Krakow dla Rowerow
Krakow dla Rowerow
Czy ktos wie kiedy i gdzie sie zaczyna "rowerowa manifestacja" w Krakowie?? Widzialem cos na szlabanie jak sie wjezdza na wolski, ale mi sie spieszylo i nie poczytalem. Bylem w zeszlym roku i byl wypas. I nie tylko skladaki i miejskie holendry sie pokazaly. Moze w tym jeszcze wieksza kupa ludzi bedzie?? Zachecam.
-
- moderator
- Kontakt:
Jesli chodzi o masowke to mysle ze niezly pomysl, ale z drugiej strony dobrze by bylo zaplanowac to na druga polowe czerwca ze wzgledu na to ze sporo osob studiuje, a co w czerwcu maja studenci chyba wszyscy wiedza. Poza tym byloby troche czasu na to aby zaatakowac jakies forum dla typków XC. Im wiecej tym lepiej...
Jak juz wspomnialem bylem rok temu na tej akcji i nie jest to grupka 15 osob!!!!! "Peleton" mial ze 200 metrow dlugosci!!!! Na kazdej krzyzowce policjanci. Ludzie spiewali, krzyczeli hasla w rodzaju: "Samochod smierdzi, rower nie", rozdawali naklejki na rower w rodzaju "rowerzysta- umierajacy gatunek". Ogolnie taki spoko heppening. Sam mialem gwizdek, caly ubrany po crossowemu (a smiejscie sie z pedalstwa:/, mam to w d..ie), ludzie przerozni, od klasykow z rozpuszczonymi wlosami na mijskich ukrainach, po wrecz zawodnikow (z wygladu) xc. Jakies dsowiec tez sie trafil. Ale czemu niby w tym roku was mialoby byc sztuk 1?? Pewnie w kazdym sklepie w kr (rowerowym) sa ulotki czy plakaty na temat manifestacji, poszukajcie i cos napiszcie (ja siedze i sie ucze, powaga). I co do zmiany daty: raczej nie, bo to jest mniej wiecej na poczatku czerwca od juz chyba kilku lat, ludzi coraz wiecej niby przychodzi, ale brakuje Was, hardkurowcow :) nalezy to zmienic, mysle.
O tym wszystkim dowiedzialem sie w zeszlym roku na pedzichowie, wiedzialem, ze w tym roku tez zrobia, ale nie wiem gdzie i kiedy. Ale pewnie plac wszystkich swietych (pod urzedem miasta, z drugiej strony grodzkiej jest pl. dominikanski), tylko kurka, nie weim kiedy. Nikt nie jezdzil wczoraj/dzisiaj na lasek?? nie wierze... PISZE NA SZLABANIE, jutro sie przejade i napisze, jezeli nikt tego nie zrobi. I szykujcie sie na nastepny weekend.
Nie wierze, ze w zadnym sklepie nie ma jakiejs informacji!! Nikt nie zaglada do sklepow???? No, nie wierze. Ja nie mam czasu teraz na nic i nie moge sie z domu wyrwac (sesja wrrrrr:/ ), niech ktos gdzies jedzie i sie dowie godzine spotakania pod urzedem miasta, sadze ze bedzie to ok 11:00, moze troche wczesniej. Organizujcie kumpli!!!!