Uszczelki w mozo groove q

rapmen
Kontakt:

Uszczelki w mozo groove q

Post autor: rapmen »

Uszczelkie w mozo groove q sa do dupy.Syfia sie golenie gorne i wogle. Mam w zwiaku z tym pytanie Jakie uszczelki benda pasowaly , od jakiego amora bo chce te wy********
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=542356
Xprot

Post autor: Xprot »

od mozo groove q.
rapmen
Kontakt:

Post autor: rapmen »

No ale one se zjebane nawet w nowym.. :/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=542356
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

wytnij sobie na wymiar..
poza tym jesli amor jest nasmarowany, to jakim cudem moga sie nie brudzic gorne golenie?! o_O
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Do dupy jest ten amor. Pare dni temu go rozebrałem (nie jeżdzony) i tak:

- krzywo wywiercona dziura w goleniu cromo gdzie jest sprężyna co powoduje ścieranie sie aluminiowego prętu który tą sprężyne ściska przy uginaniu co po jakims czasie spowoduje jego całkowite przetarcie i nieuniknione pęknięcie
- uszczelka zamiast na kapslu od 'tłumienia' była na kapslu od sprężyny LOL
- ZERO smaru
- kapsel regulujący tłumienie to atrapa
- niedokręcona śruba trzymająca uszczelkę od pompki

Nie wyobrażam sobie tego amora z tarczą i wogóle z przednim hamplem. Golenie trzymają się jedną chujową śrubką przykręconą do chujowej cienkiej rurki alu przy haku a na górze 'trzyma' je uszczelka.

W najbliższym czasie poprawie dziure w goleni, zamównie stalowe pręty, nie aluminiowe, wpierdziele zamiast 'tłumienia' drugą sprężyne i pare elastomerów.

Tylko jest problem, paru kumpli ma to mozo i przy podrywaniu przedniego koła cos zajebiscie w środku wali przy odbiciu. Ktoś juz to rozpracował? : >
bzp
Kontakt:

Ogólnie jeśli chodzi o wytrzymałość korony, goleni, rury.. o to bym sie nie martwił. Bebechy to porażka 2004/2005. : >
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

szitą :/ czyli i tak trza wlozyc 4 baniaki i tak.. no i toche roboty..
a jak patrzylem u kumpla to ladnie bujal po nasmarowaniu i spoko wszystko bylo (zewnatrz + praca) jak na te cene..
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
qbek
Kontakt:

Post autor: qbek »

hmm ja mam mozo jakos jeszcze dziala ale troche twardo chodzi a i to pokretelko po lewej stronie to chyba atrapa?? bo nie dziala kreci sie do okola to tak ma byc czy co ???>>>....
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
Olek_Drag
Kontakt:

Post autor: Olek_Drag »

Hehe ja tez mam to mozo i przerobilem je gruntownie :P Regulucji juz nie powiadam gdyz w urwaly mi sie przy glebie (w dragstarze przy skrecie kierownica korki od regulci dotykaly ramy :P dlatego juz ich nie ma) a co do lewej lagi to mam w niej rowniej sprezyne+elastomer :P Teraz jest bardzo twardy ale jak dla mnie odpowiedni heeh jak cos wiecej chcesie wiedziec to pytac!!
A co do stukania to chodzi o te ze jak siadasz to masz negatywne ugiecie... i caly czas na nim jedziesz i jak wyrywasz przednie kolo do gory to sprezyna sie szybko rozpreza co poduje to uderzenie czy stukniecie jak kto woli to jest raczej nie grozne...
BZP:
- krzywo wywiercona dziura w goleniu cromo gdzie jest sprężyna co powoduje ścieranie sie aluminiowego prętu który tą sprężyne ściska przy uginaniu co po jakims czasie spowoduje jego całkowite przetarcie i nieuniknione pęknięcie

U mnie nic nie ociera wiec moze masz jakas wade seryjna albo nie wiem :P
Pitbull '06+Sherman Flick Plus '05
qbek
Kontakt:

hmm to co z tym pokretelkim isc do serwisu zeby zobaczyli ;/ ?? bo kreci sie caly czas ;/
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
Olek_Drag
Kontakt:

lewe pokretlo ma sie kreciec bo lewa lage masz pusta tam jest niby ten caly tlumik pneumatyczny tekze sie niczym nie martw qbek :]
Koral19
Kontakt:

Post autor: Koral19 »

no właśnie co z tym stukaniem przy podnoszeniu kółka - da sie to jakoś wyeliminować.?? a te lewe pokrętło to po prostu atrapa - żeby łądnie wyglądało:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=498494 - hehe...lot ku niebu:))
qbek
Kontakt:

:D spox dizeki ;]
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Zajebiście widze i ten amorek też zajebisty.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Koral19
Kontakt:

Post autor: Koral19 »

no to jak z tym stukaniem - znnajdzie sie ktoś mądry??:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=498494 - hehe...lot ku niebu:))
Olek_Drag
Kontakt:

no co stukanie jest ja juz prawie nie mam ale to wymaga przaktycznie przebudowy amorka jak ktos zaintereoswany to pisac moje gg: 3630628
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

wyloozujcie z tym lewym pokretlem, to zwykla "wciskana" zaslepka, jeszcze 10 razy wam wystrzeli, tak jak mi :D...dzizys jak ja sie ciesze, ze juz sie pozbylem mozo...no ale z drugiej strony za ta cene to calkiem ciekawy sprzet... albo inaczej, NIE MA nic nowego lepszego ;]....oprocz boskiego sztywniaka cr-mo od a-ganga (120zl? ) :P
ten koleś pode mną to ***** :D:D
qbek
Kontakt:

a czym smarujecie mozo !! ??
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
bzp
Kontakt:

Zwykłym smarem za 3 zeta ;p

To lewe pokrętło to atrapa.

Ide jutro do ślusarza, żeby mi zrobił te rureczki co są aluminiowe ze stali. Poprawie krzywo wywierconą dziure biaksem i pobawie sie elastomerami żeby był twardzszy. No i coś trzeba wykombinowac z tym stukaniem. Od ojca z warsztatu wziąłem różnej długości sprężyny, ze starego amora wziąłem elastomery i pobawie sie z tym odbiciem. Jeszcze mam zamiar przerobić na 80 skoku , bo 100 to dla mnie troche za dużo ;p Przy okazji jak będe przerabiał porobie foty bebechów.
ODPOWIEDZ