prostowanie skrzywionej tarczy :P

nikon
Kontakt:

prostowanie skrzywionej tarczy :P

Post autor: nikon »

witam
jakie macie pomysly na wyprostowanie zakrzywionej tarczy 160mm. jest minimalnie zgieta... widac golym okiem po dosc dluzszym przygladaniu sie :P.. moj pomysl to wsadzic tarcze miedzy dwie matalowe plytki [dosc mocne] i najechac samochodem =]... jak macie lepsze pomysly piszcie... pytam serio-mam porblem! =/
run, live to fly, fly to live, do or die

aces high
Smol@
Kontakt:

Post autor: Smol@ »

rozgrzac do czerwonosci wsadzic w 2 deski i grzac mlotkiem
http://tiny.pl/85x
tarcze 180 kupie tanio!!!-gg 2637064
Gość

Post autor: Gość »

qwa kluczem odegnij.....
KURA fr
Lokalizacja: Zgorzelec - tu nawet psy szczekają na rowerzystów...
Kontakt:

Post autor: KURA fr »

kup odemnie nowke(prawie)
dla mnie bomba :)
lukassszzz
Kontakt:

Post autor: lukassszzz »

jesli jest lekko zgieta, na calej swej dlugosci - wlacznie z ramionami itd - to walnij trzonkiem od mlotka - ma byc impulsywne udezenie - zazwyczaj pomaga (przynajmniej mi pomoglo) Ale ostatnio skrzywilem tarcze na samej biezni i nie wiem jak to naprostowac :/ raczej konkretnie przyladowac w sama bieznie, tylko jak to zrobic zeby tarczy nie uszkodzic :( Pomysle sobie nad tym...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=32342
DM+Rohloff
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

u nas w gorlicach jest cos takeigo jak "Fabryka MAszyn Wiertnicoz Gorniczych Glimar" :P jak amsz cos podobnego u siebie to skocz tam oni ci to wloza w prase i odegna tj wyprostuja :)
gg:3347295
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

na deske i jebaj gumowym mlotkiem
http://miniurl.pl/12397
wolf89
Kontakt:

Post autor: wolf89 »

a po jakiego ch.uja ja prostowac jak jest tylko troche zgieta??? ja mam 180 lekko zgieta i jezdze tak juz pare miechow i jakos jest git :D rozumiem jak jest w ksztalcie banana :P ale jak tylko minimalnie to nie ma cos sie trudzic co najmniej wedlug mnie :D
Xx WWW.BIKEWOLOMIN.PRV.PL xXx WWW.FORUMBTW.PRV.PL xX
matysz
Kontakt:

Post autor: matysz »

nikon :) stare harcerskie patenty... bierzesz dlugi imbus, zakleszczasz i wyginasz :) podobniez po chamskim heblowaniu tez sie prostują same....
pozdro
nibyptak
Kontakt:

Post autor: nibyptak »

ostatnio w top gear rozgrzali, jak w jakimś mercxedesie zaczeli hamować to tarcze wszystkie się czerwone zrobiły i ogień poszedł z klocków albo zacisków :)
gg:3558924
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

wkladanie miedzy plaskie kawalki metalu nic nei da, zeby to zadzialalo tarcza musiala by byc wogule niesprezysta, albo lezec tam wieki az naprezenia same by sie pokasowaly, wyjsciem jest podgrzanie i wtedy na plasko, ale kto wie czy to nie wplynie ujemnie na wlasciwosci hamujace :(
jak jest zgieta tylko troszke to olej to :)
jak troche mocniej ale cala to ja rekoma prostuje, ciegne w przeciwna strone i po paru probach dochodzi sie do wprawy :D
jak sama bierznia to w imadlo + francuz, ale to juz takie proste nei jest :(
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ja mam lekko pogieta. dzis wogole pierwszy raz sobie ten hampel co go mam juz ze dwa miechy zalozylem :P i okazalo sie ze "prawie idealnie prosta tarcza" lata jak cholera i trza sie bylo jebac z ustawianiem zacisku deore. ale da rade, trza dotrzecnowe klocki teraz :]

ps - tarcza deore 475 160mm na przod? nawet z klamka lx? pomylka :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
mklll
Kontakt:

Post autor: mklll »

ODPOWIEDZ