street

budka
Kontakt:

street

Post autor: budka »

ej to prawda, ze w streecie lepiej miec v-brake?? bo podobno" podczas skakania na tylnym kole tarczowki psuja sie" ?? bez kitu??
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm w streecie - vka ci zatrzyma (taka w miare dobra z dobrymi klockami) kolo w miejscu, a tarcza moze popuszczac. to tyle chyba ;]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
morbit
Kontakt:

Post autor: morbit »

Chyba chodziło raczej o urywanie adapterów...
dendżi
Kontakt:

Post autor: dendżi »

witam
wiec jest tak jesli chodzi o skoki na tylnym kole ale glownie o kicka to tarczowka raczej sie nie popsuje ale tylny trojkat moze ci popekac(poprostu nie wytrzymuje przeciazen) tlatego tez w trialu gdzie wiekszosc zeczy wykonuje sie na tylnym kolku stosuje sie raczej magurki

pozdro...........
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

na starym forum założyłem taki temat. tarcza zatrzyma ci koło (ale zależy też od tarczy) ale musisz uważać wtedy na pocowanie do tarczy w ramie bo może ci popękać i się poprostu ułamać. Jak już masz coś tam porobić na tarczy to ne takie ostre rzecz i najlepiej jakbyś był lekki i żeby to nie było w ramie z alu
The Power Is On Your Side !!!
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

pamiętam ten temt ktoś mówił ze jak sie trialuje z tarczą z tyłu to można upierdolić adapter ale to chyba ostro trzeba by bylo męczyć
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

dlatego jutro (poniedziałek) bede miał hydrauliczna fałke, raczej nie trialuje ale lubie miec pewnosc ze koło sie nie przesunie :)
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

taa wszystko fajnie tylko jak masz z8kowana obrecz to klocki obcieraja, a tarcza nadal chodzi gladko...
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

jak ktos chce miec bezawaryjny sprzet... to musi wydac xxx zlotych i miec juz cos albo np centrowac kola... klucz do szprych nie kosztuje duzo a jak sie pognie obrec z to naciagnac i jest ok. :)

sam nie umiem ale mam zamiar sie nauczyc ;]

podstawa do vek sa dobre obrecze :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
FoxRacer
Kontakt:

Post autor: FoxRacer »

Jesli masz w ramie trialowej specjalna spawke przy adaptarze, to raczej sie nie trzeba bac o to czy peknie podczas uzywana z tylu tarczy. Tylko ze takie wzmocnienia znikoma ilosc modeli ma. Ew. mozna dac mocowanie od wewn. trojkata, co inaczej rozklada sily...
Trial... that's my life
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

Hm ktoś napisał ze tarcza może puścić a Vka nie:/ hm no dobra niewiem może sie nie znam<lol> ale niespotkałem sie z tarczą hydrauliczną zeby puściła przy trialu nawet:/ wiec no niewiem mówie może sie nieznam<lol> no ale w sumie to tak jest ze są obciązenia na adapter i przedewszystkim na SZPRYCHY!! bo to tarcza blokuje ci piaste a nie obręcz no ale wiesz tarcza jest praktyczniejsza:P ale jak sie nastawiasz na trial na takie zarzynanie to bierz magure HS33 bo tarcza rzeczywiscie może adapter wyrwać w takim ostrym trialu:/
www.ROMED.pl lamusy!
stefci00
Kontakt:

Post autor: stefci00 »

jeżeli chodzi o tarcze z tyłu w TRIALU to się generalnie nie montuje (wyjątek stranowi kilka firm ktore mają inne adaptey w ramie... tak jak brisa czy megamo) generalnie adapter moze objebac sie dosc szybko przy tarczy... do trialu nie polecam a do streetu to niewiem :]
emmanton
Kontakt:

Post autor: emmanton »

w sumie podczas trialu jak masz tarcze i jak zle spadniesz naprzyklad na murek to tarcza ci sie wygnie a vka nie
!!! HARDCORE SZCZECIN !!!
ODPOWIEDZ