PRAWKO KAT B od 16 lat ??????
-
- Kontakt:
PRAWKO KAT B od 16 lat ??????
No własnei nie wiecjie jak bedzie z tym prawkiem? bo coraz wiecej słychać ze weidzie od styczni od 16 lat tylko z etrzeba bedzi ejezdzic z osoba która ma prawo jazdy !!! Piszcie wszystko ce wiecie i jak wejdzie to jak afure kupujecie !!
GRZECZNI CHŁOPCY IDA DO NIEBA --CI GORSI MAJĄ RAJ NA ZIEMI ;-)))))))))
[b]ARTZABUJCA[/b] z tego co wiem to bedzie to mozliwe.Tu ma lin i poczytaj sobie: http://oskbk.republika.pl/aktualnosc2i.htm
koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://gnu.univ.gda.pl/~kasiawro/przejeb.swf <-------- tu jest wszystko
koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
wojtek niewiem ale jak masz na rower za kilka tysiecy to na auto sprowadzone bys miał tymbardziej!! jakiesgos eskorta czy golfa to naprawde za smieszne pieniądzxe mozna wyrwac i TANIEJ niz napewno niz wiekszosc rowerów!! wiec jakbys chcial to bys auto mial bez problemu w wieku 16 lat:p
www.ROMED.pl lamusy!
Widze że się w temacie nie orientujecie. Mam w klasie kumpla który od tych wakacji wyrobił sobie te prawko. Potrzebował je bo bierze udział w amoatorskich wyscigach samochodowych (legalnych). Prawko wyrabia się bodajże w Łodzi. Nie trzeba jeżdzić z jakimś tam opiekunem bo to byłby bezsens. O ograniczenie jest takie że auto musi mieć do 550kg (lub coś takiego) Takim autem może być przerobiony maluch na dwuosobówke. Mój kumpel tak przerobił, musiał go porządnie wyczesać z niepotrzebnych rzeczy i wyjebać tylne siedzenia. Jak będzie maiał 18 lat to tylko sobie pójdzie zdać praktykę na dużym aucie i ma już zwykła kat. b. Fajna rzecz takie prawko. Kumpel w tych wyściagach nawet zajmuje czołowie miejsca, a jest tam najmłodszy.
Pozdro
Pozdro
Ja tylko jeżdze
-
- Kontakt:
interesowałem się tym i dość dużo szukałem i byłem o mały włos kombinowania tego autka ale nie opłaca się...
po 1 trzeba 2 razy zdawać prawo jazdy raz na b1(na pojazdy 3 lub cztero kołowe o masie własnej nie przekraczającej 550kg) drugi na b (czyli zwykłe prawko)
po 2 z atem ciężko smart ?? waży ok 550 kg ale to gówno i kosztuje ok 20-30tyś zł wiadomo można przerobić malucha b waży z 600kg ale po co... tyle zabawy??
po 3 ogólne koszty 2x płacić za prawko po 1500zł + smart czy nawet maluch czy może colo(taki przerobiony maluch http://www.colo.interkontakt.com.pl/auto_colo.htm )
po 4 co to za przyjemność jeździć autem prawie z papieru lub plastiku
lepiej kupić dobry rower
po 1 trzeba 2 razy zdawać prawo jazdy raz na b1(na pojazdy 3 lub cztero kołowe o masie własnej nie przekraczającej 550kg) drugi na b (czyli zwykłe prawko)
po 2 z atem ciężko smart ?? waży ok 550 kg ale to gówno i kosztuje ok 20-30tyś zł wiadomo można przerobić malucha b waży z 600kg ale po co... tyle zabawy??
po 3 ogólne koszty 2x płacić za prawko po 1500zł + smart czy nawet maluch czy może colo(taki przerobiony maluch http://www.colo.interkontakt.com.pl/auto_colo.htm )
po 4 co to za przyjemność jeździć autem prawie z papieru lub plastiku
lepiej kupić dobry rower
EXE i nic więcej :]
-
- Kontakt:
[quote="-Przemooo-"]musisz jezdzic z prawnym opiekunem posiadajacym prawo jazdy ogolnie to juz chyba bym wolal sobie prawko a1 i jezdzic jakims motorem 125 ccm[/quote]
NO WĄŁSNEI MAM 125 scigacza ale chce samochód zeby mózc tez w zime jezdzic !! Np corrado albo civic albo golfa 3 GTI . CZEMU wojtazx15 miało by byc to smieszne co napisałem niewiem chyba niewiesz ile teraz samochody kosztuja !!! GROOOSZZZZZZZZZZEEEE. ZOBACZ W GAZECIE . jeszce poł roku i o ile ztanieją!!
NO WĄŁSNEI MAM 125 scigacza ale chce samochód zeby mózc tez w zime jezdzic !! Np corrado albo civic albo golfa 3 GTI . CZEMU wojtazx15 miało by byc to smieszne co napisałem niewiem chyba niewiesz ile teraz samochody kosztuja !!! GROOOSZZZZZZZZZZEEEE. ZOBACZ W GAZECIE . jeszce poł roku i o ile ztanieją!!
GRZECZNI CHŁOPCY IDA DO NIEBA --CI GORSI MAJĄ RAJ NA ZIEMI ;-)))))))))
Wojtazx kupic sobie może PRAWIE każy ale UTRZYMAĆ mało kto praktycznie w wieku 16 lat nikt (no moze sa wyjatki)
Kupić auto - nich bedzie 5000zł -jestes w stanie uzbierać
ALE - utrzymanie roczne (opłaty) jakieś 800zł
- paliwo (jak wiemy kosztuje cholernie duzo wlasnei)
- ubezpieczenie nie jeżeli pojazd jest na kogoś kto ma świeże prawko (nie wiem jak jest z niepełnoletnimi) to należy on do tzw "grupy ryzyka" i placi większa stawke niz normalny kierowca.
Kupić auto - nich bedzie 5000zł -jestes w stanie uzbierać
ALE - utrzymanie roczne (opłaty) jakieś 800zł
- paliwo (jak wiemy kosztuje cholernie duzo wlasnei)
- ubezpieczenie nie jeżeli pojazd jest na kogoś kto ma świeże prawko (nie wiem jak jest z niepełnoletnimi) to należy on do tzw "grupy ryzyka" i placi większa stawke niz normalny kierowca.
ciamek ma racje :P ja tam mam sliczny, szybki,sportowy samochod.. miejski zapierdalacz... ale zapierdalam do szkoly 40 km/h zeby mi spalil jak najmniej... koszty utrzymania sa bardzo duze!! ubezpieczenie, opony zimowe,letnie, remonty i wymiana czesci,... koszty koszty koszty !!
co do kategorii A1 to szit.. pojemnosc 125 i moc maksymalna 12 km... a ja mam 50 co ma 12,5 :P a jakas YZ (:D) ma 38 :D ...
a co do B od 16 lat to jestem jak najbardziej przeciw !!
co do kategorii A1 to szit.. pojemnosc 125 i moc maksymalna 12 km... a ja mam 50 co ma 12,5 :P a jakas YZ (:D) ma 38 :D ...
a co do B od 16 lat to jestem jak najbardziej przeciw !!
www.hcfr.pl !!
Bkillah tak szczeże ile widziałes 125tek które miały te przepisowe 12km??:D bo ja bardzo mało:D zobacz po kolei na ogłoszenia NSR Mito itp moc 25-35km a nawet wiecej;] na przykłąd. O enduor i prawdziwych korssach nie wspomne;] wiec A1 jest normalnie fajną sprawą:D tyle ze trzeba uwazać;]
www.ROMED.pl lamusy!