wrocław

Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

A da sie konkretnie dokrecic na tym wale? A jak tak to bedziemy mieli pewnie 2 odleglosciowki, na bsk i na mikolowskiej. A mozna takiego bieda-tabla zrobic, w dziurze albo slome z bagien (kolo bsk jest tego mnostwo) albo deski, taki prawie ns albo jeszcze siatke ze sznurka rolniczego, ja spalem na tym 3 tygodnie i jak bym mial wiecej czasu niz 'do zmroku' to by mi sie nie rozerwalo. Spi sie bardzo wygodnie i ogolnie jest gitarka :-))))

PS. Znowu nie pojechalem popatrzec bo sie tak szybko robi ciemno ze mala bania, moze jutro...
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

dokrecic sie zawsze da :) moze za dwa tygodnie w sobote ??? W te odrabiam szkolke :/ moze ktos zapoda jakims planem na bsk, bo teraz teoretyzujemy, ale za bardzo nie pamietam jak tam sa drzewa, krzaki etc...
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

a jutro bedzie jeszcze szybciej ciemno... :P
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

a wlasnie, nie ma tam chyba zbyt duzej ilosci terenu pod zabudowe co Stinky? pytam sie ciebie jako stalego bywalca:) to moze na "nieurzytkach" zbudowac duzo northorow:) wszedzie:) byla by robota na pare miesiecy, ale to dopiero na wiosne:D
wd40
Kontakt:

wydaje mie sie, ze terenow jest nawet sporo, ale przeszkadaja krzaczki, drzewka i inne pierdolki za duze do wycinki...
budka
Kontakt:

no wlasnie, to moze jak tam tyle tego to moze po prostu duzo mostkow nad tym dac? wiem ze to latwo powiedziec a trudniej zrobic ale jak sie chce to nie ma rzeczy niemozliwych!!
wd40
Kontakt:

nie ma :)
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Poki co "wladze" przymykaja oko na te cale hopki (i blagam, oduczcie sie pisac CHOPKI! prosba zwlaszcza do Stinky'ego). W momencie, gdyz zaczniecie regularne wycinanie lasu, to moga zaczac sie nieprzyjemnosci. Mimo wsyztsko lepiej bedzie pomyslec troche dluzej i robic cos pomiedzy drzewami.
http://tiny.pl/8mm
budka
Kontakt:

nom tak, masz racj, nasze kochane wladze gotowe sa przywalic do wszystkiego, nawet jezeli im to rybka. ale nie trzeba przeciez wsyzstkiego wycinac:)
wd40
Kontakt:

no warto pomyslec nad tym, aby cale budowanie odbylo sie bez szkod dla lasu... Ale sadze, ze nikt nie bedie mial nic przeciwko, jesli pare dzrewek zmieni sowoje przeznaczenie i wysiedlimy kilka krzaczkow:)
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

wd40: chyba konserwator zieleni, jesli dobrze przytoczylem nazwe funkcji. Oni sa od przypierdalania sie o scinanie drzew nawet na wlasnej posesji. Z jednej strony lipa, z drugiej zrozumiale, bo mogloby dojsc do sytuacji, ze ludzie powycinaliby kazde jedno drzewo i zawiezli na przerob, co akurat w tymze kraju jest mozliwe i wykonalne.
http://tiny.pl/8mm
wd40
Kontakt:

wiem, ze sa kary nawet za deptanie trawy, nie mowiac juz o drzewach... Ale sadze, ze jesli nie bedzie regularnej wycinki to nikt nie powinien sie pluc. Moze dzieki temu, ze bsk jest na uboczu = mniej upierdliwych typow???
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

dlatego bezpieczniej jest potworzyc z ziemi na poczatek let's say skocznie (dla looka ;) ) albo dropy - obie wersje niosace na odleglosc, a terenow w okolo mamy dosyc, trzeba sie poprostu zebrac i wybrac na wycieczke po okolicy, osobiscie mam fajne miejsce na skocznie odleglosciowe ale sa blisko domow, co do drzewa to wiem gdzie jest juz pociete !! ktos robi zapasy na zime , mozemy troche pozyczyc
Local Swinga-Swinga
endrju71
Kontakt:

Post autor: endrju71 »

a jak budowa rytma bo druga hopa to ma byc stolik nawet opony przynieslismy zeby bylo tam mniej ziemi do sypania :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=421713
gg: 934712
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Na jakiej ulicy masz te zapasy? Mozna oblukac, moze znam tego kogos i ewentualnie sie cos pogada czy cos, bo ja tez mam, ale takie klocki juz to wrzucenia do pieca, takze niebardzo sie nadaja na jakiekolwiek ns'y. A czasem nie jest to kolo mnie na Niedzialkowskiego 2? Ta mieszkaja Nowakowie i watpie zeby ci cokolwiek dali, poprostu oszczedna rodzinka i tyle, ja sie im tam nie dziwie.
Stinky
Kontakt:

nie do konca, ktos sobie zrobil nielegalna wycinke lasu kolo mostku na lace, mozemy sie jutro umowic i tam pojsc
Local Swinga-Swinga
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Jak na lace to bierem drzewo na transport i wio! Tylko po co nam drewno, jak nam rosnie pod n(o)s'em... Jak bedziemy czesto podlewac to i z tego pruchna cos wyrosnie, macie 'High Grow'? Co tam sie dolewa zeby szybciej roslo?
Stinky
Kontakt:

gdzies go mialem, chyba z 1,5 mega zajmowal, a pare kolkow zawsze sie przyda ;)
Local Swinga-Swinga
wd40
Kontakt:

[quote="Stinky"]dlatego bezpieczniej jest potworzyc z ziemi na poczatek let's say skocznie (dla looka ;) ) albo dropy - obie wersje niosace na odleglosc, a terenow w okolo mamy dosyc, trzeba sie poprostu zebrac i wybrac na wycieczke po okolicy, osobiscie mam fajne miejsce na skocznie odleglosciowe ale sa blisko domow, co do drzewa to wiem gdzie jest juz pociete !! ktos robi zapasy na zime , mozemy troche pozyczyc[/quote]

Nom dobry pomysl, ale targania bedzie sporo... ten lasek jest dosyc daleko... Najlepiej by bylo, aby zalatwic jakis wozek, jak menele woza zlom. A co do dropa odleglosciowego- jestem za, ale wysokosciowy (np na wale) tez musi byc:)
ODPOWIEDZ