Te stare dobre czasy....

goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

Sky Roads? no chyba tak widok był taki zza tego stateczku i na róznych planszach rózne przyciąganie np. było nie ? Jak tak no to robiliśmy w nią zawody na informatyce w podstawce:)
"Hey ho lets go!"
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

Lemingi, Alien Breed, ehh :) potem PC i Doom 2, Heretic,Prehistoryk, :] to byly gry :)

i NFS3:HP - najwiekszy hicior :D
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
Ekarol
Kontakt:

Post autor: Ekarol »

hehe, ja jeszcze mam swoja Amige 600, też pamiętam że jeździłem z tatą na giełde kupować gry na dyskietkach... Starsznie zazdrościłem kolesiom, którzy nagrywali te dyskietki, bo oni mieli komputery na płyty...:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=337777
elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

Nie zgodzę się z wami, że obecne gry są bez klimatu i grywalności. World of Warcraft, o którym nie przestaje myśleć(grałem tydzień w bete), Newerwinter i inne RPG. CC Generals. Counter Strike. A Half-Life ? HL2 ? Też kiedyś ciełem z siostrą w Dyna Blaster (była lepsza) :P Wspominajmy, ale też nie krytykujmy zbytnio najnowszych gier. Teraz CD Action wiedzie prym wśród gazet i nie mają się czego powstydzić.
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

ja jednak troche pokrytykuje, bo taki Another World przykladowo , wciągał bez reszty,miał super fabułe a mimo to był prostą grą ,dzisiejsze gry porażają stroną techniczną , to fakt, ale niemają głębi, nie czuje się że autorzy włożyli naprawdę serce w gre, np FIFY co roku lepsza grafika itp itd ale przeciez to tylko dla kasy ,kiedys kiedy rynek gier nie byl ta kbardzo rozwiniety , gry robiły osoby ktore naprwdę się na tym znały i to kochały a dziś firmy ztrudniją po prostu dobrych programistów ,ale bez pasji, mysle ze podobnie jest z grafikami . dostaja prace to ja wykonują , dostaja kase i idą co innego pisac projektowac. To się naprawdę czuje ;) i ja to czułem grająć a Planescape : Torment, który jest jak dla mnie najlepszym w historii komputerowym rpg.
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

A najstarszego kompa (386) ostatnio wlaczylem i doszedlem do wniosku ze teraz mi idzie gorzej w tamte gierki niz jak bylem maly (ach to granie calymi dniami w wieku 5-6 lat :D) A jaka byla zajawka jak w wakacje 6 lat temu chyba dostalem kompa z prockiem 266mHz i jakims matroxem z 16mb pamieci chyba... normalnie najwiekszy szpan w zyciu :P
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

goRz no tak to ta gra tez robilismy na inf w podstawywce zawody w to:D
a man pytabnie jak uruchomic takie stare gry na nowym pc bo prubuje i mowi cos tam ze niemoze bo cos....ktos mial takie cos i sie tego pozbyl??
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

hhaahha wy tu wspominacie antyki a ja nadal teoretycznie moge pograc tylko w takie gry :D
433Mhz ,96 ramu,16mb grafika,
8,4Gb dysk
ale pamietam jak miałem amige 600 z odtwarzaczem płyt kompaktowych
z joyem w pilocie bezprzewodowym i nawet myszke miałem do tego.
Xcopy znało sie na wylot
zeby pograc w mortal combat 2 trzeba było na zmiane machac 4 dyskietkami
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

można przez emulator dosa nazywa się DOSbox swietny program
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

juz se poradzilem i treraz pykam w ruzne stare gry:D
kurzy
Kontakt:

Post autor: kurzy »

az mnie za serce złapało jak ten temat przeczytałem.............podlaczam sie do wypowiedzi............to były czasy jak kupiłem 386 SX 25 z dyskiem 20mb i monohromatycznym monitorem :) ale to była maszyna wtedy i gra która mnie pochłoneła na całego "STUNTS" juz zadna gra mnie tak nie wciągła nigdy no moze phantasmagoria 2 i lotus tez troche ale z nowych gier to juz lipa po całości PS. oczywiscie another world tez był kozak no i nasz poczciwy prehistoryk :) kurda zaraz ide szukac tych gier na necie
<KuRzY>
MiZZiU
Kontakt:

Post autor: MiZZiU »

aaa wolfenstein aaa :] a doom - mega kozak ! a przewrotem był quake 2 to zmieniło moje życie...
http://tiny.pl/qw59
..:My cock is much bigger than yours:..
ODPOWIEDZ