Technikum dla pedała Kraków
Technikum dla pedała Kraków
Cześć z racji że jaram się ogólnie pedałowaniem, uznałem, że fajnie było by zacząć edukację w tym kierunku, dodatkowo zawsze miałem zacięcie do AutoCADów, frezarek i w ogóle obróbki metali. Właśnie kończę gimnazjum, i generalnie szukam technikum które posiadało by jakiś fajny kierunek, który pozwolił by mi wstępnie produkować proste części rowerowe (blaty, mostki itp.) i teraz zastanawiam się czy jest sens poświęcić 4 lata na kierunek, który tylko delikatnie zachacza o CAD'y i obsługę frezarek, czy lepiej pójść na kierunek który będzie zajmował się zupełnie czym innym typu grafika komputerowa a swoje "pasje" realizować na własną rękę / na kursach doszkalających (o ile są takie dla niepełnoletnich)
co byście poradzili?
co byście poradzili?
Re:
Hłe he he hłe nioch heVinrael pisze:Not sure if troll...

A tak serio to jak interesuje cię obróbka metalu i masz zajawkę na rower i produkcję części jak zębatki to napierdzielaj w tym kierunku i idź tam gdzie najwięcej się nauczysz z tokarek, frezarek itp bo i całkiem spoko zawód po tym możesz złapać bo takich osób jest coraz mniej, jak i możesz coś własnego rozkręcać jak wyżej opisałeś

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Re: Technikum dla pedała Kraków
Za Ciebie życia nie przerzyjemy. Sam musisz wybrać. Mnie ze szkoły najbardziej sie przydała ślusarnia i umiejętność obsługi tokarki.
Wysłane z Commodore 64
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Re:
A mi by się właśnie takie coś przydało i żałuję, że byłem takim pieprzonym nieukiem :/Puncu pisze:Za Ciebie życia nie przerzyjemy. Sam musisz wybrać. Mnie ze szkoły najbardziej sie przydała ślusarnia i umiejętność obsługi tokarki.
Jak dla mnie ma sens bo i tak poznasz taką maszynę i nauczysz się chodziarz podstawowej obsługi. A studiów jeszcze nie planuj bo przez 4lata zmienisz zdanie 10razy :P Na razie rób co lubisz i co ci się może przydać. A czy ci się przyda czy nie to życie pokażenie chce mi się logować i lubie te puzzle pisze:tak tylko nie wiem czy jest sens iść na taki kierunek do technikum, który realizuje to w małm stopniu, jeżeli potem mam zamiar iść na inżynierię.

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt: