Łańcuch.. Jaki w końcu ???
Łańcuch.. Jaki w końcu ???
Witam
to juz nie jest mój pierwszy post na temat łańcucha, pytałem o bmx`owe i motorynkowe ale teraz odrazu:
Jaki radzicie mi kupić łańcuch do bike`a? Jeżdże na single speedzie w dircie i streec`ie. Mam pionowe haki dlatego uzywam starej przerzutki jako napinacza :P
Łańcuch ma być bardzo wytrzymały :)
Mam na razie 100 zł ale coś wrazieczego bym zawsze uzbierał.
Jaki łańcuch poradzicie ??
Pozdro, dzięki
to juz nie jest mój pierwszy post na temat łańcucha, pytałem o bmx`owe i motorynkowe ale teraz odrazu:
Jaki radzicie mi kupić łańcuch do bike`a? Jeżdże na single speedzie w dircie i streec`ie. Mam pionowe haki dlatego uzywam starej przerzutki jako napinacza :P
Łańcuch ma być bardzo wytrzymały :)
Mam na razie 100 zł ale coś wrazieczego bym zawsze uzbierał.
Jaki łańcuch poradzicie ??
Pozdro, dzięki
jesli single to tak :
robisz sobie jedna zembatke z tylu. dajesz dwie takie same obok siebie to bedzie jakby grubsza pod lanccuh bmxowy. zakldasz takowylancuch (srama, 17 zeta na mkbiku) a kase ktora masz wydajesz na pajaka pod suport i do tego jedna rolke. przerzutke oddajesz biednym dzieciom. wygladac ma mniej wiecej tak :
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=345346
http://www.samorzad.it.pw.edu.pl/studni ... istic3.jpg
grunt to troche zaparacia, checi, inwencji. da sie zrobic. i to pozwala na zastosowanie lancucha bmx, ktory kosztuje cale 17 zeta :D wiec z kasa sie zmiescisz. i nic nie lata nie trzepie. to jest to :D (tzn jak masz pionowe haki ;P)
robisz sobie jedna zembatke z tylu. dajesz dwie takie same obok siebie to bedzie jakby grubsza pod lanccuh bmxowy. zakldasz takowylancuch (srama, 17 zeta na mkbiku) a kase ktora masz wydajesz na pajaka pod suport i do tego jedna rolke. przerzutke oddajesz biednym dzieciom. wygladac ma mniej wiecej tak :
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=345346
http://www.samorzad.it.pw.edu.pl/studni ... istic3.jpg
grunt to troche zaparacia, checi, inwencji. da sie zrobic. i to pozwala na zastosowanie lancucha bmx, ktory kosztuje cale 17 zeta :D wiec z kasa sie zmiescisz. i nic nie lata nie trzepie. to jest to :D (tzn jak masz pionowe haki ;P)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
www.pmsocho.pl bodajrze :D pajak z rolka okolo 60-70 zeta
a lancuch to cosie martwisz - gruby, ciezki :D jesli nie bediesz grindowal na lancuchu to powinien styknac. w koncu to tylko single...
a lancuch to cosie martwisz - gruby, ciezki :D jesli nie bediesz grindowal na lancuchu to powinien styknac. w koncu to tylko single...
www.bikeaction.pl
zewnętrzny rockring 30 pln
wewnętrzny rockring 30 pln
krzyżak 22 pln
trzpień 12 pln
kółeczko 18 pln
łożysko 3,5 pln
nie musisz dziekowac ;) krzyzak to chyba wlasnie pajak ale nie jestem pewien :D zapytaj sie tylko czy w koleczko wejdzie lancuch bmx
wewnętrzny rockring 30 pln
krzyżak 22 pln
trzpień 12 pln
kółeczko 18 pln
łożysko 3,5 pln
nie musisz dziekowac ;) krzyzak to chyba wlasnie pajak ale nie jestem pewien :D zapytaj sie tylko czy w koleczko wejdzie lancuch bmx
www.bikeaction.pl
czyli nawet nie wiadomo czy to będzie pasowac ?? :/
A macie jakies sprawdzone juz metody ?? tak zebym najlepiej poszedł do sklepu, kupił to co potrzebne i jeździł dłuugo ?:P
Nie to ze nie umiem niczego zrobić sam hehe no ale nie wiem nawet jaka jest grubość łańcucha BMX i jakie mam te kółka kupić...
A moze jest jakis mocny łańcuch MTB ??
Albo sprawdzona metoda zakładania łańcucha BMX do MTB na pionowych hakach ? (a-gang p.m.)
A macie jakies sprawdzone juz metody ?? tak zebym najlepiej poszedł do sklepu, kupił to co potrzebne i jeździł dłuugo ?:P
Nie to ze nie umiem niczego zrobić sam hehe no ale nie wiem nawet jaka jest grubość łańcucha BMX i jakie mam te kółka kupić...
A moze jest jakis mocny łańcuch MTB ??
Albo sprawdzona metoda zakładania łańcucha BMX do MTB na pionowych hakach ? (a-gang p.m.)
ee nie kupuj tych grubych od motorynki i temu podobnych.. sa kurewsko ciezkie.. kup lepiej cos takiego jak koolchain, popytam sie ziomkow kto takie ma. ktos mial z wawy ale musze sie upewnic. lancuch naprawde spoko, ew. mozna zalatwic halflinka co jest totalnym wypasem ale to raczej moglbym z angli sciagnac przez kumpli. dla niedoinformowanych halflink to taki lancuch ktorego ogniw lacza sie w taki sposob ze mozna skracac lancuch o jedno ognio a nie o dwa. wuchta prosow na takich jezdzi.
no chyba ze jestes amatorem sproketow to kup lancuch od motorynki lub zrob sobie chainguarda co jest lepsze i wsadz lancuch ktorys z tych wyzej wymienionych.
no chyba ze jestes amatorem sproketow to kup lancuch od motorynki lub zrob sobie chainguarda co jest lepsze i wsadz lancuch ktorys z tych wyzej wymienionych.
elo jo ziomus
ten koolchain to jest to ? http://www.barspinshop.bmx.pl/images/big/kmckool.jpg
kosztuje 61 zł ???
No dobra, kupie go i co dalej z kasetą i napinaczem ??!!
kosztuje 61 zł ???
No dobra, kupie go i co dalej z kasetą i napinaczem ??!!
to lanccuch o szerokosci bmx ? jesli nie to zostawiasz jedna zembatke i podkladki. jesli taki jak bmxowy to rozpieprzasz kasete :) potem bierzesz od kumpla :P stara zembatke i masz dwie takie same ktorych chcesz uzywac (np 2 razy 16 zombkow) i ustawiasz je dwie obok siebie
do tego kupujesz pajaka pmsocho, rolke co to pasowac bedzie do niej taki lancuch. robisz single, dociskasz rolka, voilla...
do tego kupujesz pajaka pmsocho, rolke co to pasowac bedzie do niej taki lancuch. robisz single, dociskasz rolka, voilla...
www.bikeaction.pl