no i znowu mnie dopadło !!!

birol
Kontakt:

no i znowu mnie dopadło !!!

Post autor: birol »

No wiec sprawa ma sie tak.
1.5 roku temu przytrafiło mi sie to pierwszy raz,przypadłosc ta Nazywa sie ODMĄ jest to uraz płuca lewego lub prawego polegajacy na tym ze
płuco odrywa sie od wewnetrzynch scian klatki piersiowej powodujac wydostawanie sie powietrza z wnetrza płuca do klatki piersiowej.
Powietrze to nastepnie uciska na organy wewnetrzne powodujac cholerny ból.
Leczy sie to w ten sposób ze wprowadza sie do wnetrz klatki piersiowej rurke o srednicy okolo 10mm i przez 3 doby wypompowuje sie to powietrze.

Tydzien temu poraz drugi trafiłem do szpitala z tego samego powodu,tyle ze teraz powietrze zbierało sie nie w sródpiersiu w okolicy serca tylko po lewej stronie pod płucem.Znowu 3 doby podłaczony do aparatury itp.itd.

Dzisiaj wyszedłem ze szpitala i na karcie informacyjnej napisane jest
w zaleceniach:
"4 miesiace bez duzego wysiłku fizycznego"

Miał ktos z was kiedys taki przypadek?? nie wiem co o tym myslec,poprzednim razem nie miałem tego napisanego wiec jak tylko przestało bolec zaczołem jezdzic wyjebałemm pare solidnych gleb i nc sie nie działo.
Nie wiem czy dalej miec w dupie zalecenia lekarza czy moze sobie troche odpuscic.

Co o tym myslicie ??
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
Święty
Kontakt:

Post autor: Święty »

ja bym sobie dał siana na jakiś czas z rowerem, no a potem znowu zaczął jeździć...tylko troche spokojniej
molmagic
Kontakt:

Post autor: molmagic »

Oj birol....zdrowie jest najważniejsze.Wiadomo że rower jest ważny, ale może czas zastanowić sie nad spowolnieniem tempa...jak Ty walisz w dercie i ciskasz jakieś mega dropy to to na pewno nie wypływa dobrze na Twoją dolegliwość...poprostu oszczedzaj sie przez te 4 miechy, unikaj wstrząsów itp...bo nie sposób przestać jeździć wogole:/
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

odczekaj 3 miechy a potem... jeszcze 1 miesiac bo po 3 miesiacach to bedzie malo :P hehe no kurde ja tez z tym barkiem dojebalem i sie kurde nie przemeczam teraz i nie jezdze ;/
www.hcfr.pl !!
rastabandit
Kontakt:

Post autor: rastabandit »

cze
ja mialem wypadek na szczescie nie mialem odmy ale pluco mialem obite ciekła mi krew do srodka która plułem itd.i lekarz powiedzial ze min 3 mce bez wysiłku.to było w maju.i z płucem tak jak patzrylem po sobie jest tak ze ono b na wszytsko reaguje.jesli masz odme i w dodatku czesto ci sie robi to chyba najrozsadniejszym pomysłem jest jakies wybadanie tego.jesli olałes za pierwszym razem i jezdziles i glebiłes to na dobre ci jak widzisz nie wyszło bo to co miało sie tam posklejac wzmocnic i wrocic na swoje miesjce nie mialo na to czasu.i mysle ze to nie tylko od glebienia bo wystarczyloby jakbys codziennie 2 razy wysoko podskoczyl tak po prostu.tam w srodku sie wszystko rusza i jest b wrazliwe.te 3 mce moje bez wysilku to chodzilo nie tylko o oddychanie ale glownie o krazenie zeby ta rana w płucu tzn ten saczacy sie siniak w zasadzie sie zarósl.a pomyslcie sobie wiosna dziewczyna blablabla a tutaj nie moze ci ani na troche podskoczyc cisnienie w ukladzie krwionosnym bo sie przekrecisz:/kiepawo.chyba rozumiecie o co chodzi:P
wiec ja bym dał sobie czas gdziestak do pocz lata.powaznie mowie.bo skoro kosc po złamaniu moze powrocic tylko do 30 % swojej dawnej wytrzymałosci jesli sie odpowiednio długo czeka trenuje wzmacnia galaretkami to takie płuco to dopiero dostaje w dupe :/
ogolnie trzymaj sie i uwazaj:)
pzdr
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
amstaff
Kontakt:

