freeride w znaczeniu dosłownym
freeride w znaczeniu dosłownym
ostatno wpadłem na pomysł żeby wjechać na jakiś niski szczyt w karkonoszach i zjechać na szage przez las.czy ktoś to robił czy to morzliwe i wogule jak się do tego zabrać.
HWD.P
-
- Kontakt:
ja sobie tak jeżdziłe i to w zimę jeszcze!!!!!!!! coś pięknego, tylko, że w moim przypadku nie była to góra bardzo stroma, ani zjazd zboczem nie był bardzo długi(tak w sumie to ze 150- 200 metrów jazdy zboczem, o dłuższe u nas trudno ;(), ale zawsze jakaś adrenalinka, no i nie wiesz co jest pod śniegiem, bo doły zasypane, kłody też :) A śnieg tylko syczał na tarczach :)
Polecam =D
Polecam =D
http://dhcyc.pinkbike.com
a czy ty kiedyś widziałeś las w Karkonoszach? Bez wcześniejszego przygotowania tzn oczyszczenia trasy to nierealne. Szczyty karkonoskie lepiej sobie odpuść no chyba,że planujesz dwumiesięczną pracę z piłą i łopatą. No i jeszcze będziesz musiał poganiać się z Parkowcami :)
Możesz próbować na przedgórzu karkonoskim tam zdarzają się lasy bardziej przyjazne do jazdy.
Możesz próbować na przedgórzu karkonoskim tam zdarzają się lasy bardziej przyjazne do jazdy.
Wd40 a gdzie dokladnie smigales w Sowich? Z Sowy czy z czegos innego?
Tez sie tak wybralem raz z przeleczy Jugowskiej w dol do Pieszyc.
(jedzie sie samochodem z 35 minut pod gorke serpentynami) Lecialem na skuche :-) i powiem ze ciezko. Nie da sie rozpedzic bo masa powalonych pni i innych nie za bardzo przejezdnych rzeczy (szczegolnie jak mokre). Nie wszystko da sie przeskoczyc. Wiec jechalo sie dlugo i bardzo wolno. Uwazam ze jest to fajna zajawka ale dla ludkow z zylka trialowca :-) Hehe.
Ale mysle ze znajda sie tez dzikie lasy,ktore ktos od czasu do czasu przezedza i tam moze byc fajnie.
Pozdro
Tez sie tak wybralem raz z przeleczy Jugowskiej w dol do Pieszyc.
(jedzie sie samochodem z 35 minut pod gorke serpentynami) Lecialem na skuche :-) i powiem ze ciezko. Nie da sie rozpedzic bo masa powalonych pni i innych nie za bardzo przejezdnych rzeczy (szczegolnie jak mokre). Nie wszystko da sie przeskoczyc. Wiec jechalo sie dlugo i bardzo wolno. Uwazam ze jest to fajna zajawka ale dla ludkow z zylka trialowca :-) Hehe.
Ale mysle ze znajda sie tez dzikie lasy,ktore ktos od czasu do czasu przezedza i tam moze byc fajnie.
Pozdro
Adams- To bylo w okolicach Glinna i Michalkowej (w zeszlym roku byl tam rajd elmotu- http://www.rajdelmot.pl/doc/mapy/os_10_13.jpg ) Smigalem po pobliskich szczytach, ktore nie powalaly wysokoscia, ale dzieki powolnej jezdzie, na jednej rundce spredzalo sie ponad pol dnia :)
Przejechać przejedziesz, ale przyjemność z jazdy umiarkowana, a ilość gleb i uszkodzeń ciała wprost proporcjonalna do gęstości lasu :) I to co już było pisane- sprawdź na dobre mapie którędy będziesz jechał i gdzie wyjedziesz z lasu. Ja przy ostatnim "frirajdzie" nocowałem w buszu 50km od najbliższej miejscowości :-/
Gathered on a field of clouds
Wiziałem, są genste ale bez przesady w tym cały urok, z piłą to zabawa w bagnistym lesie a nie w karkonoszach :p a odramania od gałęzi iobicia od głeb jeszcze bardziej zwiększają uroki jazdy.klakier pisze:a czy ty kiedyś widziałeś las w Karkonoszach? Bez wcześniejszego przygotowania tzn oczyszczenia trasy to nierealne. Szczyty karkonoskie lepiej sobie odpuść no chyba,że planujesz dwumiesięczną pracę z piłą i łopatą. No i jeszcze będziesz musiał poganiać się z Parkowcami :)
HWD.P
Ja mam 13 kilową meride kalachari 590. do fr się średnio nadaje ale jakoś da się zjeżdzać i skakać a jeśli chodzi o podiazdy to na moim biku to nie jest to problem. niestety przy uderzeniu w kłode czy niedoleceniu do lądowania na malej hopce z kała robi śię jajko i muszę się bawi w centrowanie.
HWD.P
a po co zjeżdżac przez las ?:P niebezpiecznie :P my sobie z kumplami pomyslelismy ze niedlugo wypadniemy na stok sobie z niego zjechac :D Moze nie az taki hardcore, ale chociaz w drzewo nie walniesz, a rozpedzic sie tez nieźle mozesz :D górka ma ok. 350m.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg