Maly wkurzajacy problem - tarcza

myszek
Kontakt:

Maly wkurzajacy problem - tarcza

Post autor: myszek »

Hmm... daaawno dawno temu jeszcze na starym forum byl topic o odkrecajacych sie tarczach...ale cus go nie moger znalezc;/

W kazdym razie jakie WY macie sposoby na to ?;/ ciagle mi sie odkreca tarcza z tylu, raz na tydzien, dwa musze ja dokrecac;/.....jakies propozycje ?? tylko prosze darujcie pomysly z loctite'tem :D bo wczesniej mialem cos tego typu (jakis lakier ? czy cos...nawet nie pamietam co to bylo :D ) i wszystko bylo fajnie...poki nie musialem zmienic kola i odkrecic tej tarczy po roku, teraz juz tak nie zrobie :P...........btw. MAM podkladki pod srubki, zeby sie od drgan nie odkrecalo, a jednak ;/
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

sa takie miekkie sruby ktore sie rozciagaja jak sie je wkreci mocno. mialem takie w hayesie (wygladaja jak do drewna) a w ogole sie nie odkrecaja. poza tym mozesz uzyc lakieru do paznokci i posmarowac nim tez srube od zewnatrz jak juz wkrecisz. w ostatecznosci mozesz kupic sruby do tarcz deore. maja specjalny profil glowki, pomiedzy sruba a tarcza montuje sie blaszki ktore nagina sie na srube zeby ta nie mogla sie przekrecic.
www.trialshop.pl
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

na srubkach od tarczy zawsze na gwincie jest takie niebieskie gowno, z reszta na innych srobkach tez czesto to bywa, to ma powodowac to ze zroba sie ciutke ciezej wkreca a co za tym idzie i ciezej wykreca wiec niepowinna sie sama wykrecic, ale na wszelki wypadek mozna dac jeszcze podkladke sprezynujaca ktora jak mowil Inur naciagnie srobe i powinno byc OK
lukasz_g
Kontakt:

Post autor: lukasz_g »

to "niebieskie gówno" to locktite. Mozna to kupis w sklepach z narzedziami. Tylko to duzo kosztuje.. Jak nie chcesz na to wydawac kasy to posmaruj lakierem do paznokci gwint.
Rockets Crew! [url]http://www.facebook.com/rockets.crw[/url]
amoeb
Kontakt:

Post autor: amoeb »

lakier jest git.
matura to bzdura :)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

mnie się ostatnio odkręciła z przodu i byłem mada faka zdziwiony :P nie smarowałem ich, ale to torxy są, powinny się przecierz nie odkręcać......a jak się odkręcają, to czymś lepkim je usmarować, lakeir, farba, klej w tubce.... :P
http://dhcyc.pinkbike.com
olisko
Kontakt:

Post autor: olisko »

ee tam...ja mam tarcze z piasta magury dokreciłem na maxxa taka rurką dociągnołem i nic...a dzisiaj prawie odkrecić nei mogłem bo się zapiekły od gorąca :/:/:/ nie mam takiego problemu...
ale możesz sprobować lakieru do paznokci :) good idea :):):]

pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

śrubki shimano z podkładkami
i nie mam problemów raz na miesiąc sprawdze dokrece o 1/8 obrotu
aa i używam żółtego locktite do takich małych sróbek
bo do duzych jak nap wachacz czy coś to czerwonego i niebieskiego
A tam
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

kurwa mi z tylu sie torx rozjebal i za **** nie idzie tego odkrecic :/ tak samo mam w mocowaniu dampera ze nie idzie przesuwac tego adaptera w ramie bo srubka sie nie chce wykrecic :/ trza bedzie pilowac :|
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

troyo to brzszczocik i obetnij glowe sruby :) ja mam tarcze zew srubkami deore i mi sie nie odkreca od 2 tygiodni odkad zalozylem
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
myszek
Kontakt:

troyo
hm. ja gdy mialem jeszcze to stare kolo, przy odkrecaniu ostatniej z 5 srubek wyrobilem gwint
na imbusa;/.
i wlasnie nie moglem sobie z tym poradzic i obmyslilem taki smieszny patent, ktory dziala do dzis :-)
otoz wzialem brzeszczot...ale nie obcialem glowki, tylko pilowalem ja z gory ( tj. prostopadle do osi sruby...albo inaczej, rownolegle do kol/tarcz :D ) w taki sposob ze zrobilem w niej szczeline na płaski srubokret.....i do dzis mam 5 srubke zakrecana na srubokret :D........co ciekawe ta sie nigdy nie odkreca, tylko te imbusowe...a to to niebieskie G.. to bylo, ale juz przy nowym kolku nie...i zakrecilem je na "czysto".No coz, skoro tak mowicie to czekam, az sie znow odkreca za tydzien....i wtedy cos tam wleje :-)
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

myszek wlasnie tak samo chce zrobic tylko ze tu w domu brzeszczotu brak <lol> nie mam brzeszczotu kurwa :P i nei mam czym porzycze od kumpla bo kurwica mnie juz bierze :P chce sobie obnizyc polozenie dampera a tu **** :D
myszek
Kontakt:

.....nie napisalem ci haczyka.......ze ta od tarczy byla tak zakrecona ze zlamalem jeden srubokret na niej :D:D:D
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

ja mam inny problem, mam wyruchane dziurki w tarczy, tak, że jak mi się śrubki poluzują to tarcza lata przód-tył... nie mogę przez to abubaki robić itp. macie coś na to?
fura: http://tiny.pl/hrc2
slayerek
Kontakt:

Post autor: slayerek »

ja tak samo mam... tylko ze mi z przodu sie odkreca... tyl jest spoko.. ale zauwazylem ze z tylu srobki maja wiekszy "lepek" wiec wymienilem srobki na te z wiekszymi lepkami :D ale jeszcze niewyprobowalem bo amora sprzedalem i czekam na nowego :))))))
myszek
Kontakt:

no jo tyz tak mam........ale przypominam sobie gdy chce sobie poruchac mostek przy zacisnietym tylnim hamplu :D:D:D....co zrobic ? chyba tylko wlasnie jakos na chama/klej/lakier zakrecic sruby.
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

nie, to nie da rady, przy abu siła ta działa taka, że i tak sie przesunie tarcza
fura: http://tiny.pl/hrc2
Shepard
Kontakt:

Post autor: Shepard »

Najlepszy lakier. Ja jak sruby pokrylem lakierem tak do tej pory sie nie odkrecily
www.43ride.com
ODPOWIEDZ