Rower dla kobiety - nie górski :P

MUSZEL
Kontakt:

Rower dla kobiety - nie górski :P

Post autor: MUSZEL »

Witajcie!

A wiec temat dotyczy roweru nie górskiego... mojej pannie marzy się jej własny wehikuł - do tej pory na nasze "wycieczki" zawsze pożyczała Maxima Highlandera 401 od mojego taty. O dziwo, mimo moich upodobań, marzy jej się rower typowo miejski, z niską ramą, w błękitnym/miętowym pastelowym odcieniu, z koszykiem wiklinowym, hamulcem tylnym w ręku (no i przednim, ale podkreślając że na klamce, a nie w piaście) i przerzutką lub biegami w piaście. I białymi oponami :P koła raczej 26". Po prostu chciałaby siedzieć bardziej "wygodnie" (cokolwiek to znaczy) i pionowo. Przykładowo, bardzo podoba jej się rower pewnej znajomej:

Obrazek

Chcę takowy rower kupić lub odrestaurować coś starszego w dobrym stanie, tylko kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Szczerze powiedziawszy nie mam czasu na budowanie takiego sprzętu od 0, chciałbym kupić albo półgotowca (coś w ładnym stanie) lub gotowca. Mój budżet to ok 500zł powiedzmy (nie jest bardzo sztywny).
Poradzicie coś? Na co zwracać uwagę szukając tego typu sprzętu, gdzie szukać, a może ktoś ma taki rower na "popchnięcie dalej"?

Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać :p

z góry dzięki za porady, propozycje, itp.

Pozdrawiam!
sithas
Kontakt:

Post autor: sithas »

W Wawie jest kilka firm/serwisów, które oferują restaurowanie starych rowerów - to jest opcja "nie mam czasu i komuś zlecam". Wtedy szukają dla Ciebie ramy, malują i uzupełniają osprzęt. Znam jedną (nie ukrywam, że moi koledzy), którzy bawią się w takie rzeczy w miarę rozsądnych cenach. Ale 500 to chyba będzie trochę za mało... Biorąc pod uwagę nowe części i pracę, którą wkładają to raczej wydatek tak co najmniej 2000-3000 i więcej
Tu masz przykład z FB jak zrobili rower na ostrym kole, w kolorze przypominającym Yeti i białymi dodatkami. Cena jego to 3000:
https://www.facebook.com/SGBikeService/ ... =1&theater

Bardziej budżetowo, to pewnie musiałbyś poszukać sam roweru, oddać do malowania (np tu: http://pomalujrower.pl/cennik/) i ewentualnie dokupić/wymienić części
MUSZEL
Kontakt:

hohoho... za 2-3k to ja wole kupić Jej nowy ze sklepu ;)
pdmobil
Kontakt:

Post autor: pdmobil »

Nikt nie jest glupi, za 500zl mozesz kupic teraz rower w srednim stanie z Holandii. Rowery odnowione jak napisal kolega powyzej sa w cenie.
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Nie będziemy odpowiadać, dopóki nie wrzucisz kompletnego zdjęcia ;P
pozdro

frango
MUSZEL
Kontakt:

hah, frango chciałbyś :D
Korn_8
Kontakt:

Post autor: Korn_8 »

Ta noga
.
.
.
.
i ten czerwony kapelusz.
Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.
ultraszprycha
Kontakt:

Post autor: ultraszprycha »

Nie wiem jak ze starymi rowerami, bo tak owych nigdy nie kupowałem, miałem swój w piwnicy :) Żeby go odrestaurować, albo raczej podrasować korzystałem z oryginalnych nowych części. Musisz szukać po podobnych sklepach jak ten http://www.alerower.pl albo ogłoszeniach, na olx powinno być kupę takich "śmieci" z których można by zrobić użytek
ODPOWIEDZ