strzelanie w.....?Co myślicie o..

KONA
Kontakt:

strzelanie w.....?Co myślicie o..

Post autor: KONA »

Witam szrtela mi coś w ... niewiem czym ale raczej coś w korbie suporcie pedałąch jak to wyeliminować bo jak sobie lekko krece korbą to nie ale jak stoje z zaciskinietymi klamkami i naciskam pedałami to mi cos strzela miedzy nogmi chodzi mi o to nadole ja pie.... .. jak to wyeliminować może nasmarować czywykalibrować o co chodzi nie mam pojęcia nie mam też tego zdjecia pomożecie mi ?????druge pytanie mam takie co myślicie o manitou stance static i czy to czarne górnych goleniach się nie pożdziera hm???
pierwsze pytanie ważniejsze ale do zczajenia ciężejsze. ale tak serio to co to moze być .... strzela i sztrzela i tylko wtedy jak pedały mam w jedym miejscu zaciskne hamulec tylnii nagniatam to mi tak strzela help me please
jebac nikoma
Xprot

Post autor: Xprot »

kona... zle mi sie kojarzy....

a tamten tez nie slyszal o opcji szukaj...................

ty uslysz.
m4kar0n
Kontakt:

Post autor: m4kar0n »

smar i klucz 15... albo klucz 15 i smar...lub serwis i 5zl !
GG:3376530
Laczek
Kontakt:

Post autor: Laczek »

To w supporcie chyba striela jak kręcisz korbą
misieek
Kontakt:

Post autor: misieek »

mi też coś strzela w korbach, prawdopodobnie przez rozbite kwadraty, miałem nowe to było ok, dałem motyke i zaczęło strzelać. to chyba wina korb
krzysiekdh
Kontakt:

Post autor: krzysiekdh »

Odpowiedz do pierwszego pytania: zdejmij korbę(y) wyczyść oś suportu, gwint suportu, gwint korby ogólnie wszystko, następnie nasmaruj oś i środek korby i zakręć na hama tzn. do oporu. Miłem ten sam problem i teraz jest dobrze, ale co jakiś czas należy powtórzyć ww. czynności.
gg 6756439
Kacpro
Kontakt:

Post autor: Kacpro »

ja mysle ze to nie kroby. mialem to samo, tylko, ze jak pedalowalem mocno, to tez... to byl suport (jakis stary, chyba z 5 lat mial, totalnie zajechany). wymienilem go i wszystko gra, a korby to swoja droga przykrecam zawsze na maxa;) i pedaly tez trza od czasu do czasu przesmarowac wyczyscic i zmniejszyc luz...
Kacpro.
amoeb
Kontakt:

Post autor: amoeb »

"mi cos strzela miedzy nogmi" <spoko> :)

suport i tylko to. wymiana i nie kupuj do skakania suportu na lożyskach kulkowych. warto dlołozyc i jezdzic dlugo niz n razy zmieniac ******* suport
matura to bzdura :)
mysza
Kontakt:

Post autor: mysza »

moze strzelac ci albo suport albo kwadrat na korbie...jezeli masz suport zintegrowany to najpierw zdejmij korbe a pozniej przeczysc te miejsca gdzie korba laczy sie z suportem....najlepiej jest to pozniej nasmarowac smarem aluminiowym albo zwyklym jezeli znowu zacznie strzelac to napewno bedzie to wina suprtu...
teraz druga opcja......jezeli masz zwykly suport(ośka miski) to musisz ja zdja....sprawdzic stan misek, czy nie sa nigdzie zatarte i musisz sprawdzic w jakim stanie sa kulki.....jezeli jest wszytsko dobrze to czyscisz wszytsko..smarujesz wszytsko, zalozyc ponownie i przesmarowac jeszcze smarem aluminiowym miejsa laczenaia korby z suportem.....po tej operacji juz nic nie powinno strzelac.....aha i jeszcze trzeba sprawdzic czy na pedalkach nie amsz luzow...jezeli takowe sa trzeba je zlikwidowac i pozniej odkrecic je od korb i przesmarowac smarem gwint pedalow....po tej czynnosci juz nic nie powinno strzelac:D
pozdro
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

ale on nie powiedzial ze ma kulkowe lozyska!
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

te mysza!!!!
jak jestes taki madry to moze mi zrobisz korbe bo ja mam to samo (w tej chciwli nie )ale nie dawno tez mi tak strzelalo wykrecilem ja i wkrecilem i dziala
pozdrowka
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

mi tak strzyka;/ ale to nie w korbie tylko w glowce;/ przynajmiej u mniue ....
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

dokręć korby
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
HOOKED
Kontakt:

Post autor: HOOKED »

masz wyrobiony kwadrat geniuszu,albo niedokręcony wielowpust.
nie było w opcji szukaj????
może nikt jeszcze nie wpadł na pomysł założenia tak głupawego tematu...
choć bywały gorsze..
.::SEX , DRUGZ & CHRISTIANISATION ! ::.
kaczor tychy
Kontakt:

Post autor: kaczor tychy »

ja tesh tak mialem w konei shred, musisz dokrecic support, zdejmij korbe z obus stron, i dokrec (zawsze sie dokreca w strone tylnego trojkata) a jak dalej sie bedzie odkrecalo jak u mnie to wyjmij z lewej strony gumowa uszczelke i wtedy dokrec, ja tak zrobilem i teraz jest wszystko ok
gg 3496312
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

jak ci strzela między nogami to może masz bomobwego chu*a? a na serio to pewnie nie dokręcona korba albo pakiet wkręcony bez smaru
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

dokręć suport
hui
@
Kontakt:

Post autor: @ »

ja tak miałęm dzień przed tym jak mi suport pękł, więc musiał być nadłamany lub zmęczenie materiału. Wymień
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=447751
Xys
Kontakt:

Post autor: Xys »

ja mam od jakichś 4 miesięcy nowy suport i korbe truvativ five d i tez mi strzela, tak jak w poprzedniej... Chyba trzeba nasmarować... ;)
nie ma że boli... gg 1284889
ODPOWIEDZ