Full do 5k:Gambler vs Glory vs KTM tribute vs big hit fsr 2

johny22
Kontakt:

Full do 5k:Gambler vs Glory vs KTM tribute vs big hit fsr 2

Post autor: johny22 »

Witajcie
Krótka piłka: szukam fulla do dh/fr interesuje mnie cały rower, miałem jakiś czas temu rower na ramce giant faith+66rv i super się śmigało jednak musiałem się z nim rozstać.Szukam teraz czegoś nowszego do 5 tyś. najlepiej jedna półka z przodu, mam 178cm wzrostu.Widzę że dużo na sprzedaż rowerów scott min gambler czy voltage, jednak słyszałem że często pękają a zależy mi na trwałym sprzęcie.Lepiej kupić rower w całości czy może jednak zdecydować się coś złożyć fajnego w tej cenie?Macie jakieś fajne propozycje?
Który według was będzie najlepszym wyborem?
Gambler vs Glory vs KTM tribute vs big hit fsr 2 vs kona stinki
Gość

Post autor: Gość »

Na temat scotta sie nie wypowiem, nie jezdzilem, nie mialem, nie chce powielac mitow.
Na Twoim miescu szukalbym giant glory, spec demo, mozna kupic z dwupolka i zmienic na jedna ;)
Zalas
Kontakt:

Post autor: Zalas »

Big Hit?
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Jak Ci się dobrze jeździło na Faith to na Twoim miejscu zainteresowałbym sie glorką ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Bert Freeride
Kontakt:

Post autor: Bert Freeride »

Zarówno starsze jak i nowsze Gamblery są trwałe. Nie są najlżejsze, ale są wytrzymałe, porządne. Ale na 99% nie kupisz ich z jednopółką, bo są to zjazdówy. Nie wiem jak działałyby na jedno półce. O pękających Gamblerach nie słyszałem. Co innnego Voltage, nie polecałbym (pomimo, żen nigdy nie jeździłem a tylko widziałem)

Tak jak koledzy wspomnieli, Specialized Demo, Giant Glory, to są dobre rowery <- te raczej kupisz na dwupółce. Specialized Big Hit już na jednopółce bez problemu.
Jak mi się przypomną jakieś fajne rowery to dopiszę tutaj :)
Zalas
Kontakt:

Re:

Post autor: Zalas »

Bert Freeride pisze:Ale na 99% nie kupisz ich z jednopółką, bo są to zjazdówy.
A to co? W DH nikt na jednopółce nie jeździ? O.o
A glorkę bez problemu dorwie z jedno demo jak poszuka to też z jakimś 66 złapie. Gambler to też nie jakiś wybryk natury z jednopółką
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Bert Freeride
Kontakt:

Post autor: Bert Freeride »

Zalas pisze:
Bert Freeride pisze:Ale na 99% nie kupisz ich z jednopółką, bo są to zjazdówy.
A to co? W DH nikt na jednopółce nie jeździ? O.o
A glorkę bez problemu dorwie z jedno demo jak poszuka to też z jakimś 66 złapie. Gambler to też nie jakiś wybryk natury z jednopółką
Fabrycznie te rowery były z dwupółkami (w większości) i to miałem tu na myśli. Jeżeli Johny22 chce rower nowszy to zakładam, że od pierwszego właściciela (bo 5k to za mało na nowszy rower nowy) a pierwszy właściciel raczej nie wymieniałby w rowerze amortyzatora z dwu na jednopółkę (kupił nówkę to dostał fabryczny set). Jeżeli mówimy o rowerach z drugiej, trzeciej ręki to jak najbardziej takie rzeczy się zdarzają.
ODPOWIEDZ