brakeless i inne dziwne configi

erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

przerzutki przez rurę sterową- to było dobre :) buahahaha

są produkowane rotory do przerzutek, linka nie pamietam. bezsensu. singal sie zakłada.
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

no ja teraz bede zmienial rame bo chce singla i wtedy sobie tez wlane rotor i tylko tylni hamp[el tarcze mechaniczna ... v'ke nie chce bo nie lubie :P chociarz jak nie bede mial kasy to walne v-ke i jeszcze trzeba kupic korbe bmx :P i bedzie zajebiscie a co do tego ze single nie do mtb to ja powiem ze chce singla bo lubei jezdzic street i lubie tez dropy a to bedzie cos pomiedzy bmx'em a mtb ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

no to tak jak u mnie barspina mozna wykrecic po jednym w kazda strone - przedni przez rure, tylni dluuugi kabel poprzyczepiany zipami i sie nie majta za bardzo i bajerka jest :D

eee jak w zamierzacie puscic przerzutke przez rurke - co to da :D lol, przeciez kiera sie krecic a rama zostaje w miejsu i kabel ukrecice :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
erenes
Kontakt:

pojeżdze chyba chwile breakless a poxniej przedni przez sterowa. Jak bedzie mnie stac na v-ki acera to moze i tył puszcze długim kablem.

rotor sucks. po pierwszym deszczu.
Xprot

Post autor: Xprot »

taaaaaaaaak i co dasz podwojny rotor? bezdiesz zmienial biegi i hamowal albo hamowal i zmienial bigi na raz....
erenes
Kontakt:

patrz mój podpis.
dupa.
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

hmm.. moze by tak piasty hamujace (ala Wigry3 itd) ;-)
a tak serio to ja w lesie potrzebuje hampli i to supersprawnych.. mysle o tarczy na przood (modulacja), a na tyl starcza Vka
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
mcpik
Kontakt:

Post autor: mcpik »

je! widze ze sam brakeless nie pomykam:)
powiem tak, jezdze juz bez hampli ponad 3 miesiace i ciagle zyje, mialem kilka sytuacji awaryjnych, ale jeszcze ani razu na nic nie wpadlem itp, a ze czasem czlowiekowi adrenalinka skoczy troszke...
brakeless ma jak dla mie trzy zalety - uczy plynnosci jazdy, uczy pewnosci i daje satysfakcje, gdy bez hampla robie np manuala, a kumple robia " :O "
inna sprawa ze jak tylko zloze kolo nowe, to zaloze pewnie przedniego hamulca, poki co mam taka osemke ze nawet canti nie dalyby rady...

http://150.254.98.98/przemo/mcpik-bike.JPG :D
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

NOo brakeless jest fajne:D ja lubie jeździc bez hamulców!! Jak sie nauczysz manuala dobrze bez hamulców:D to potem jak załozysz hamulec to robisz tak 2-3 razy dłuzej wiecej leipiej itp:P tak samo poprubuj wbijac sie na jakis tam murek na manuala bez hamulca:P to juz nie jest takie fajne bo jednak zaczyna ci rower uciekac i jeeeb na nogi:P a jak nie trafisz nogami na murek to jednak boli:P ale fajnie sie jeździ!! a hamowanie jest tez proste bo przeciez but z tyłu w trójkąt na górze o opone i hamujemy:P dobre sa slicki do tego a jak chcesz koniecznie butami to nie kładź butów na ziemie i hamuuuuuje:/ ylko tak jakbyś tupał:P mocno tu to tez hamujesz a butów tak nie zajeźdzasz!! no ablo tyłem roweru zarzucaj na boki tez hamuje;] ogólnie breakles jest fajne ale jendak chociaz ta vka sie przydaje;] o przednim hamulcu zapomnialem juz dawno niewiem wogóle mi jest wogóle nie potrzebany:P 1 hamulec i jest oke:P
www.ROMED.pl lamusy!
erenes
Kontakt:

jak można w czasie jazdy z tyłu nogę wkładac? Gimnastyka? Jadąć 30km/h miedzy samochodami nogę z pedaów na tył dawać?
Jak sie jedzie, mozna dac pedał z przodu, na nim tylko pięta, a palcem buta naciskasz na oponke (slika) i to hamuje trochę. Starczy. Nad oponę w wiedelec bym nie wkładał bo noga przodem może wyjśc niechcacy.
dupa.
mcpik
Kontakt:

Post autor: mcpik »

ja mam 4 metody hamowania, w zaleznosci od predkosci i sytuacji:
1. koniec buta na pedale, pieta po ziemi - do zwalniania
2. nogami po ziemi, albo cigne, alo "tupie" jak to qpa napisal - do ogolnego hamowania
3. but na przednie miedzy widelki - jak z gorki jade
4. zeskak z roweru - jak mam pierdolnac w sciane, samochod itd, cale szczescie jeszcze nie testowane ;)
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ja kiedys jak jezdzilem brakelles to postanowilem wykonac manuala na ulicy przejsciu dla pieszych ale akurat mialem czerwone swiatlo i prawie sie wpierdolilem ... skrecilem przed sama ulica na manunalau i zeskoczylem z roweru :D
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Co wy wszyscy zapodajecie manuala z hamulcem!!?!

Toż to niestylowo zupełnie.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
borsuk bazyli
Kontakt:

Post autor: borsuk bazyli »

cantilewery maja przelotke przy sterach wiec rozumiem ze hampel ma byc tylko z tylu?bo z przodu a wykonalne
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

erenes mam sprawe :)
masz gdzies to foto co jest u ciebie na stronie jak sie wchodzi w dział DIRT_J
jest przez chwilke fotka typa który leci one hand tak lekko przechylony

podoba mi sie wkleił bym sobie na bluze :P
wez no wyslij mi to bikerider@wp.pl
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

jak to sie stało ze mój post znalazł sie wyzej niz poprzednie ?????? :|
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

No a wiecie, ze jest taki zespol abubaca? http://abubaca.com - ciekawe jak sie ma w Japonii cala historia z 44, czy Dziady III zostaly przetlumaczone na japonski czy moze 44 jest internacjonalne i moze jakis pisarz japonski, ktory w zyciu nie slyszal o kims takim jak Mickiewicz poczul to samo (objawienie, wizja???)... ktorz to wie...
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
PanTheNol
Kontakt:

Post autor: PanTheNol »

Baja nie pisz o canti. opcja szukaj. to już stary pomysł. a co z klamkami.
spray...
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

erenes jak to jak??:P no jak ejdziesz na stojąco to buta włozyć do tyłu to nie jest jakas filozofia:/ mamy u nas kolesia który całe zycie jeździ bez hamulców i niechce sobie dać załozyć:P i on tylko tak hamuje a z przodu to jak w szkalrskiej zjeżdzalismy to hamował na 2 nogi jedna z przodu a drguą z tyłu (po szklarskiej oczywiscie nowe buty:]) no i jest fajnie;]
www.ROMED.pl lamusy!
ODPOWIEDZ