powiedzieć aha czyli np. to i to i to ,a zamiast tego to ......

Lestat To ma nie być cykl wykładów albo artykułów co i jak !
Nikt Cię nie będzie straszył, że jak czegoś nie napiszesz to ci imbusa w d*** wkręci !
A poza tym to nawet nie musisz ty osobiście tego pisać :!:
To może być informacja raz na rok ,że tanio i dobre jest takie ,a takie i współgra z tym i tym :wink:
A poza tym:
Nie chcesz = nie polecasz , proste :wink:

To tylko sugestia :wink:
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ty chyba cierpisz na nadmiar wolnego czasu :P
SegatiV pisze:Lestat i Kubala dały Ci coś do... MYŚLENIA? :D No nie żartuj :D
A takie moralizatory z nas są :P
Z gówna bata nie ukręcisz.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Te, manipulator :P
Z gówna bata nie ukręcisz.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Moderator, posty się edytuje, a nie jeden pod drugim ;)
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Od dłuższego czasu czytam twoje posty i dochodzę do pewnego wniosku. Albo masz za dużo wolnego czasu albo masz zbyt bujną wyobraźnie. Człowieku, dowiedz się najpierw jak forum kiedyś wyglądało co wypaliło a co nie. Twoje wypowiedzi zajeżdżają mi troche gimbusiarskim jaraniem się nowym sportem, forum itp. Uspokój swój zapał albo najlepiej stwórz własne forum i zobacz co się przyjmie a co nie. Moim zdaniem nie ma co zmieniać na tym forum, dobrze jest tak jak jest i nic lepiej nie zmieniać. Nie jestem oczywiście jakimś internetowym hejterem tylko po prostu wyrażam swoją opinię. Peace!
M-M-M-N
Kontakt:

Rozumiem - Twoja opinia - i przyjmuję.

Owszem mam - czasem - więcej wolnego czasu i owszem mam bujną wyobraźnię ,a DH to dla mnie jeszcze nowość ale ja jestem z tych co "mają płomień w sercu" i wieloma sprawami się "jarają" :wink:

A na marginesie to mam maturę już parę lat za sobą ......

Niestety ale "twórcy" (ludzie po plastyku) są trochę pogięci - takie jest życie :wink:

A to zaznaczam po raz kolejny - były tylko luźne propozycje, nie mam ochoty zakładać forum ani wszczynać jakiejkolwiek internetowej rewolty.
Peace!
ODPOWIEDZ