Maly wkurzajacy problem - tarcza
Maly wkurzajacy problem - tarcza
Hmm... daaawno dawno temu jeszcze na starym forum byl topic o odkrecajacych sie tarczach...ale cus go nie moger znalezc;/
W kazdym razie jakie WY macie sposoby na to ?;/ ciagle mi sie odkreca tarcza z tylu, raz na tydzien, dwa musze ja dokrecac;/.....jakies propozycje ?? tylko prosze darujcie pomysly z loctite'tem :D bo wczesniej mialem cos tego typu (jakis lakier ? czy cos...nawet nie pamietam co to bylo :D ) i wszystko bylo fajnie...poki nie musialem zmienic kola i odkrecic tej tarczy po roku, teraz juz tak nie zrobie :P...........btw. MAM podkladki pod srubki, zeby sie od drgan nie odkrecalo, a jednak ;/
W kazdym razie jakie WY macie sposoby na to ?;/ ciagle mi sie odkreca tarcza z tylu, raz na tydzien, dwa musze ja dokrecac;/.....jakies propozycje ?? tylko prosze darujcie pomysly z loctite'tem :D bo wczesniej mialem cos tego typu (jakis lakier ? czy cos...nawet nie pamietam co to bylo :D ) i wszystko bylo fajnie...poki nie musialem zmienic kola i odkrecic tej tarczy po roku, teraz juz tak nie zrobie :P...........btw. MAM podkladki pod srubki, zeby sie od drgan nie odkrecalo, a jednak ;/
ten koleś pode mną to ***** :D:D
sa takie miekkie sruby ktore sie rozciagaja jak sie je wkreci mocno. mialem takie w hayesie (wygladaja jak do drewna) a w ogole sie nie odkrecaja. poza tym mozesz uzyc lakieru do paznokci i posmarowac nim tez srube od zewnatrz jak juz wkrecisz. w ostatecznosci mozesz kupic sruby do tarcz deore. maja specjalny profil glowki, pomiedzy sruba a tarcza montuje sie blaszki ktore nagina sie na srube zeby ta nie mogla sie przekrecic.
www.trialshop.pl
na srubkach od tarczy zawsze na gwincie jest takie niebieskie gowno, z reszta na innych srobkach tez czesto to bywa, to ma powodowac to ze zroba sie ciutke ciezej wkreca a co za tym idzie i ciezej wykreca wiec niepowinna sie sama wykrecic, ale na wszelki wypadek mozna dac jeszcze podkladke sprezynujaca ktora jak mowil Inur naciagnie srobe i powinno byc OK
ee tam...ja mam tarcze z piasta magury dokreciłem na maxxa taka rurką dociągnołem i nic...a dzisiaj prawie odkrecić nei mogłem bo się zapiekły od gorąca :/:/:/ nie mam takiego problemu...
ale możesz sprobować lakieru do paznokci :) good idea :):):]
pZdR
ale możesz sprobować lakieru do paznokci :) good idea :):):]
pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
kenda K-rad 26 cali
-
- Kontakt:
troyo
hm. ja gdy mialem jeszcze to stare kolo, przy odkrecaniu ostatniej z 5 srubek wyrobilem gwint
na imbusa;/.
i wlasnie nie moglem sobie z tym poradzic i obmyslilem taki smieszny patent, ktory dziala do dzis :-)
otoz wzialem brzeszczot...ale nie obcialem glowki, tylko pilowalem ja z gory ( tj. prostopadle do osi sruby...albo inaczej, rownolegle do kol/tarcz :D ) w taki sposob ze zrobilem w niej szczeline na płaski srubokret.....i do dzis mam 5 srubke zakrecana na srubokret :D........co ciekawe ta sie nigdy nie odkreca, tylko te imbusowe...a to to niebieskie G.. to bylo, ale juz przy nowym kolku nie...i zakrecilem je na "czysto".No coz, skoro tak mowicie to czekam, az sie znow odkreca za tydzien....i wtedy cos tam wleje :-)
hm. ja gdy mialem jeszcze to stare kolo, przy odkrecaniu ostatniej z 5 srubek wyrobilem gwint
na imbusa;/.
i wlasnie nie moglem sobie z tym poradzic i obmyslilem taki smieszny patent, ktory dziala do dzis :-)
otoz wzialem brzeszczot...ale nie obcialem glowki, tylko pilowalem ja z gory ( tj. prostopadle do osi sruby...albo inaczej, rownolegle do kol/tarcz :D ) w taki sposob ze zrobilem w niej szczeline na płaski srubokret.....i do dzis mam 5 srubke zakrecana na srubokret :D........co ciekawe ta sie nigdy nie odkreca, tylko te imbusowe...a to to niebieskie G.. to bylo, ale juz przy nowym kolku nie...i zakrecilem je na "czysto".No coz, skoro tak mowicie to czekam, az sie znow odkreca za tydzien....i wtedy cos tam wleje :-)
ten koleś pode mną to ***** :D:D