Post autor: amstaff »

ja bym odczekał z 3 miechy conajmniej .. lepiej ze zdrowiem nie igrać bo potem bedzie jeszcze gorzej (odpukać !!)...
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

słyszałem kiedyś o czymś takim, lepiej z bikeim odpuścić na troche, bo jak chory będziesz to i tak i tak nie pojeżdzisz....
http://dhcyc.pinkbike.com
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

kurde wspulczuje ja bym odczekal jakies 2-3 miechy i znow na rowerek:) zebys
szybko wrocil do swoich starych umiejetnosci po tej przerwie:)!!!!
Bkillah
Kontakt:

a wogole mam pomysl - podaj adres to Ci plytke wysle :D
www.hcfr.pl !!
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

no kiepawo :/ ale lepiej, ze teraz niz wiosna :/
zycze, zeby to sie wiecej nie powtoorzylo, a tymczasem.. mozesz zaczas grac na basie ;-)
wracaj do zdrowia!
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

ja też mam przesrane z obojczykiem....:(
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
birol
Kontakt:

no po czesci macie racje odpuscic sobie ale.....
wez tu nie jezdzij !!! wiosna,cieplo,nowy sprzet jak wszystko pójdzie ok
no i trzeba sie odstresowac przed matura a tu ani teraz zapalic papierosa ani wyjsc na rower :/ przypał po całej lini !!!

bkillah adres na gg :)
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
birol
Kontakt:

Plus tego wszystkiego jest taki ze moze po 6 latach uda mi sie rzucic palenie
i to ze moze zmobilizuje mnie to to rozpoczecia prac nad nowa ramą :)
skoro nie jezdzic to przynajmniej przygotowywac sprzet :)

A bkillah musimy sie wykurowac do wakcji :D trzeba pojechac do tej Austrii
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

Ja bym przeszedl sie do innego lekarza i pogadal co o tym mysli. Moze zaleci ci kontrole co jakis czas i bedziesz mogl wczesniej zaczac jezdzic :)
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
rastabandit
Kontakt:

Post autor: rastabandit »

nom zapisz sie na wizyte u jakiegos płucowego lekarza i przeswietl dobrze zeby ci to ocenił.no i niestety.ale pomysl ze im dłuzej nie bedziesz jezdil tym wieksza zajawa potem;)
pzdr
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
Bkillah
Kontakt:

mam adres - wysle dzis albo jutro bo kurde egzamin ;/;/;/

a widzisz ma to plus pewien !!

nie jezdzisz - nie psujesz czesci

nie psujesz czesci - nie wydajesz pieniedzy

nie wydajesz pieniedzy - MASZ NA WYJAZD DO AUSTRII!! :D

a ja teraz siedze z oklaem -15 stopni na barku i mi reka odmarza ale podobno tak trzeba :P
www.hcfr.pl !!
zielony wafel
Kontakt:

Post autor: zielony wafel »

ja bym sobie dał na 1 miesiąc spokuj z hardkorem i porobił street a po miesiącu niech się dzieje co chce
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ta Wafel niech zacznie streetowac-manual po schodach,gleba na plecy i beda go znowu przez 3 doby pod aparatura trzymac.daj sobie chlopie na razie spokoj,znajdz jakiegos specjaliste skonsultuj sie z nim i rob to co Ci kaze-jak powie ze 3 miechy bez bike'a to 3 miechy bez bike'a i juz!
Zdrowia zycze..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

birol - odkladaj kase i moze zacznij produkcje swoich sprzetow, bo wygladaja kilernie :]
a szlugi przyda sie rzucic - kiedys zszedlem z paki/dzien do 10/dzien, teraz juz nawet 5/dzien - duza oszczednosc.. ale zawsze 50zl miesiecznie schodzi :/
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
ODPOWIEDZ