Łańcuch.. Jaki w końcu ???

Fallout
Kontakt:

Łańcuch.. Jaki w końcu ???

Post autor: Fallout »

Witam
to juz nie jest mój pierwszy post na temat łańcucha, pytałem o bmx`owe i motorynkowe ale teraz odrazu:
Jaki radzicie mi kupić łańcuch do bike`a? Jeżdże na single speedzie w dircie i streec`ie. Mam pionowe haki dlatego uzywam starej przerzutki jako napinacza :P
Łańcuch ma być bardzo wytrzymały :)
Mam na razie 100 zł ale coś wrazieczego bym zawsze uzbierał.
Jaki łańcuch poradzicie ??
Pozdro, dzięki
Fallout
Kontakt:

jeszcze jedno.. kasee mam 7mio rzędowa jakąs starą już.. gdyby to było ważne
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

jesli single to tak :

robisz sobie jedna zembatke z tylu. dajesz dwie takie same obok siebie to bedzie jakby grubsza pod lanccuh bmxowy. zakldasz takowylancuch (srama, 17 zeta na mkbiku) a kase ktora masz wydajesz na pajaka pod suport i do tego jedna rolke. przerzutke oddajesz biednym dzieciom. wygladac ma mniej wiecej tak :

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=345346
http://www.samorzad.it.pw.edu.pl/studni ... istic3.jpg

grunt to troche zaparacia, checi, inwencji. da sie zrobic. i to pozwala na zastosowanie lancucha bmx, ktory kosztuje cale 17 zeta :D wiec z kasa sie zmiescisz. i nic nie lata nie trzepie. to jest to :D (tzn jak masz pionowe haki ;P)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Fallout
Kontakt:

po pierwsze... czy łańcuch bedzie na prawdwde wytrzymały ?? ehh to 17 zł to jednak cos nie przemawia.. po drugie ile kosztuje ten"pająk" pod suport i czy ciężko się to zakłada ??
Krzywy
Kontakt:

www.pmsocho.pl bodajrze :D pajak z rolka okolo 60-70 zeta

a lancuch to cosie martwisz - gruby, ciezki :D jesli nie bediesz grindowal na lancuchu to powinien styknac. w koncu to tylko single...
www.bikeaction.pl
Fallout
Kontakt:

na pmsocho.com :P napisali ze wszystkie napinacz sa po 130 zl... Sa jeszcze jakies propozycje ??? ta przemysle :P
Krzywy
Kontakt:

zewnętrzny rockring 30 pln
wewnętrzny rockring 30 pln
krzyżak 22 pln
trzpień 12 pln
kółeczko 18 pln
łożysko 3,5 pln

nie musisz dziekowac ;) krzyzak to chyba wlasnie pajak ale nie jestem pewien :D zapytaj sie tylko czy w koleczko wejdzie lancuch bmx
www.bikeaction.pl
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

sa rozne koleczka tam i sa szerokie takie ale czy na tyle zeby bmxowy lanuch wsadzic to nie wiem krzyzak to na pewno pajak :] pozdro
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
Fallout
Kontakt:

czyli nawet nie wiadomo czy to będzie pasowac ?? :/
A macie jakies sprawdzone juz metody ?? tak zebym najlepiej poszedł do sklepu, kupił to co potrzebne i jeździł dłuugo ?:P
Nie to ze nie umiem niczego zrobić sam hehe no ale nie wiem nawet jaka jest grubość łańcucha BMX i jakie mam te kółka kupić...
A moze jest jakis mocny łańcuch MTB ??
Albo sprawdzona metoda zakładania łańcucha BMX do MTB na pionowych hakach ? (a-gang p.m.)
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

Fallout - moge Ci pchnac krzyzak od PMsocho i zebatke do niego, ale jesli chcesz rolke, to musisz kupic oddzielnie.
jakby co wal smialo: gg# 847366 albo PW
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
Fallout
Kontakt:

czy to juz koniec pomysłów ???
Czy moja kasteta bedzie pasowała do łańcucha BMX ??????? czy musze kupić ten reduktor dabomb`a ?
elo jo
Kontakt:

Post autor: elo jo »

ee nie kupuj tych grubych od motorynki i temu podobnych.. sa kurewsko ciezkie.. kup lepiej cos takiego jak koolchain, popytam sie ziomkow kto takie ma. ktos mial z wawy ale musze sie upewnic. lancuch naprawde spoko, ew. mozna zalatwic halflinka co jest totalnym wypasem ale to raczej moglbym z angli sciagnac przez kumpli. dla niedoinformowanych halflink to taki lancuch ktorego ogniw lacza sie w taki sposob ze mozna skracac lancuch o jedno ognio a nie o dwa. wuchta prosow na takich jezdzi.

no chyba ze jestes amatorem sproketow to kup lancuch od motorynki lub zrob sobie chainguarda co jest lepsze i wsadz lancuch ktorys z tych wyzej wymienionych.
elo jo ziomus
Krzywy
Kontakt:

kurde srpawdzony sposob. tylko musisz dobrac rolke... spytaj pmsocho czy w ich rolke wchodzi bmx. nie zaszkodzi maila napisac. a sadze ze pomysl ktory mam jest the best :]
www.bikeaction.pl
Fallout
Kontakt:

ten koolchain to jest to ? http://www.barspinshop.bmx.pl/images/big/kmckool.jpg
kosztuje 61 zł ???
No dobra, kupie go i co dalej z kasetą i napinaczem ??!!
Krzywy
Kontakt:

to lanccuch o szerokosci bmx ? jesli nie to zostawiasz jedna zembatke i podkladki. jesli taki jak bmxowy to rozpieprzasz kasete :) potem bierzesz od kumpla :P stara zembatke i masz dwie takie same ktorych chcesz uzywac (np 2 razy 16 zombkow) i ustawiasz je dwie obok siebie

do tego kupujesz pajaka pmsocho, rolke co to pasowac bedzie do niej taki lancuch. robisz single, dociskasz rolka, voilla...
www.bikeaction.pl
ODPOWIEDZ