Drag i 6m drop ... hmmm???
a ja wam powem tyle, ze dwa razy stalem na krawedzi tej kladki, i z gory patrzac to sie posrac mozna z wrazenia... :) pirwszy raz bylem jeszcze jak to sid dopiero co zrobil, jeszcze nie bylo kladki, juz wtedy szczena opadala.
na zdjeciach 3 i 4 jest dobrze widac te dziore...
a tak w ogole to ile osob juz z tego skoczylo??
na zdjeciach 3 i 4 jest dobrze widac te dziore...
a tak w ogole to ile osob juz z tego skoczylo??
BEZOWIAK www.republika.pl/bezowiak -nasz klubik
ja wiem o ok 5 osobach (co biorac pod uwage, ze przez pol roku nikt oprucz mnie i Gabrysia nie skoczyl to duzo)... byc moze skoczylo ich wiecej, ale o tych juz nie wiem. Wiem rowniez, ze dropik ma juz swoja pierwsza ofiare... nie wiem kto (nieznam) ale zlamal chyba objczyk... czy cos.
Gabryjel ma zbudowac cos jeszcze prawie dw razy wiekszego do tego... wtedy sie z tym zmierze :) Puki co siedze w domu na dupie i nic nie robie (nie jezdze - ucze sie). Owszem trenuje, ale nie jazde na rowerze :) Pojezdze moze na wiosne...
Gabryjel ma zbudowac cos jeszcze prawie dw razy wiekszego do tego... wtedy sie z tym zmierze :) Puki co siedze w domu na dupie i nic nie robie (nie jezdze - ucze sie). Owszem trenuje, ale nie jazde na rowerze :) Pojezdze moze na wiosne...
Jak milo, czesto tu zagladasz SiD??? Powiem tak- drop duzy, ale strasznie na fotach nie wyglada. Znalazlem przed moja szkola drop z dachu stacji benzynowej, na 100% nikt tego nie skakal, jest ladne ladowanie (kat, nawiezchnia) tylko sa dwa problemy:
1)Jak sie dostac na gore
2)Czy powieszchnia dachu jest prosta (czy da sie po niej jechac)
Jescze trzeba sie odwazyc i skoczyc a jest do spadniecia z 5m i przelecenia 2.5m- pomiary na oko, ale wiadomo na jakiej wysokosci sa zadaszenia dysrybutorow, wiec to duzo jak dla mnie. Moze za dwa sezony???
1)Jak sie dostac na gore
2)Czy powieszchnia dachu jest prosta (czy da sie po niej jechac)
Jescze trzeba sie odwazyc i skoczyc a jest do spadniecia z 5m i przelecenia 2.5m- pomiary na oko, ale wiadomo na jakiej wysokosci sa zadaszenia dysrybutorow, wiec to duzo jak dla mnie. Moze za dwa sezony???
Gabriel, Sid, Kręcik,Oleg, Tomek i jescze 2 osoby mi nie znane ... jeden była konie stinky a drugi to sam nie pamiętam już odjeżdzałem z tamtąd i tylko usłyszałem walnięcie i sobie uświadomiłem że koleś skoczył z dużego dropa, walncie w pozytywnym tego słowa znaczeniu ...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=643549
-
- Kontakt:
NO JA SIE TERAZ SZYKUJE DO 4 m narazie dopiero budujemy bo tak to u nas nie ma dropów chyba ze takie 20 metrów ! mam draga 16 i juniora 170 mm qr 20 ! mój kumpel na takim ładował z 3,5-4 m i nic sie niestało !!
hmmm ale zycze ci powodzenia !!! niewiem a najezdzałes juz na ten podjazd zeby tą wysokosc obczajć !!!
hmmm ale zycze ci powodzenia !!! niewiem a najezdzałes juz na ten podjazd zeby tą wysokosc obczajć !!!
GRZECZNI CHŁOPCY IDA DO NIEBA --CI GORSI MAJĄ RAJ NA ZIEMI ;-)))))))))
[b]ARTZABUJCA[/b] - do mnie mowisz? Jak mialem na cos najezdzac na co co jeszcze nie powstalo... a dotej pry wszystko co powstalo i bylo przezemnie "najezdzane" zostalo przezemnie skoczone. No ale od pol roku bardzo niewiele jezdzilem (w wakacje wogule) i nie wiem jak to bedzie po zimie :/
A jak drop Gaba bedzie wygladal to sie jeszcze okaze :) Mam juz niejaka swiadomosc i wiem, ze trzeba bedzie przeleciec nad taka plaska polka na ktorej zmiescily by sie 2 samochody obok siebie bo inaczej jak nie przelecisz na ladowanie nad ta polka tylko na nia spadniesz to efekt jest taki jak bys z 10 m. na plaskie walna... wiec bedzie ostro :)
Tak czy owak wpadanie na forum i opowiadanie o tym wszystkim juz mnie nie bawi... odpowiedzi sa tendencyjne: ALbo "eee... *******... kazdy by to skoczyl" alboi "rany, posralem sie na nakjezdzie" a tak naprawde ani jedno ani drugie niewiele wnosi.
A jak drop Gaba bedzie wygladal to sie jeszcze okaze :) Mam juz niejaka swiadomosc i wiem, ze trzeba bedzie przeleciec nad taka plaska polka na ktorej zmiescily by sie 2 samochody obok siebie bo inaczej jak nie przelecisz na ladowanie nad ta polka tylko na nia spadniesz to efekt jest taki jak bys z 10 m. na plaskie walna... wiec bedzie ostro :)
Tak czy owak wpadanie na forum i opowiadanie o tym wszystkim juz mnie nie bawi... odpowiedzi sa tendencyjne: ALbo "eee... *******... kazdy by to skoczyl" alboi "rany, posralem sie na nakjezdzie" a tak naprawde ani jedno ani drugie niewiele wnosi.
Sid wiec to nie jest drop Gabriela tylko NASZ !! bo zesmy go wyplanowali.. ale coraz trudniej z jego wykonaniem.. rozwalili poczatek ;/
no dokladne wymiary to 8 metrow w dol - ladnie bedzie zwazywszy ze bedize to skok jak ten w krankedzie 5 co ty skacze ns'a i sie wbija w snieg.
YZ to jest KRENCIK !!
Sid
haski skakal dolna ale nic sobie powaznego nie zrobil ( czytaj topic Zbroja :| )
no dokladne wymiary to 8 metrow w dol - ladnie bedzie zwazywszy ze bedize to skok jak ten w krankedzie 5 co ty skacze ns'a i sie wbija w snieg.
YZ to jest KRENCIK !!
Sid
haski skakal dolna ale nic sobie powaznego nie zrobil ( czytaj topic Zbroja :| )
www.hcfr.pl !!