Problem z supportem

---Mike---
Kontakt:

Problem z supportem

Post autor: ---Mike--- »

mam taki mały problem:domoje go amstaffa kupiłem sobie support Kinex i kiedy zaczełem wkręcac prawą czesc(miske) napotkałem na dosc spory opur(druga miska wszedła bez problemu)wkreciłem ja na 2-3 mm i czy dokreciic dalej na chama czy cio??.problem jest dosc powazny bo lakiernik pomalował ten zasrany gwint.co robic poradzcie??
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Idź do serwisu niech ci przegwintują za dyche.
krzysiekdh
Kontakt:

Post autor: krzysiekdh »

Trzeba przegwintować, bo wszystkie DC mają zamalowaną mufę suportową(sic!), ja miałem to samo w Pitbulu i ostro się wkurzałem. Na chama nie wkręcaj bo zniszczysz gwint i wtedy dupa zbita:) Idz do serwisu,żeby rzegwintowali, nasmarowali i ładnie wkręcili pakiet.
gg 6756439
---Mike---
Kontakt:

Dzieki bardzo!!!!!!
adibest
Kontakt:

Post autor: adibest »

Powiem tak, mam a ganga pm ramke i na początku jak jeszcze miałem kwadrat (tez kinexa alu) było to samo, weszło ze 3mm i dalej strasznie ciężko, zadzwonilem do mkbika, pogadałem, odesłałem im suporcik za kilka dni miałem taki sam nowy i było ok, i wcale nie chodziło o rame (jak pamietam to tez miała zamalowany gwint), z kinexami tak bywa (nie wiem czemu). Jak by ten drugi nie pasił to bym do serwisu sie udał i tyle.
Najpierw oblookaj gwint na pakiecie bo ramy to prawie zawsze mają zalany gwint ale to nie powinno przeszkadzać ( może troszke ciężej by się kręciło ale by poszlo bez problemu) raczej to kinex
Pozdro
---Mike---
Kontakt:

Spoko wdłg mnie to wina ramki bo ten sam kinex wchodzi do innejramk qmpla-udam sie do serwisu
adibest
Kontakt:

Post autor: adibest »

Może i tak, u mnie to był pakiet.
Lupus

Post autor: Lupus »

nic na siłe! ;)
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

najlepiej wez sam w serwisie to przegwintoj bo mi jeden zajebany matol zjebal gwint w ramie bo nieumial gwintowac i powiedzial ze to nie jego wina no zesz kurwa sklep jest na uniejowskiej kolo biedronki !
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
maniekOTT
Kontakt:

Post autor: maniekOTT »

ja jak malowalem ramke do xc piecowo to mi gosc nie zaslonil gwintw na pakiet i pozniej sie 2 godz meczylem ostrum rysikiem do trasowanie zeby go wyczyscic ale sie udalo
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
ODPOWIEDZ