Technikum dla pedała Kraków

mixxx180
Kontakt:

Technikum dla pedała Kraków

Post autor: mixxx180 »

Cześć z racji że jaram się ogólnie pedałowaniem, uznałem, że fajnie było by zacząć edukację w tym kierunku, dodatkowo zawsze miałem zacięcie do AutoCADów, frezarek i w ogóle obróbki metali. Właśnie kończę gimnazjum, i generalnie szukam technikum które posiadało by jakiś fajny kierunek, który pozwolił by mi wstępnie produkować proste części rowerowe (blaty, mostki itp.) i teraz zastanawiam się czy jest sens poświęcić 4 lata na kierunek, który tylko delikatnie zachacza o CAD'y i obsługę frezarek, czy lepiej pójść na kierunek który będzie zajmował się zupełnie czym innym typu grafika komputerowa a swoje "pasje" realizować na własną rękę / na kursach doszkalających (o ile są takie dla niepełnoletnich)
co byście poradzili?
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Not sure if troll...
Zalas
Kontakt:

Re:

Post autor: Zalas »

Vinrael pisze:Not sure if troll...
Hłe he he hłe nioch he :D

A tak serio to jak interesuje cię obróbka metalu i masz zajawkę na rower i produkcję części jak zębatki to napierdzielaj w tym kierunku i idź tam gdzie najwięcej się nauczysz z tokarek, frezarek itp bo i całkiem spoko zawód po tym możesz złapać bo takich osób jest coraz mniej, jak i możesz coś własnego rozkręcać jak wyżej opisałeś :)
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
nie chce mi się logować i lubie te puzzle

Post autor: nie chce mi się logować i lubie te puzzle »

tak tylko nie wiem czy jest sens iść na taki kierunek do technikum, który realizuje to w małm stopniu, jeżeli potem mam zamiar iść na inżynierię.
Puncu
Kontakt:

Re: Technikum dla pedała Kraków

Post autor: Puncu »

Za Ciebie życia nie przerzyjemy. Sam musisz wybrać. Mnie ze szkoły najbardziej sie przydała ślusarnia i umiejętność obsługi tokarki.

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Zalas
Kontakt:

Re:

Post autor: Zalas »

Puncu pisze:Za Ciebie życia nie przerzyjemy. Sam musisz wybrać. Mnie ze szkoły najbardziej sie przydała ślusarnia i umiejętność obsługi tokarki.
A mi by się właśnie takie coś przydało i żałuję, że byłem takim pieprzonym nieukiem :/
nie chce mi się logować i lubie te puzzle pisze:tak tylko nie wiem czy jest sens iść na taki kierunek do technikum, który realizuje to w małm stopniu, jeżeli potem mam zamiar iść na inżynierię.
Jak dla mnie ma sens bo i tak poznasz taką maszynę i nauczysz się chodziarz podstawowej obsługi. A studiów jeszcze nie planuj bo przez 4lata zmienisz zdanie 10razy :P Na razie rób co lubisz i co ci się może przydać. A czy ci się przyda czy nie to życie pokaże :)
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Idź do technikum, wprowadzą Cię i nauczą Cię podstaw obróbki, itp. Niestety wątpię, by w technikum (chyba że jakieś nowoczesne) bawili się oprogramowaniem typu CAD. CAD/CAM to już raczej na studiach (mechanika i budowa maszyn - własne doświadczenia) i / lub dobre płatne kursy.
basiq
Kontakt:

Post autor: basiq »

Technikum lepiej cie przygotuje do zycia niz liceum ;D
dominika151
Kontakt:

Post autor: dominika151 »

siemankooo
ODPOWIEDZ