Jaka tarcza do Boxxera???
Jaka tarcza do Boxxera???
Witajcie
Myślałem, że już trochę wiem o rowerach, ale okazuje się, że mam mega problem. Montujemy teraz akurat Tosa Inu z Boxxerem Race 2004 i chciałem zamontować do niego tarczówkę Shimano Deore XT. Jednak żadna tarcza jaką mamy na serwisie (160, 180, 185, 200 mm nie pasuje) tz nie pasuje z adapterem 160/200 bo poprostu nie obejmuje tarczy, jak by adapter był za długi, bez adapera też żadna nie pasuje.
Proszę o sensowne odpowiedzi dzwoniłęm do dystrybutora Rock Shoxa jednak oni nic nie wiedzą.
Myślałem, że już trochę wiem o rowerach, ale okazuje się, że mam mega problem. Montujemy teraz akurat Tosa Inu z Boxxerem Race 2004 i chciałem zamontować do niego tarczówkę Shimano Deore XT. Jednak żadna tarcza jaką mamy na serwisie (160, 180, 185, 200 mm nie pasuje) tz nie pasuje z adapterem 160/200 bo poprostu nie obejmuje tarczy, jak by adapter był za długi, bez adapera też żadna nie pasuje.
Proszę o sensowne odpowiedzi dzwoniłęm do dystrybutora Rock Shoxa jednak oni nic nie wiedzą.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
www.rowerowy.com
Oj jest z tymi boxxerkami problem z tym z ktoreym mam doczynienia jest tak ze standard bez adaptera na 160 jest za duzy a na 180 za maly wiec jak sie wstawi standawdowy adapret to zawze bedzie zle wiec musielismy dorobic adapter zeby podlaczyc pod niego tarcze 185 formuli no i chyba teraz bedzie dobrze, wiec jedyne rozwiazanie to dorobic adapter.
Witaj
Ja już znalazłem na to patent, do tarczy 200 mm musi być adater A2Z do tarczy 180-185 mm, któy trzeba lekko podszlifować (oczka) i dołożyć podkładek około 4 mm i wszystko wtedy pasuje. Na rynku oryginalnego adaptera nie udało mi się znaleźć.
Ja już znalazłem na to patent, do tarczy 200 mm musi być adater A2Z do tarczy 180-185 mm, któy trzeba lekko podszlifować (oczka) i dołożyć podkładek około 4 mm i wszystko wtedy pasuje. Na rynku oryginalnego adaptera nie udało mi się znaleźć.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
www.rowerowy.com
Bo nie ma takowego an rynku :( A tego A2Z to nie widzialem, ale jak mowisz ze 4 podkladki dales, to ja bym na wszelki wypadek zreknal na sruby, bo tam pewnie spore sily scinajace pojda i jak sruby sa robione z wytzrmaloscia "na zakladke" to zeby sie Wam pacjent potem w szpitalu nie zameldowal.... no troche na wyrost to napisalem ale jak bym to robil dla siebie to wlasnie tak bym zrobil.