Siemanko:D Świeżak na pokładzie, przyklejam się do tematu, bo bez sensu nowy zakładać
Na przyszły sezon planuje zakup / złożenie roweru do bardziej dynamicznej / agresywnej jazdy. Downhill to to nie będzie bo terenów w mojej okolicy nie ma, przynajmniej na razie wiem tylko o jednej trasie.
Obecnie jeżdżę na Krossie Level A2 z 2012 roku, jedyna modyfikacja jaką wprowadziłem to zmiana opon bo po roku łyse już były. Oczywiście tego roweru nie katuje, celem tego roweru było ruszenie dupska z przed kompa, bo jako informatyk któremu naście lat temu ukradli BMX'a się zasiedziałem i przytyłem... ale to inny temat. Chodzi o to że walczę z siedzącym trybem życia, a zawsze uwielbiałem poszaleć na rowerze. Bicie kilometrów już mnie powoli nudzi, chciało by się trochę poskakać. Nie mówię o skateparku, bardziej o szybkiej jeździe po lesie / mieście gdzie żaden uskok czy podjazd nie będzie mi straszny (nie z 2 metrów nie będę skakał... na razie

)
I tutaj moje pytanie do was. Ze względów finansowych jak i myślę przyzwyczajenia do HT, nie myślę o Full'u. Zakres finansowy 3 - 3,5 k. Niby mógł bym więcej, ale tutaj im większa kwota tym dłużej będę musiał czekać, a przyszły sezon chciał bym już zacząć pełną parą.
Czy dobrze myślę że nie ma co katować tego Level'a A2 i go przerabiać? Czy może jednak uważacie że rama ma jakiś potencjał i na bazie tej ramy, przerobić rowerek.
Jeśli uważacie żeby go nie ruszać i niech to będzie rower do jazdy po bułki, to co mi doradzacie. Na jakie rowery patrzeć, na jakie parametry? Myślę że chciał bym się skupić na nowych, zawsze jakaś gwarancja i świadomość że rower jeszcze nie został skatowany
Tak jak powiedziałem nie będzie to bardzo hardcorow'a jazda przynajmniej na razie, ze względów na brak doświadczenia i umiejętności, ale jednak nigdy nic nie wiadomo co mi strzeli do głowy, jakieś mniejsze hopy i uskoki na pewno mam zamiar atakować, jakieś podjazdy napewno . Jeśli będę się rozwijał i szedł dalej w tym kierunku, wtedy zacznę działać i robić piruety nad wielkim kanionem, na razie zostańmy na ziemi