Rusza mi się korba

FIFI
Kontakt:

Rusza mi się korba

Post autor: FIFI »

Rusza mi się korba wte i we wte w suporcie wszystko ok ale korba nie jest prosta to znaczy w sęsie prosta ramionami tylko jedno ramie jest proste a drugie przechylone w prawo. Dokręcam i przestaje się ruszać ale nadal jest krzywo. Po pewnym czasie znów się odkręca co to jest czy to wina suportu czy korby ???
kkkk
Kontakt:

Post autor: kkkk »

ja mam ten sam błąd piszcie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=63988
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

ja mam tesh troche krzywo niewiem czym to jest spowodowane bo jak miałem stary suport i starą korbe to tesh tak miałem a teraz mam nowy suport i używaną korbe i tesh mam krzywo ale naszczęscie mi sie nierusza
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

krzywe jest bo skaczecie. dokręcaj cały czas, bo stracisz kwadrat i po korbie. najlepiej weź jakąś wajchę na imbusa i mocniej dokręć, tylko nie przesadź, bo wyjmowanie urwanej śruby z suportu nie jest zbyt przyjemne...
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

rozjebales sie kwadrat i jak chcesz wiedziec wiecej opcja SZUKAJ bo w ostatnim czasei bylo o tym sporo !!!! nie ma to jak nie umiec dobrze zalozyc kobry ech a poznie sie dziwia i marudza ze kwadrat do dupy :/...
www.mm-foto.pl
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

mi tesh sie rusza, czy to dziwne,
jak by ci sie nieruszała to bym sie zdziwił, ale kazda korba sie rusza, jedna vertykalnie :P a druga horyzontalnie :D
a moja sie kreci do przodu :P i do tyłu jak trzeba :D

a tak wogole to pewnie zjebałes kwadrat
A tam
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

kurde macie problem. Jak skaczesz to sie krzywi to chyba normalne no nie ?
ja mam wyruchany kwadrat , pozatym jest krzywa i sie do cholery manuala nieumie nauczyc przez tą korbe bo mnie w prawo znosi :)

ALIVIO RULEZ totalnie .....

pozatym kiedys skocze z krawęznika i bede miał korby prostopadle do siebie
:)

skocze i obydwie bedą na dole :P
F*CK MTB ..
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Opcja SZUKAJ! Poszukajcie sobie o zyletkach i puszkach :)

Do dzis tez mi korba latala (lewa), zrobilem tak jak radzili - troche "metalu" z puszki, oblozylem tym kwadrat (TYLKO NIE ZA DUZO BO NIE WLOZYSZ KORBY POTEM :P) i "nabilem" korbe :) Trzeba sie troche pomeczyc i postukac mlotem, ale nikt nie mowil ze bedzie lawo :) A co do odkrecajacej sie sruby: zastosuj podkladke sprezynujaca - napewno pomoze. Po calej operacji (czyli puszka na kwadracie + podkladka sprezynujaca) wszystko dziala i nic nie trzeszczy/skacze/rusza sie!

PS: Teraz jest tak sztywno ze nawet zauwazylem ze mam bicie w pedale :P

Polecam ta metode - wiecej pisali ludzie juz wczesniej - po prostu SZUKAJ
joachim
Kontakt:

Post autor: joachim »

tak jak radzi wrona kawałki puszki albo żyletki i bedzie działać a co do odkręcającej sięśróbki to mozna zastosować klej do gwintów pozdrawiam
ODPOWIEDZ