Praca w USA

GÓRNIK
Kontakt:

Praca w USA

Post autor: GÓRNIK »

Mam pytanie czy ktoś z Was był w Stanach i pracował tam?
Wpadłem na pomysł, że, aby zarobić na wymarzonego nowego bike'a pojadę na 2 (wakacyjne)miechy \, żeby zarobić hajsu i tam kupić ramkę i dwupółkę!
Ale zadzwoniłe do Work&Travel i powiedzieli, że trza mieć 18lat, a ja mam 17
i pół:( I zastanawiam się czy jechać na własną rękę...?

I jeszcze jedna qwestia: jak ze znalezieniem pracy, bo myślę, że takich Polaków jak ja jest tam masa?

Dzięki wielkie.
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
kubasiedlce
Kontakt:

Post autor: kubasiedlce »

Jedź do stanów
A przez jakie biuro ?
GiZzMoO
Kontakt:

Post autor: GiZzMoO »

daj namiary na te work and travel :D
gg 2109933
GiZzMoO
Kontakt:

Post autor: GiZzMoO »

tzw stronke interenetowa... :] albo nr choc wolalbym str... z gory fenks :P
gg 2109933
DENI
Kontakt:

Post autor: DENI »

zapomnij
nie dostaniesz wizy
na wlasna reke mozesz jechac do angli co najwyzej
ale pomysl dobry ,zreszta sam tak zrobilem - jechalem z biura ccusa - 3 miechy ciezkiej pracy i wyslalem sobie norco shore :) ..i musialem placic clo :/
Sprzedalem Norco Shore ,zostala 'tylko' crossowka :)
GÓRNIK
Kontakt:

GiZzMoO pisze:daj namiary na te work and travel :D
wejdź w google-i wpisz work and travel

A z wizą rzeczywiście ******* :(
www.cykloza.pl

Mokry
Kontakt:

Post autor: Mokry »

moi znajomi byli w usa 2 lata temu... siedzieli 3 miesiace w Kanionie Colorado i nawet sporo zarobili, ale...
-wszystko mieli zalatwiane w Polsce i musieli na to wylozyc kupe kasy (nie pamietam dokladnie ile, jakies 5-6k z przelotem)
-musieli znalezc na miejscu druga prace, bo inaczej niewiele udalo by im sie przywiezc (zapierdzielali jakies 18h na dobe)
-alkohol w usa sprzedaja od 21 lat i przestrzegaja tego:(

w Angli sam bylem pare lat temu jak jeszcze nie bylismy w ue.
pojechalem w ciemno tylko zalatwilem sobie wczesniej mieszkanie. Polakow bylo od cholery i przez 7 tygodni pracowalem 19 dni i wyszedlem z grubsza na zero. teraz Polakow jest jeszcze wiecej, o przace jest trudniej i stawki za godzine zmalaly.
GÓRNIK
Kontakt:

ale chyba zostanę niestety w Polsce i będę na skuterze dymał z Tele Pizzą :(
Oczywiście USA lepsze, ale z wizą lipa:(
www.cykloza.pl

DJ MICROS
Kontakt:

Post autor: DJ MICROS »

Kurde Pomysł zajebisty ale czy koniecznie do Usa ??? No moze w usa sa tensze bajki, ale np. mój wujek jezdzi do norwegii albo do szwecjii zbieraz truskawki, albo sadzic kapuste (co prawda praca na roli - ciezka praca) ale za pol roku przywiozl calkiem niezla sumke. Wiec sa jeszcze inne kraje poza Usa gdzie wcale nie ma tak duzo polakow a praca jest i to wcale nie za darmo.
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

Moja siostra byla chyba 3 lata temu, pracowała raczej lekko i zarobila prawie 8tys. Mnie coś doszły słuchy, ze mozna tam juz pracowac od 16 lat, wiec sam byłbym zainsteresowany wyjazdem tam, do tego jeszcze mam tam wójka który mógłby mi skombinować jakąś prace. Tylko najgorzej jest z wizą :/ Chodź złożył on chyba podanie o zieloną karte dla mnie, ale raczej są male szanse, że ją dostane :| Jednakże trzeba czegoś szukać... Moze chociaz wyjazd do Angli? Tez mozna ponoć troche zarobić :]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ja jade do angli jak dobrze pojdzie i jak z praca to zalezy tylko do ciebie jak sie zakrecisz jak za przeproszeniem jestes **** ( nikogo nie mam na mysli born boze ) to nic ci nie wyjdzie i tyle

jak masz znajomosci kontakty latiwej , je pewnie bede mial lokum juz nagrane a ze jedzie kilka osob kosty beda dosc male

dla przykladu znajomy pracuje jako kucharz - 5 dni pracy 900 zl ( mozna w weekend zapierdalac jeszcze ) zarcie friko wiec gut za lokum placa malo i teraz sobie auto kupuaj tam :D

pzdr 900
www.mm-foto.pl
Bogusz
Kontakt:

Post autor: Bogusz »

bylem w USa w 2003 i 2004

1. z roku na rok z praca jest tam coraz slabiej, tzn jest, ale coraz gorzej platna - portoryki pracuja za mniej

2. nie ma co jechac na pale, jesli tam nie byles i nie wiesz o co biega. Pierwszy wyjazd radze tylko z biurem work and travel, pomoga ci zalatwic np Social Security Number, bez ktorego nie znajdziesz zadnej pracy - a sam nie bedziesz wiedzial co i jak i gdzie, poprosisz o pomoc Polaków, a ci cie wydymaja

3. jezyk perfekt najlepiej. I od Polaków jak najdalej tam, chyba ze trzymac z ziomkami, co tez wpadli na pare miechów, ale nie z emigrantami z ojczyzny, bo to najwieksze smiecie jakie chodza po ziemi

4. work and travel z opcja wszystko zlatwione to spoczko wydatek ok 7 tys, wliczajac kaske, jaka weziemsz ze soba na rozruch, wiec ok 400 $

5. dolar slaby. Na miejscu, by sie nachapac, trzeba miec dwie prace, albo nawet trzy - znalem takich pacjentów. No i z wakacji nici :( ja tam wole opcje moja, czyli wyjscie generalnie na zero, z minimalnym plusem, ale za to spoko zycie tam, podroze, kupione ciuchy, czas na wylegiwanie sie na plazy, etc..

No ale zalezy, kto po co tam jedzie :)

A wiec tylko work and travel na poczatek, full opcja - drogo jak na pierwszy raz, ale inaczej nie radze.

peace
podpis?
GÓRNIK
Kontakt:

Polaków to tam masa musi być/nie tylko ja mam takie pomysły na zarobek:(
www.cykloza.pl

ODPOWIEDZ