Nadgarstki!!!

rider_szymi
Kontakt:

Post autor: rider_szymi »

a ja kiera powinna byc ustawiona???
rider_szymi
Kontakt:

miało być a jak kiera powinna być ustawiona
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

prosto ma byc:) nie no tak zeby bylo Ci wygodnie:) no mnie tez bola ale tylko w gorkach jak traska jest, na miescie jakos looz jest:) ale za to mam problemy ze stawami:/ tak napierdalaja ze w belchatowie podczas jednego zjazdu 3 razy musialem lekko kiere puszczac prostujac palce bo normalnie bym sie zesral:/ taki los:D
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

jak sie zaczynalem skakac rowerm do xc na sztywnym widelcu na dircie to mialem tak samo :D ale jak sie nauczysz ladowac to jush nie bedziesz tego czul

a kiere ustaw prostopadle do kierunku jazdy :D
rider_szymi
Kontakt:

tylko że mnie te nadgarstki najbardziej nawalają jak bunny hopa robie
AMOEBA
Kontakt:

Post autor: AMOEBA »

kup sobie supa monstera.. zmiękcz go jeszcze i bendziesz płynął tak ze nawet nie poczujesz.. :D a przeciążenia na nadgarstkach bendom 8 * mniejsze! :p
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

spox to minie ja jezdze na sztywniaczku i juz si eprzyzwyczilem:D nadgarstki juz nei bola no chyba ze czasmi krzywo wyladuje:P
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

a masz amora czy sztywniaka?? A po za tym to się nie martw, miałem też tak na początku i trochę później :), ale już przeszło :)
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

Kat pisze:No ja aktualnie nie jezdze z tego powodu :(.
Po prostu po calym dniu jazdy zaczal mnie rwac nadgarstek... Po tygodniu myslalem, ze wszystko ok i po zjechaniu z kraweznika znowu zaczal bolec :D.
No wiec postanowilem pojsc do lekarza [chirurga], ale okazalo sie to jedynie strata czasu. Koles mnie zjechal, ze po co wogole jezdze, kazal sciac wlosy i odeslal do domu :| .
Ogolnie to wlasnie mozesz isc do lekarza, zapisze ci pewnie jakies masci i zaleci nosic sciagacz na rece. Uwazam, ze po prostu trzeba poczekac i samo jakos przejdzie :D zwykle nadwyrezenie. Lekarze wychodza z zalozenia, ze jesli jest jakas przyczyna tego bolu i kontuzji to nalezy ja wyeliminowac i tyle.
Mam nadzieje, ze ci jakos pomoglem.
Pozdrawiam
PS. Nie zebym zniechecal do lekarzy, akurat moze trafisz na jakiegos dobrego.
jeb, gdyby mi tak lekarz powiedział to bym chyba wyskoczył że jak jego boli głowa to aby nie wykonywał zawodu lepiej
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
entombed
Kontakt:

Post autor: entombed »

e tam... ja jezdze na sztywniaku i nadgarstki mnie w ogóle nie bola... boza mnie zato dłonie bo jezdze bez rekawiczek:P
mtb to ***
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

ja zaczynalem na sztywniaku i z pocztaku bolalo potem ok ... wczoraj jebnale, ostro na nadgarstek i tylko sie ciszyc ze nic boli ;] predzej kregoslup dostaje ....
Bartas
Kontakt:

Post autor: Bartas »

ja nie przypominam sobie żeby mnie bolały a na początku miałem RST 281
więc nic specjalnego,
a jeżeli będą bolały Cię dłuższy czas to wybierz się na siłkę i popracuj nad nimi , wzmocnisz je to ból minie jak ręką odjął. :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=81335
cwaniak_71
Kontakt:

Post autor: cwaniak_71 »

masz kilka rozwiązan...jak koledzy juz mowili pocwicz nadgarstki
lub przestan jezdzic na roweze
lub kup se taki bandaz obciagajacy i owin nadgarstki
pozdro
czesci(nawet-70%)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
ODPOWIEDZ