Witajcie
Krótka piłka: szukam fulla do dh/fr interesuje mnie cały rower, miałem jakiś czas temu rower na ramce giant faith+66rv i super się śmigało jednak musiałem się z nim rozstać.Szukam teraz czegoś nowszego do 5 tyś. najlepiej jedna półka z przodu, mam 178cm wzrostu.Widzę że dużo na sprzedaż rowerów scott min gambler czy voltage, jednak słyszałem że często pękają a zależy mi na trwałym sprzęcie.Lepiej kupić rower w całości czy może jednak zdecydować się coś złożyć fajnego w tej cenie?Macie jakieś fajne propozycje?
Który według was będzie najlepszym wyborem?
Gambler vs Glory vs KTM tribute vs big hit fsr 2 vs kona stinki
Full do 5k:Gambler vs Glory vs KTM tribute vs big hit fsr 2
-
- Kontakt:
Zarówno starsze jak i nowsze Gamblery są trwałe. Nie są najlżejsze, ale są wytrzymałe, porządne. Ale na 99% nie kupisz ich z jednopółką, bo są to zjazdówy. Nie wiem jak działałyby na jedno półce. O pękających Gamblerach nie słyszałem. Co innnego Voltage, nie polecałbym (pomimo, żen nigdy nie jeździłem a tylko widziałem)
Tak jak koledzy wspomnieli, Specialized Demo, Giant Glory, to są dobre rowery <- te raczej kupisz na dwupółce. Specialized Big Hit już na jednopółce bez problemu.
Jak mi się przypomną jakieś fajne rowery to dopiszę tutaj
Tak jak koledzy wspomnieli, Specialized Demo, Giant Glory, to są dobre rowery <- te raczej kupisz na dwupółce. Specialized Big Hit już na jednopółce bez problemu.
Jak mi się przypomną jakieś fajne rowery to dopiszę tutaj

Re:
A to co? W DH nikt na jednopółce nie jeździ? O.oBert Freeride pisze:Ale na 99% nie kupisz ich z jednopółką, bo są to zjazdówy.
A glorkę bez problemu dorwie z jedno demo jak poszuka to też z jakimś 66 złapie. Gambler to też nie jakiś wybryk natury z jednopółką
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
Fabrycznie te rowery były z dwupółkami (w większości) i to miałem tu na myśli. Jeżeli Johny22 chce rower nowszy to zakładam, że od pierwszego właściciela (bo 5k to za mało na nowszy rower nowy) a pierwszy właściciel raczej nie wymieniałby w rowerze amortyzatora z dwu na jednopółkę (kupił nówkę to dostał fabryczny set). Jeżeli mówimy o rowerach z drugiej, trzeciej ręki to jak najbardziej takie rzeczy się zdarzają.Zalas pisze:A to co? W DH nikt na jednopółce nie jeździ? O.oBert Freeride pisze:Ale na 99% nie kupisz ich z jednopółką, bo są to zjazdówy.
A glorkę bez problemu dorwie z jedno demo jak poszuka to też z jakimś 66 złapie. Gambler to też nie jakiś wybryk natury z jednopółką