strzelanie w Drop-Off Triple - POMOCY
strzelanie w Drop-Off Triple - POMOCY
dzisiaj zobilem jazde probna moim rocznym Drop Offem Triple i cos mi sie nie podoba. Jak amorek ugnie sie tak 6cm to wystepuje jedno małe stukniecie (cos jakby tlumiki sie otwieraly).Zawsze w tym samym polozeniu goleni to sie dzieje. No i juz paranoje mam z tym. Nie wiem co jest nie tak, moze cos jest rozwalone w srodku .Wiem, że to słaby amorek jest, no ale chciałbym się dowiedziec, czy to jest normalny objaw jego pracy, czy cos sie popsulo raczej?? Luzów nie zauwazylem. Dzieki za pomoc
nie chce zakąłdac nastepnego postu o tym amorku, bo dostane zj#####ny wiec moze tez cos poradzicie na ten model.Podobno w jednej ladze jest komora powietrza,chodzi o to ze to moja pierwsza dwupołka, wiec moze ktos wie jak go podpompowac w warunkach domowych lub ile to kosztuje w serwisie.No i jak by to wygladało pod wage 80 kg.Pozdrawiam
tak, masz komory powietrzne w obu goleniach (odkrec korki a zobaczysz zawory-takie trudne)
nie pompuj na stacji tylko podjedz do bylejakiego serwisu rowerowego i popros o uzyczenie pompki i po klopocie. kompresorem mozesz rozwalic komory albo cos innego jesli nacisniesz bez wyczucia. reczna pompka to nie grozi.
nie pompuj na stacji tylko podjedz do bylejakiego serwisu rowerowego i popros o uzyczenie pompki i po klopocie. kompresorem mozesz rozwalic komory albo cos innego jesli nacisniesz bez wyczucia. reczna pompka to nie grozi.
sikun jestes...
myniu - jesli chodzi o cisnienie w komorach to wejdz na strone producenta i tam( po odszukaniu swojego modelu) znajdziesz tabele z sugerowanymi cisnieniami wzgledem wagi
od razu mowie, ze to co Marcok zaleca do Trypla to masakra - amor jest twardy jak glaz i malych nierownosci nie wybiera wcale :( - taka to juz jego uroda. za to lubi skoki/dropy +35 centymetrow :)
zobacz na stronie kony - test stinky 2004 - tam ladnie charakteryzuja dzialanie tego amora
pozdrawiam
od razu mowie, ze to co Marcok zaleca do Trypla to masakra - amor jest twardy jak glaz i malych nierownosci nie wybiera wcale :( - taka to juz jego uroda. za to lubi skoki/dropy +35 centymetrow :)
zobacz na stronie kony - test stinky 2004 - tam ladnie charakteryzuja dzialanie tego amora
pozdrawiam
oh yeeeeaaaa - jest juz bike
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=413870
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=413870
z tego co pamiętam, amorki marcoka mają nieduże tłumienie w środku, ale niejednokrotnie mocno gdzieś jebniesz i ciśn. drastycznie wzrasta.
idź na stację, nie zepsujesz amora, a kompresor nie daje rady powyżej 6 bar.
zajmie ci to trochę czasu, ale pobaw się i dobierz ciśnienie.
co do strzelania, to możliwe, że to sprężyna stuka o goleń, zresztą musisz rozebrać i zobaczyć.
idź na stację, nie zepsujesz amora, a kompresor nie daje rady powyżej 6 bar.
zajmie ci to trochę czasu, ale pobaw się i dobierz ciśnienie.
co do strzelania, to możliwe, że to sprężyna stuka o goleń, zresztą musisz rozebrać i zobaczyć.