Takie glupie pytanie nt. skokow
hehe ... fajne są niektóre wasze posty ...
a swoją drogą gdzieś usłyszałem, że sport ekstremalny to taki który mogą uprawiać wszyscy, a nie tylko zawodowcy... (np. bungee jumping, sky diving i jak wszyscy wiemy dobrze dh fr itd...) pewnie dlatego skoki narciarskie nie są sportem extremalnym...
a, że są nudne to zupełnie inna sprawa:D
a swoją drogą gdzieś usłyszałem, że sport ekstremalny to taki który mogą uprawiać wszyscy, a nie tylko zawodowcy... (np. bungee jumping, sky diving i jak wszyscy wiemy dobrze dh fr itd...) pewnie dlatego skoki narciarskie nie są sportem extremalnym...
a, że są nudne to zupełnie inna sprawa:D
Kacpro.
osobiście nierozumiem czemu skoki narciarskie cieszą się taką reputacją...
uważam że w TVP powinny być też transmisje z zawdów ekstemalnych...
no cóż... weźcie się w garść, jak polak wygra mistrzostwo świata w 4x albo czymśtakim też będą pokazywać
uważam że w TVP powinny być też transmisje z zawdów ekstemalnych...
no cóż... weźcie się w garść, jak polak wygra mistrzostwo świata w 4x albo czymśtakim też będą pokazywać
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
a według mnie skoki są bardziej extremalne od rowerów. leci taki gość w jakimś marnym kasku o wadze piórka i w jakimś kombinezonie z neoprenu 130m do przodu. byłem w zakopanym i siedziałem na belce startowej tej skoczni i mało sie nie zesrałem. jakby ktoś z was widział jaki ten rozbieg jest stromy to by zmienił zdanie. a tu jedzie się 40 km/h(średnio) w super mocnym kasku z ochroną szczęki wszystkie ochraniacze, cała zbroja tak że sie wywali to najwyżej coś złamie. a ten typ gdy się wybije jest jakieś 100m nad ziemią(ziemią w miejscu lądowania) i leci 80 km/h. jak sie wywróci podczas lądowania albo narta się odepnie w trakcie lotu to koleś może zginąć. gdybym był młodszy to może zacząłbym trenować. ale jak ja byłem młody to skoki nie były popularne aż tak i nie każdy mógł sie zapisać do klubu skoczkuf czy jakoś tak. skoki przynajmniej dla mnie są sportem ekstremalnym.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: