Uszczelki w mozo groove q
Uszczelki w mozo groove q
Uszczelkie w mozo groove q sa do dupy.Syfia sie golenie gorne i wogle. Mam w zwiaku z tym pytanie Jakie uszczelki benda pasowaly , od jakiego amora bo chce te wy********
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=542356
Do dupy jest ten amor. Pare dni temu go rozebrałem (nie jeżdzony) i tak:
- krzywo wywiercona dziura w goleniu cromo gdzie jest sprężyna co powoduje ścieranie sie aluminiowego prętu który tą sprężyne ściska przy uginaniu co po jakims czasie spowoduje jego całkowite przetarcie i nieuniknione pęknięcie
- uszczelka zamiast na kapslu od 'tłumienia' była na kapslu od sprężyny LOL
- ZERO smaru
- kapsel regulujący tłumienie to atrapa
- niedokręcona śruba trzymająca uszczelkę od pompki
Nie wyobrażam sobie tego amora z tarczą i wogóle z przednim hamplem. Golenie trzymają się jedną chujową śrubką przykręconą do chujowej cienkiej rurki alu przy haku a na górze 'trzyma' je uszczelka.
W najbliższym czasie poprawie dziure w goleni, zamównie stalowe pręty, nie aluminiowe, wpierdziele zamiast 'tłumienia' drugą sprężyne i pare elastomerów.
Tylko jest problem, paru kumpli ma to mozo i przy podrywaniu przedniego koła cos zajebiscie w środku wali przy odbiciu. Ktoś juz to rozpracował? : >
- krzywo wywiercona dziura w goleniu cromo gdzie jest sprężyna co powoduje ścieranie sie aluminiowego prętu który tą sprężyne ściska przy uginaniu co po jakims czasie spowoduje jego całkowite przetarcie i nieuniknione pęknięcie
- uszczelka zamiast na kapslu od 'tłumienia' była na kapslu od sprężyny LOL
- ZERO smaru
- kapsel regulujący tłumienie to atrapa
- niedokręcona śruba trzymająca uszczelkę od pompki
Nie wyobrażam sobie tego amora z tarczą i wogóle z przednim hamplem. Golenie trzymają się jedną chujową śrubką przykręconą do chujowej cienkiej rurki alu przy haku a na górze 'trzyma' je uszczelka.
W najbliższym czasie poprawie dziure w goleni, zamównie stalowe pręty, nie aluminiowe, wpierdziele zamiast 'tłumienia' drugą sprężyne i pare elastomerów.
Tylko jest problem, paru kumpli ma to mozo i przy podrywaniu przedniego koła cos zajebiscie w środku wali przy odbiciu. Ktoś juz to rozpracował? : >
Hehe ja tez mam to mozo i przerobilem je gruntownie :P Regulucji juz nie powiadam gdyz w urwaly mi sie przy glebie (w dragstarze przy skrecie kierownica korki od regulci dotykaly ramy :P dlatego juz ich nie ma) a co do lewej lagi to mam w niej rowniej sprezyne+elastomer :P Teraz jest bardzo twardy ale jak dla mnie odpowiedni heeh jak cos wiecej chcesie wiedziec to pytac!!
A co do stukania to chodzi o te ze jak siadasz to masz negatywne ugiecie... i caly czas na nim jedziesz i jak wyrywasz przednie kolo do gory to sprezyna sie szybko rozpreza co poduje to uderzenie czy stukniecie jak kto woli to jest raczej nie grozne...
BZP:
U mnie nic nie ociera wiec moze masz jakas wade seryjna albo nie wiem :P
A co do stukania to chodzi o te ze jak siadasz to masz negatywne ugiecie... i caly czas na nim jedziesz i jak wyrywasz przednie kolo do gory to sprezyna sie szybko rozpreza co poduje to uderzenie czy stukniecie jak kto woli to jest raczej nie grozne...
BZP:
U mnie nic nie ociera wiec moze masz jakas wade seryjna albo nie wiem :P
Pitbull '06+Sherman Flick Plus '05
wyloozujcie z tym lewym pokretlem, to zwykla "wciskana" zaslepka, jeszcze 10 razy wam wystrzeli, tak jak mi :D...dzizys jak ja sie ciesze, ze juz sie pozbylem mozo...no ale z drugiej strony za ta cene to calkiem ciekawy sprzet... albo inaczej, NIE MA nic nowego lepszego ;]....oprocz boskiego sztywniaka cr-mo od a-ganga (120zl? ) :P
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Zwykłym smarem za 3 zeta ;p
To lewe pokrętło to atrapa.
Ide jutro do ślusarza, żeby mi zrobił te rureczki co są aluminiowe ze stali. Poprawie krzywo wywierconą dziure biaksem i pobawie sie elastomerami żeby był twardzszy. No i coś trzeba wykombinowac z tym stukaniem. Od ojca z warsztatu wziąłem różnej długości sprężyny, ze starego amora wziąłem elastomery i pobawie sie z tym odbiciem. Jeszcze mam zamiar przerobić na 80 skoku , bo 100 to dla mnie troche za dużo ;p Przy okazji jak będe przerabiał porobie foty bebechów.
To lewe pokrętło to atrapa.
Ide jutro do ślusarza, żeby mi zrobił te rureczki co są aluminiowe ze stali. Poprawie krzywo wywierconą dziure biaksem i pobawie sie elastomerami żeby był twardzszy. No i coś trzeba wykombinowac z tym stukaniem. Od ojca z warsztatu wziąłem różnej długości sprężyny, ze starego amora wziąłem elastomery i pobawie sie z tym odbiciem. Jeszcze mam zamiar przerobić na 80 skoku , bo 100 to dla mnie troche za dużo ;p Przy okazji jak będe przerabiał porobie foty bebechów.