Jaka tarcza do Boxxera???

Daniel
Kontakt:

Jaka tarcza do Boxxera???

Post autor: Daniel »

Witajcie
Myślałem, że już trochę wiem o rowerach, ale okazuje się, że mam mega problem. Montujemy teraz akurat Tosa Inu z Boxxerem Race 2004 i chciałem zamontować do niego tarczówkę Shimano Deore XT. Jednak żadna tarcza jaką mamy na serwisie (160, 180, 185, 200 mm nie pasuje) tz nie pasuje z adapterem 160/200 bo poprostu nie obejmuje tarczy, jak by adapter był za długi, bez adapera też żadna nie pasuje.

Proszę o sensowne odpowiedzi dzwoniłęm do dystrybutora Rock Shoxa jednak oni nic nie wiedzą.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
morbit
Kontakt:

Post autor: morbit »

w najgorszym wypadku trzeba dorobić adapter...
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

z tego co mi wiadomo to boxxerki maja troszke inny wymiar do tarczy... dziwne ze 200 czy 203 nie pasuje bez adapteru... bo ostatnio tak montowalem hamulec z is... jezeli nie znajdziesz takiego adapteru ktory by pasowal (popytaj w sklepach) to trzeba bedzie dorobic...
http://cosmos.pinkbike.com/
Daniel
Kontakt:

Ale nojak moze być, że do takiego amora nie pasuje std tarcza? Z marzocchi nigdy nie mieliśmy problemu, a juz kilka takich bików sprzedaliśmy.
www.rowerowy.com

s-mario
Kontakt:

Post autor: s-mario »

Oj jest z tymi boxxerkami problem z tym z ktoreym mam doczynienia jest tak ze standard bez adaptera na 160 jest za duzy a na 180 za maly wiec jak sie wstawi standawdowy adapret to zawze bedzie zle wiec musielismy dorobic adapter zeby podlaczyc pod niego tarcze 185 formuli no i chyba teraz bedzie dobrze, wiec jedyne rozwiazanie to dorobic adapter.
Daniel
Kontakt:

Ale kurczę taki adapter topowinien być w sprzedaży u dystrybutora.
www.rowerowy.com

s-mario
Kontakt:

Post autor: s-mario »

Tez szukalismy u dystrybutora ale nikt nawet za bardzo nie wiedzial o co chodzi a jak juz wiedzial to nie mial i nie mial pojecia skad wziasc :) wiec dalem do dorobienia i bedzie to napewno tansze i mysle ze lepsze
buba
Kontakt:

Post autor: buba »

Domyslam sie ze to dla klienta i dlatego dorabiany byc za bardzo nie moze. Co by Ci tu poradzic.... hmmmm..... moze duncon dorobi Wam profesjonalnie?
Daniel
Kontakt:

Witaj
Ja już znalazłem na to patent, do tarczy 200 mm musi być adater A2Z do tarczy 180-185 mm, któy trzeba lekko podszlifować (oczka) i dołożyć podkładek około 4 mm i wszystko wtedy pasuje. Na rynku oryginalnego adaptera nie udało mi się znaleźć.
www.rowerowy.com

buba
Kontakt:

Post autor: buba »

Bo nie ma takowego an rynku :( A tego A2Z to nie widzialem, ale jak mowisz ze 4 podkladki dales, to ja bym na wszelki wypadek zreknal na sruby, bo tam pewnie spore sily scinajace pojda i jak sruby sa robione z wytzrmaloscia "na zakladke" to zeby sie Wam pacjent potem w szpitalu nie zameldowal.... no troche na wyrost to napisalem ale jak bym to robil dla siebie to wlasnie tak bym zrobil.
ODPOWIEDZ