Giant AC czy cos innego ? POMOCY

kocu
Kontakt:

Giant AC czy cos innego ? POMOCY

Post autor: kocu »

mam problem chcialem sobie zlozyc rowerek w tym roku ale tu nagle wyszlo cos takiego jak nowy tani ac za "przystepna" cene skladak by wyszedl drozej ... co o tym myslicie brac czy nie brac przeznaczenie glownie FR w raczej spokojnym wykonaniu ale .... :) jak macie jakies pomysly to dajcie znac... aha i dodaje linka do AC http://www.giantbicycle.com/pl/030.000. ... odel=10203

... z gory dzieki POZDRO
kocu
Kontakt:

aha i cos do tej ceny na wiecej mnie nie stac i koniecznie full :)
QbaqBA
Kontakt:

Post autor: QbaqBA »

Spec Big Hit SPEC
MIXON
Kontakt:

Post autor: MIXON »

kocu - ac jest zajebisty!!!

big hit jest drozszy i brzydszy i ma tylko jeden zawias (czyli o 3 mniej niz w ac) :)

POzdro
kocu
Kontakt:

no i takiej odpowiedzi oczekiwalem dzieki MIXON ... ale piszcie piszcie co tam uwazacie
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

a ile masz kasy bo ja swoj rower - dm fr 2,0 shiver grimeca s12 przd tyl, i inne pierdolki bez oszczedzania - 6500

pokombinujesz znajdziesz czesci taniej.. wiec dozbieraj bo mozna miec super rower za dobra cene.

a Ac jest wyjebczy !:D
www.hcfr.pl !!
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Kocu :ASD

Tak na mnie wszyscy mowia ;] ( Piotr Koc ) :ASD
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
faker
Kontakt:

Post autor: faker »

jesli nie masz wiecej kasy, to ten bedzie najlepszy jako tzw entry-level do free
"He who makes a beast of himself, gets rid of the pain of being a man"
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

w ac sa AZ 3 zawiasy wiecej co sie posypac moga :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
BASS
Kontakt:

Post autor: BASS »

Ten problem właśnie ostatnio poddaliśmy gruntownej analizie. Konfig hardtaila do FR z drop offem i mechanicznymi HMX1 na częściach ze środka pólki wychodził 3800. Rama tego AC to dokładnie ta sama rama z modeli. które wcześniej kosztowały prawie 10 000. Za tą cenę otrzymujesz wypaśną ramkę, hydrauliczne heble, przedni z dużą tarczą, koła też sprawiają wrażenie jaby nie trzeba ich było szybko wymieniać. Nie ma szans złozyć / kupić rowera chociażby zbliżonego potencjałem do tego, o którym rozmawiamy. Docelowo trzeba by w nim wymienić widelec i tłok, to są jedyne słabsze strony, ale za takie pieniądze? Gdybym teraz stanął przed dylematem jaki rower to napewno byłby to AC. Sprzedał bym tego Manitou za 500 zł, dołożył jeszcze z 800 i kupił jakiś widelec z dobrym tłumieniem, to wszystko czego potrzeba do szczęścia.

Aha, kolega kupił właśnie AC i dostaliśmy jeszcze dodatkowy rabat.
kocu
Kontakt:

hej BASS a kolego cos odrazu zmienial czy jezdzi na serii jak mu sie rowerek spisuje ... zadowolony jest ?
wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

Ramka fajna...ale osprzet... troszke kiepski, rozejrzyj sie za jakąś okazją ja za niewiele wiecej kupiłem pólroczną stinky w stanie sklepowym z hamplami wymienionymi na hope M4..... duuuużo lepszy osprzet... bo sama ramka ac jet super moim zdaniem, choc od kumpli którzyjeżdża słyszałem że kubi peknąc przy wieszych rzeczach.. ale peka wszystko:)
Pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=605013
QbaqBA
Kontakt:

Post autor: QbaqBA »

ja tez bym poszukał najpierw jakiegos stinkacza uzywanego...
na allegro masz karpiela disco volante za 5100:)
BASS
Kontakt:

KOCU: rower ma tydzień, ciężko powiedzieć jak się sprawuje, na razie jeździ na serii, tłok nawet działa, gożej z manitou, ale pewnie musi się dotrzeć, pewnie i tak skończy się na DNM ST8 i jakiś Juniorze ze 150 mm, wtedy to będzie cudny bolid,

wiśnia: jasne że 1,5 roczny rowerz lepszym osprzętem będzie kosztował podobnie, ale jest taka magiczna kwestia jak GWARANCJA, a doświadczenie uczy, że w razie czego można coś wywalczyć, poza tym ten jest nowy a na sztuce z drugiej ręki mógł dokazywać ktoś taki jak np. ja - 94 kilo masy i potencjalna ksywka PSÓJ, w takim rozrachunku wolę nówkę, bo chodzi przeciez o minimalizowani ryzyka
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

ja bym powidział ze Specialized Big Hit
co do zawiasu orange tez ma jeden :P
co do wyglądu na zdjeciu wg mnie duzo sie rozni od live - na zywo duuużo lepiej wyglada a do tego jest manit stance 15 cm skoku a nie splice. Wg mnie Ac jakis bardziej do enduro
BASS
Kontakt:

Czy w takich konfiguracjach to też rowery do enduro?

http://www.giantbicycles.com/pl/030.000 ... &range=110
http://www.giantbicycles.com/pl/030.000 ... 3&range=83

Nie sądzę, rama jest idealna podstawą do zrobienia pożądnej frirajdówki (nie zjazdówki, choć i takie widziałem na tej podstawie). Uważam dodatkowo, że sprzedawanie takiego roweru za takie pieniądze to pierwsza oznaka "normalnienia " rynku rowerowego, na którym ceny są SKANDALICZNIE zawyżone.

Jedna jeszcze mi się nasuwa refleksja. Jak kolosalne muszą być marże na sprzęcie? Jakie są realne koszty wytworzenia ramy skoro udaje się obiżyć (wiadomo, że znacznie kosztem osprzętu) cenę roweru o połowę?
500 zł za ramę full? pewnie tak. Oni nas po prostu okradają!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

BASS co do cen masz racje co do enduro. To napisalem jakis bardziej a nie że to konkretnie jest enduro bo rama fakt do FR sie nadaje ale reszta osprzetu (3 koronki, i manit splice)

A z ciekawosci te wyzsze modele maja identyczna rame tak??
MIXON
Kontakt:

Post autor: MIXON »

[b]BASS[/b] w ktorym sklepie dostaliscie ten rabat i ile?? co prawda jestem BAAAAAAAAAAARDZO daleko od domu ale ktos mi moze kupic tego bika.

daj namiar prosze,

pozdro
BASS
Kontakt:

Paul - Giant twierdzi że identyczna, niedostępna sama w sprzedaży, tylko jako cały rower, ma nawet standardowy giantowski patent do mocowania napinacza

MIXON napsiz: gg 2560142
ODPOWIEDZ