manual na przednim kole
co do nazw trikow tyo mnie wali jak to sie nazywa. moze to byc enod [pierwsze slysze oczyms takim] czy stoppie czy manual. prawda jest taka ze trzeba cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc. ja mam magurki hs33 wiec problem z modulacja znika, bo nie jezdzilem na hamulcach z lepsza modulacja, ale co do tematu. stoppoie to dla mnie jazda i zatrzymywanie sie na przednim kole az do zatrzymania :] moze byc przy oakzji z piwotem , wtedy jest bardziej efektownia, w zaleznosci od tego jak umiesz balansowac albo 90 albo 180 stopni....najfajniej jest tak: przynajmniej ja tak bardzo lubie: stoppie+piwot 180 to fakie i 180 no i se jedziesz dalej.jak kmous sie bardzo chce kombinowac to tam cranck flipa wrzucic np. przy obrocie o 180. nie ma co tlumaczyc jedziesz na rower bierzes jakas gorke i hamujesz. patrzysz co sie dzieje jak wychylisz sie do prziodu co jak zrobisz co innego. kwestia wyczucia
finito
finito
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
nie chce mi sie czytac tego wszystkiego wiec napisze jak ja to robie:
na prostej jezdze po 20 metrow ,z gorki jak jest dobry kat to ile chce.
Jezdze na v-ce lx'a 6 letniej :/ kiedys jezdzilem na mechanicznym avidzie i tez bylo spoko,ale generalnie robie to na v-ce.Nie jezdze czystego front manuala bo uzywam hamulca,ale 20 metrow robie.
Z gorki to juz wogole proscizna,wystraczy przyjac dobra pozycje i jedziesz ile chcesz.
ja robie tak (na prostej): rozpedzma sie na maxa,jade zaciskam przedniaka i lekko sie pochylam nad kiere ale bardzo blisko podkurczam nogi do tylka z rowerem,puszczam hampla i zaczyna sie balans :))))) pomagany hamplem.Ogolnie trzeba cwiczyc,ale od razu powiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TU BARDZO DUZO ZALEZY OD KATA GLOWKI!!!!! sa ramy na ktorych poprostu nie da sie robic front manuala!!!!!!!!
teraz sobie kupilem NS Suburbana i ta ramka ma takli kat glowki ze nie potrafie przejechac nawet 5 metrow :(((( i
na prostej jezdze po 20 metrow ,z gorki jak jest dobry kat to ile chce.
Jezdze na v-ce lx'a 6 letniej :/ kiedys jezdzilem na mechanicznym avidzie i tez bylo spoko,ale generalnie robie to na v-ce.Nie jezdze czystego front manuala bo uzywam hamulca,ale 20 metrow robie.
Z gorki to juz wogole proscizna,wystraczy przyjac dobra pozycje i jedziesz ile chcesz.
ja robie tak (na prostej): rozpedzma sie na maxa,jade zaciskam przedniaka i lekko sie pochylam nad kiere ale bardzo blisko podkurczam nogi do tylka z rowerem,puszczam hampla i zaczyna sie balans :))))) pomagany hamplem.Ogolnie trzeba cwiczyc,ale od razu powiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TU BARDZO DUZO ZALEZY OD KATA GLOWKI!!!!! sa ramy na ktorych poprostu nie da sie robic front manuala!!!!!!!!
teraz sobie kupilem NS Suburbana i ta ramka ma takli kat glowki ze nie potrafie przejechac nawet 5 metrow :(((( i
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
aha i tak wogole to jest na maxa ****** trik kiedy sie wyjebujesz,bo jak robisz to szybko to uwierzcie czasem nawet nie zdazycie wyciagnac rak,kumpel ma gorna szczeke wymieniona a ja tez juz nie raz lezalem po 20 minut na ziemi po ******* endo na przednim
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970