prostowanie skrzywionej tarczy :P
prostowanie skrzywionej tarczy :P
witam
jakie macie pomysly na wyprostowanie zakrzywionej tarczy 160mm. jest minimalnie zgieta... widac golym okiem po dosc dluzszym przygladaniu sie :P.. moj pomysl to wsadzic tarcze miedzy dwie matalowe plytki [dosc mocne] i najechac samochodem =]... jak macie lepsze pomysly piszcie... pytam serio-mam porblem! =/
jakie macie pomysly na wyprostowanie zakrzywionej tarczy 160mm. jest minimalnie zgieta... widac golym okiem po dosc dluzszym przygladaniu sie :P.. moj pomysl to wsadzic tarcze miedzy dwie matalowe plytki [dosc mocne] i najechac samochodem =]... jak macie lepsze pomysly piszcie... pytam serio-mam porblem! =/
run, live to fly, fly to live, do or die
aces high
aces high
-
- Kontakt:
jesli jest lekko zgieta, na calej swej dlugosci - wlacznie z ramionami itd - to walnij trzonkiem od mlotka - ma byc impulsywne udezenie - zazwyczaj pomaga (przynajmniej mi pomoglo) Ale ostatnio skrzywilem tarcze na samej biezni i nie wiem jak to naprostowac :/ raczej konkretnie przyladowac w sama bieznie, tylko jak to zrobic zeby tarczy nie uszkodzic :( Pomysle sobie nad tym...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=32342
DM+Rohloff
DM+Rohloff
a po jakiego ch.uja ja prostowac jak jest tylko troche zgieta??? ja mam 180 lekko zgieta i jezdze tak juz pare miechow i jakos jest git :D rozumiem jak jest w ksztalcie banana :P ale jak tylko minimalnie to nie ma cos sie trudzic co najmniej wedlug mnie :D
Xx WWW.BIKEWOLOMIN.PRV.PL xXx WWW.FORUMBTW.PRV.PL xX
wkladanie miedzy plaskie kawalki metalu nic nei da, zeby to zadzialalo tarcza musiala by byc wogule niesprezysta, albo lezec tam wieki az naprezenia same by sie pokasowaly, wyjsciem jest podgrzanie i wtedy na plasko, ale kto wie czy to nie wplynie ujemnie na wlasciwosci hamujace :(
jak jest zgieta tylko troszke to olej to :)
jak troche mocniej ale cala to ja rekoma prostuje, ciegne w przeciwna strone i po paru probach dochodzi sie do wprawy :D
jak sama bierznia to w imadlo + francuz, ale to juz takie proste nei jest :(
jak jest zgieta tylko troszke to olej to :)
jak troche mocniej ale cala to ja rekoma prostuje, ciegne w przeciwna strone i po paru probach dochodzi sie do wprawy :D
jak sama bierznia to w imadlo + francuz, ale to juz takie proste nei jest :(
ja mam lekko pogieta. dzis wogole pierwszy raz sobie ten hampel co go mam juz ze dwa miechy zalozylem :P i okazalo sie ze "prawie idealnie prosta tarcza" lata jak cholera i trza sie bylo jebac z ustawianiem zacisku deore. ale da rade, trza dotrzecnowe klocki teraz :]
ps - tarcza deore 475 160mm na przod? nawet z klamka lx? pomylka :D
ps - tarcza deore 475 160mm na przod? nawet z klamka lx? pomylka :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
A ja powiem tak:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=tarcza
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=tarcza