Giant AC - jaki rozmiar?
Giant AC - jaki rozmiar?
Hej
Mam 182 wzrostu i zastanawiam sie jaki rozmiar ramy - M (18") czy S (17") ? M ma gorna rure 58,5cm, S ma 56,5. Podsiodlowa 45,5 vs 43,0. M mam okazje kupic tanio, S nie bardzo ;/ Rower bedzie do wyglupow w miescie i smigania w gorkach, od czasu do czasu wycieczki czy dojazdy do roboty bo nie bede mial innego hehe ;) Pojezdzilem dzisiaj na M po sklepie gianta :)) i wydawala sie OK no ale nie wiem jak w ciezszych warunkach
Mam 182 wzrostu i zastanawiam sie jaki rozmiar ramy - M (18") czy S (17") ? M ma gorna rure 58,5cm, S ma 56,5. Podsiodlowa 45,5 vs 43,0. M mam okazje kupic tanio, S nie bardzo ;/ Rower bedzie do wyglupow w miescie i smigania w gorkach, od czasu do czasu wycieczki czy dojazdy do roboty bo nie bede mial innego hehe ;) Pojezdzilem dzisiaj na M po sklepie gianta :)) i wydawala sie OK no ale nie wiem jak w ciezszych warunkach
-
- Kontakt:
[b]3,143k4r2[/b] - usiadz na tym AC to zobaczysz jak zajebiscie dobrane ma zawieszenie :)
gadalem z kolesiami z jednego z wiekszych sklepow w Toronto i mowili, ze probowali dropy ok 2,5 i jeszcze dawal rady ten AC na 2005 rok.
no chyba ze jestes Bender i napierdalasz z 10 - to szacuneczek....
Wtedy wszyscy na forum chyba ci zrobia laske :)
A na serio - siedze na necie nad tym (i podobnymi rowerkami od 1,5 roku) i to jest najlepsza okazja od wielu lat!!! Ac to sprawdzona konstrukcja i warta upgradow!!
POzdro
gadalem z kolesiami z jednego z wiekszych sklepow w Toronto i mowili, ze probowali dropy ok 2,5 i jeszcze dawal rady ten AC na 2005 rok.
no chyba ze jestes Bender i napierdalasz z 10 - to szacuneczek....
Wtedy wszyscy na forum chyba ci zrobia laske :)
A na serio - siedze na necie nad tym (i podobnymi rowerkami od 1,5 roku) i to jest najlepsza okazja od wielu lat!!! Ac to sprawdzona konstrukcja i warta upgradow!!
POzdro
faker hmm nie no stinky nie - zawieszenie o klase gorsze niz w giancie i wcale nie jest solidniejszy; widzialem oba... Geometrie giant i kona maja podobna wiec jesli stinky 18 jest dla Ciebie za duza to dla mnie giant tez moze byc ;/ ale kurka siedzialem na nim i nie wydawal sie... tylko troszke za malo przeswitu bylo miedzy siodelkiem a cojones, no ale nie dalo sie schowac rury do konca bo sie blokowala o damper, po urznieciu byloby lepiej. a mialem wrazenei ze przy 17" przy mocniejszych skretach czy cos moglbym przywalic kolanem w jakis system na kierownicy
no chyba ze tak, bo myslalem ze chodzi o model 2004, poza tym ten 2005 bardzo mi przypomina speca Bog Hita z 2003 roku, ktorego konstrukcja nie byla za mocna mimo ze wazyl jak czolg, co do ceny to fakt - nie do pobicia, respect!!
"He who makes a beast of himself, gets rid of the pain of being a man"
nTek - a co wedlug ciebie znaczy w ogole solidniejsze? Nie mozesz ze soba porownywac rowerow innej klasy - AC to bardziej Enduro i z Kon to bardziej Dawg mu odpowiada, Stinky jest masywniejszy i ciezszy, to jakby lzejsza wersja Banshee Scream, choc pewnie mnie zaraz zbesztacie, ale nie porownuje Stinkacza do Scream-a. A z Gianta to bardziej Faith odpowiada Stinkiemu. zreszta porownaj jakie amory na przod wkladaja - to juz wyjasnia zastosowanie rowerow.
Mixon - pomylilem w ogole bajki, masz racje, AC to AC niezmienione, wiec ani troche nie lepsze niz przedtem, dla mnie za delikatne sie wydawalo rok temu jak porownywalem ze Stinky, wiec nadal je za takie uwazam, porownajcie tzw "plates", no i wage - moj bajk wazy te pare kilo wiecej i dobrze :) Poza tym jesli porownujesz tego AC za 4k z kawalkiem to tez bym go bral - za ta kase i tak mozna poszalec w Enduro, choc bym juz planowal wymiane amora z przodu
cheers
cheers
[b]faker[/b] - zauwaz ze tendencje sie bardzo szybko zmieniaja... jeszcze w 2002 roku AC (z 2polka itd) przeznaczony byl do DH, hmmm
mysle, ze solidnosc AC mozna swobodnie poronac do Stinkacza (uwielbiam oba te rowerki - nie powiem ale niestety w Stinkim cena mi smierdzi :) )
Faith'a bym do Stinkacza nie porownywal bo to innej klasy rowerki (Faith to dosc zaawansowana konstrukcja tylnego wachacza w porownaniu z Kona Stinky, nieprawdaz??)
co bysmy tu nie pier...... - kazdy z nas chcialby miec conajmniej ze 3 rowerki i dopiero wtedy bysmy byli zadowoleni (ciagle sie tu klocimy o pierdoly, a przeciez wiadomo, ze kazdy bike jest do czegos tam najlepszy a do czegos sie nie nadaje)
pozdrawiam z daleka
mysle, ze solidnosc AC mozna swobodnie poronac do Stinkacza (uwielbiam oba te rowerki - nie powiem ale niestety w Stinkim cena mi smierdzi :) )
Faith'a bym do Stinkacza nie porownywal bo to innej klasy rowerki (Faith to dosc zaawansowana konstrukcja tylnego wachacza w porownaniu z Kona Stinky, nieprawdaz??)
co bysmy tu nie pier...... - kazdy z nas chcialby miec conajmniej ze 3 rowerki i dopiero wtedy bysmy byli zadowoleni (ciagle sie tu klocimy o pierdoly, a przeciez wiadomo, ze kazdy bike jest do czegos tam najlepszy a do czegos sie nie nadaje)
pozdrawiam z daleka