witam
wiec jest tak jesli chodzi o skoki na tylnym kole ale glownie o kicka to tarczowka raczej sie nie popsuje ale tylny trojkat moze ci popekac(poprostu nie wytrzymuje przeciazen) tlatego tez w trialu gdzie wiekszosc zeczy wykonuje sie na tylnym kolku stosuje sie raczej magurki
na starym forum założyłem taki temat. tarcza zatrzyma ci koło (ale zależy też od tarczy) ale musisz uważać wtedy na pocowanie do tarczy w ramie bo może ci popękać i się poprostu ułamać. Jak już masz coś tam porobić na tarczy to ne takie ostre rzecz i najlepiej jakbyś był lekki i żeby to nie było w ramie z alu
jak ktos chce miec bezawaryjny sprzet... to musi wydac xxx zlotych i miec juz cos albo np centrowac kola... klucz do szprych nie kosztuje duzo a jak sie pognie obrec z to naciagnac i jest ok. :)
sam nie umiem ale mam zamiar sie nauczyc ;]
podstawa do vek sa dobre obrecze :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Jesli masz w ramie trialowej specjalna spawke przy adaptarze, to raczej sie nie trzeba bac o to czy peknie podczas uzywana z tylu tarczy. Tylko ze takie wzmocnienia znikoma ilosc modeli ma. Ew. mozna dac mocowanie od wewn. trojkata, co inaczej rozklada sily...
Hm ktoś napisał ze tarcza może puścić a Vka nie:/ hm no dobra niewiem może sie nie znam<lol> ale niespotkałem sie z tarczą hydrauliczną zeby puściła przy trialu nawet:/ wiec no niewiem mówie może sie nieznam<lol> no ale w sumie to tak jest ze są obciązenia na adapter i przedewszystkim na SZPRYCHY!! bo to tarcza blokuje ci piaste a nie obręcz no ale wiesz tarcza jest praktyczniejsza:P ale jak sie nastawiasz na trial na takie zarzynanie to bierz magure HS33 bo tarcza rzeczywiscie może adapter wyrwać w takim ostrym trialu:/
jeżeli chodzi o tarcze z tyłu w TRIALU to się generalnie nie montuje (wyjątek stranowi kilka firm ktore mają inne adaptey w ramie... tak jak brisa czy megamo) generalnie adapter moze objebac sie dosc szybko przy tarczy... do trialu nie polecam a do streetu to niewiem :]